Poraďte ci sa oplati....praca v Ke predaj ovocia a zeleniny 6dni v tyzdni denne 10hod.plat minimum.1000€..a teraz nakolko musím cestovat(nie som z Ke)cena listka na vlak mesacne 200€+električka alebo autobus ..neviem sa rozhodnúť(praca by bola od polovice buduceho mesiaca do cca koniec oktob.-november)
Práca vonku či vnútri? To je velký rozdiel. Práca 10 hod denne + 3-4 hod denne cestovanie+mhd. Kedy prídeš domov, kedy vstaneš? Ja som takto vydržala 2 týždne, potom som si prenajala izbu. Nie je možnosť v tvojom meste práce? Či sa ti to oplatí, sama si musíš odpovedať. Keby mam 20 rokov, u nas v rodnom meste zarobím 500€, nemám plany na leto, tak to vezmem, ale necestovala by som.
To je pred, v nakupaku?takže pol roka budeš mať voľno len jeden deň v týždni a 12 hodín bude asi cesta a práca.Nie...iba, ak by ste sa striedali 2
Ja by som to nevzala. 1den voľna v týždni... Cez pracovný deň žiaden čas, len cestovať do práce odrobiť 10hod prísť domov a akurát tak spať
koĺko km musíš cestovať za prácou? ak 10 , tak to by som ešte brala....určite nie viac...
dokezite je, ci mas na vyber nieco ine, na ako dlho toto planujes a ci bez tejto prace mas nejaky prijem, z ktoreho vies existovat.
@vlado818 7,5+0,5 prestávka... 8 hodín je už aj vrátane prestávky.
@panelacikova nie, standard je 42.50 hodinovy pracovny tyzden, to jest 8+0.5 hod pracovna doba
@panelacikova ak je pracovnÿ úväzok 40 hod / týždeň, tak je to 8 hod pràca + 0,5 h prestávka
aj je pracovný úväzok 37,5 hod / týżdeň, tak 7,5 hod práca + 0,5 hod prestávka
@panelacikova 40 hodin je pracovny cas, 30 minut povinna prestavka na obed
@nyusika no ja neviem. ja robím už roky od 7:30 do 15:30 a v danom časovom úseku musím mať (väčšinou po 5-6 odrobených hodinách) 30 minút prestávku. nech rátam ako rátam, vychádza mi to 8 hodín denne už aj s prestávkou. tak si to myslela?
@gurybka čiže existujú tým pádom rôzne úväzky, OK, beriem, to je možné, ja som žila v tom, že ak ide o jednozmennú, tak je to 37,5+2,5 obedy. lebo to tak mám. a nielen ja, ale snáď všetci naokolo, koho poznám. a to pracujeme rôznorode a rôznoinde 😀
@panelacikova
Prestávky na odpočinok a jedenie sa nezapočítavajú do pracovného času
pokial tyo nemate nejak osetrene v KZ, tak standardny plny uvazok je 8+0.5 denne
@nyusika hej, tak to je možné, to som nikdy neskúmala, či niečo je alebo nie je v KZ. robím v školstve, tak asi áno, asi je. ale robila som aj u súkromníka asi pred rokom nejaký čas a tam som tiež mala 37,5. takže beriem späť, zrejme táto úľava závisí od zamestnávateľa.
@domireb u nas tazko si najdes pracu..skor vobec..a ked aj..iba na dohody 2-4hodiny
@deti95060810 co 10
@nyusika nie nemam na vyber..je to do konca sezony(ovocie zelenina)..iny prijem nemam
tak si si prave odpovedala
V tvojom pripade ber. Inak sa to neoplati bobec. Ak si sama bez deti riesila by som normalne iny region. To je totiz zdieranie. Kedy pojdes za tych 10 hodin na wc? Budes chodit ken spatt a robit pol roka. Ja som tak robila2 mesiace ale 8 hodin denne, 9 s cestou, 6 dni v tyzdni.
Autorka, pozrela som si,čo to je, asi aj viem konkrétne,o čo sa jedna. Odkiaľ si, kolko máš rokov a čo si robila, že ti toto príde ako zvažujúca možnosť?
Zmeň úplne region
Ak si slobodná a nemas iné záväzky, nie je dôvod to brat. Je to sprosté zdieranie. Ja by som urobila to, čo kedysi, zdvihla sa a odsťahovala sa za prácou ( normálnou prácou s ľudskými podmienkami, prestávkami, bonusmi a pod )
@domireb odkial vies co to je
To ti vznikne kopa nadčasov, preplatia ti ich?