Ahojte potrebovala by som poradit kedy by mi mali prist peniazky zo socialky za OCR.
Takze po poriadku:
Som matka ktorej skoncila RD 16.10.2017
Zacala som pracovat na TPP 7.9.2017.Syn mi nastupil do skolky 4.9.2017.Na prvu OCR som isla 25.9.2017 a koniec ocr som mala 3.10.2017.Kedy by mi mali vyplatit ocr za september?Papiere do prace som isla zaniest hned ako som isla od dr. ze ostavam na ocr a tak isto aj ked sme isli na kontrolu ku dr. tak hned od dr. som isla zase zaniest papiere ze kedy mi konci ocr.Dakujem za odpoved.
@marlenka222 Takze ak to spravne rozumiem dostanem len odrobene hodiny od zamestnavatela a ocr nebudem mat kedze v septembri som bola este na rd?
@marlenka222 A prislo mi na ucet este tych 213€(RD)
@mizu89 Pokial si chcela davku (nemocenske,ocr) mala si prehodit rd na otca dietata. A ty cerpat OCR. Teraz som riesila svoju PN verzus RD takze viem, ze iba 1 davka. Skor mi este pani na soc.poist.povedala, ze je pravdepodobne, ze ak ma zena PN a ma dieta do 3 rokov, cize RD, posielaju na kontrolu, kto sa stara v dobe PN zeny o dieta. Preukazatelne sa niekto starat musi, takze si clovek iba zneprijemni zivot, odhlasovanie,prihlasovanie z poistovni. Ja by som v takomto pripade ani PN ani ocr nechcela vyplatit.
Zo sociálnej poisťovne ti malo prísť vyrozumenie o čerpaní OČR resp. ako bola vypočítaná. Je otázne, kedy ju zaniesol tvoj zamestnávateľ do sociálnej poisťovne. Ja som bola na OČR od 22.9. do 1.10. a dostala som peniaze za september 15. 10. Ale prišiel mi ten papier z poisťovne. Skús sa informovať najprv v práci a potom na sociálnej poisťovni.
@marlenka222 RP nevyplaca SP. Takže neplet hrusky s jablkami.
@marlenka222 Pekne trepes. Nehnevaj sa. Prd tomu rozumies ale rozdavas rady. RP vyplaca UPSVaR a OCR a PN vypláca SP. Cize ty kludne ak máš nárok na PN ci OCR mozes mat aj to aj RP. A to co ti povedala nejaká tetuska v jednej či druhej inštitúcii je irelevantné pokial ti to nedala pisomne.😉
@ema234 Este raz a pomaly čítaj. RP=UPSVaR, PN a OCR = SP. Dve nezavisle inštitúcie. Uz to chápeš?! Staci,ze sa ti obnovi NP a mas narok na PN aj OCR. RD s tym nič nemá spolocne.
Napr.ak si na MD a tvoj PP trva a ty sa po skončení MD do 7dni das PN tak mas aj RP aj PN-kludne aj rok -teda max.52tyzdnov.😉
Mna sa nikto nepytal kedy mi konci rd.tak teraz ako.dostanem nejaku ocr alebo nie.
a co je NP?
Teraz som mimo takže matka čo je na RD moE byť ocr alebo pn?
@katkasofka Ano moze, ale len za určitých podmienok. Vysvetlila som vyššie.
Moja sestra bola na RD so synom, platila si dobrovoľné a keď bol chorý, normálne brala ocr. RD,resp. RP vypláca upsvar, a ocr a pn soc.poist. máš nárok na ocr keďže sa ti znova obnovilo nemocenské poistenie.
Ako mozes mat sucasne od socialky 2 davky? Pokial si mala RD nemozes mat aj OCR.