Oplatí sa zamestnať ako masér?

monao
15. jan 2021

Dobrý večer, premýšľam už dlho nad nad kurzom maséra no dnes som si pozerala prehľad platov. Našla som priemerne mzdy v hrubom okolo 500€. To ako vážne za bežný pracovný čas sa takto vypláca ?

c_est_la_vie
15. jan 2021

@monao 500 hrubého nemohlo byť za normálny pracovný čas, pretože to je pod hranicou minimalky. Väčšina masérov čo poznám robí na živnosť s tým, že má podchytené nejaké športoviská, welness hotely, kde chodí na pár hodín a nechá im províziu. Okrem toho majú po čase aj vlastnú klientelu a keď jej majú dosť, robia iba tú.
Nerobia 40 h / týždeň, ak budeš robiť kurz uvidíš aké to je namáhavé hodinu masírovať. Masérka ktorej som chodila ja brala max 4 ľudí denne, za jedného pýtala 20-30 euro ( v zavislosti od masáže). V hoteloch berú viac kvôli tej provízii. Aspoň takto som sa s tým stretla ja

syslik81
15. jan 2021

zalezi ci na to mas aby si bol dobry maser alebo len priemerny maser kt je uz tak straaasne moc...

mpg
15. jan 2021

Poznala som jedného maséra, ktorý si urobil kurz maséra a neskôr si robil aj externe zdravotnú školu, odvtedy si robil viaceré kurzy a trvalo to dosť dlho, kým je na úrovni, že má svojich klientov (športovcov), čo si tiež vyhľadával sám.

lasina
15. jan 2021

Poznám masérov, ktorý robia po hoteloch, sviatkyz vikenddy, masírujú od rána do večera, väčšinou krátky dlhý víkend..majú fix + koľkoasazi urobia nejaké percentom..plat priemerné cca 700 eur..ale namakaju sa teda dost

monao
autor
16. jan 2021

Masírovanie by ma bavilo! No ešte neviem či chcem zakladať vlastný podnik. A platy v bežnom podniku mi prídu podpriemerné! Ako môže mať masér plat za za 150 hodín 500 až 700€ to ma koľko 3,50 na hodinu to je smiešne, keď si zoberiete o akú službu ide a koľko si reálne podnik od klienta vypýta. Nechcem to robiť len pre peniaze no ani zadarmo.

lasina
16. jan 2021

@monao no bohuzial, ale je to tak..robím v Tom odvetví, tak viem aké majú platy...dokonca som sa stretla aj s tým, že hľadajú na recepciu niekoho za minimálku plus chcú aby mal papier ako masér...čiže keď nemasiruje, tak robí na recepcii, poprípade upratuje...takže aj takto to je bohuzial

ckatka
16. jan 2021

Mam maséra. Chodí ku mne domov. Berie 30/hod. 25€ odo mňa ako od kamošky a pravidelnej zákazníčky. Je tu 2-3 hodiny robieva mi lymfatické masáže. Klientov ma 1-3 denne. Zrataj si to.
Cez deň je učiteľ a poobede chodí masírovať. Má to oficiálne na živnosť. Ale isto nie všetkých priznáva.
Oplatí sa to podľa mňa popri zamestnaní. Doobeda aj tak budeš mať klienta málokedy, jedine keby si sa zamestnal v centre, domove, kúpeľoch, hoteli...
Tento je fakt dobrý a skúsený a ma roky praxe a vzdelávania. Tebe určite toľko nedajú na začiatku. A treba vedieť robiť rôzne metódy. Môžeš sa tým uživiť ale nie hneď.