Oplatí sa v dnešnej dobe otvoriť si salón?

31. dec 2021

Ahojte.Som vyučena kozmeticka a rada by som si otvorila svoj salón.Len neviem či sa to v dnešnej dobe oplatí.A už vôbec neviem ako si nalákať klientky.Isli by ste do toho na mojom meste?Dávajú sa dotácie?

sona96
31. dec 2021

Ja síce nie som z oboru, ale na tvojom mieste by som sa zamestnala v už existujucom salóne. Trošku sa rozkukala, ako to chodí, spravila si dobré meno a až potom by som vôbec o takom niečom, ako vlastný salón začala uvažovať. Nechcem ťa podceňovať, ale pôsobis, že nemáš ani predstavu, ako začať podnikať. Ono to znie síce pekne, mať vlastný salón, ale bez skúsenosť si narobis akurát tak dlhy.

nefertiijti87
31. dec 2021

@sona96 dobrá rada nad zlato 😊👍

daridari11
31. dec 2021

Veľmi dobre Ti radia vyššie. Nazbieraš v nejakom už zabehnutom salóne skúsenosti a aj klientky, tie keď budú spokojné, pôjdu za Tebou. Ideálny je salón, kde je toho viac, pedikúra, manikúra, kaderníctvo......tam je veľký kolobeh žien a rýchlo si naberieš klientelu.

zmrzlinka2021
1. jan 2022

pradaze ma to buducnost, ale potrebujes sa niekde najprv VYPRACOVAT. V pohode aj 7-8 rokov, a zabrdnut aj do fungovania salonu, nielen samotneho vykonu

666sofinka
18. mar 2022

@sona96 ako majiteľka salónu mi príde bezcharakterne sa priživiť.
Majiteľ salónu musí zaplatiť školenia priestory marketing investične náklady.
Osobne som za rok šla do - cez 10tky tisíc € kým mi začal prosperovať .
To že niekde stiahne klientky a zistí cudzie nastavenie podnikania nieje úspech.
Veľa veci neuvidí za oponou príde do svojho s veľmi ľahkou predstavou o fungovaní kde má všetko nastavené zariadené spadne do reality.

Nezamestnávame len jednu zamestnankyňu, ktorá si zatvorila salon lebo predstava mat svoj jej síce pekná ale čísla už nie.

Keď si pozriete číslo uvedené vyššie pochopíte že tento biznis nieje miliónový deal a už vôbec nie ľahký.

Ak by ste trosku uvažovali Maminy, odporúčate jej, nech si nájde miestnosť takzvané “na stoličku” v prosperujúcom salóne a fungujúcou klientelou, kde jej kolegyne ju vedia odporučiť.

Ak zvolí tento typ “zaucania” do vysokej školy podnikania bude sa vždy zakladať na vysliapnuti po chrbte na niekom inom, čo samozrejme sa môže stať i jej nakoľko salon o jednej osobe neni salon ale podpanelovka.

Tod odo mna ako majiteľky salóna, ktorá mala informačnú podporu z iných fungujúcich salónov 😉

sona96
19. mar 2022

@666sofinka ale no, netreba to hneď brať osobne. Po prvé, vy ste si založili salón, ako človek z ulice? Nikdy ste v obore, u nikoho nepracovali? Po druhé, zamestnávajú sa dne ešte baby inak ako len tým, že si už v existujúcom salóne prenájmu kreslo? Samozrejme, že som jej radila, nech sa zamestná, ako ste to nazvali vy "na stoličku", preto som písala o vlastnej klientele. Nechcite mi povedať, že vy by ste nešli za svojou overenou kozmetickou aj do iného salónu. A nemôžete predsa chcieť, aby ľudia stagnovali pri vás, len preto, že vy ste tá čo dala priestor. A ako posledné, konkurencia je zdravá. Keby mali takýto spiatocnicky a sebecky prístup všetci, tak budúce kozmeticky by nemal kto učiť a nemali by kde praxovať, lebo by všetci riešili len to, aké je nemorálne že ja som mala kedysi ťažký štart a teraz by som niekomu musela pomôcť.

spadnutaslivka
19. mar 2022

@sona96 no veru fakt poznám jednu, čo normálne citovo vydierala nové zamestnankyne a hovorila im o nevďačniciach, ktoré prešli jej firmou a mali tú drzosť si potom otvoriť vlastné 🙄 a že ona im verí, že oni také krysy nebudú. Nie každý chápe slovo konkurencia, schopnosť napredovať a pod. Ale teda už skrachovala aj ona 🙂

666sofinka
19. mar 2022

@sona96 pani Sonicka, nič v zlom ale mám taký dojem, že skutočne nič neviete v rámci podnikania v tomto obore a všetky vaše názory sú na základe názoru.
Rada vám odpoviem na vaše otázky 🙂
1. Áno založila som si salon ako človek z ulice. Samozrejme s pôžičkou.
2. Nie nikdy som u nikoho nepracovala. V inom obore áno, avšak korektne, tak ako sa doteraz správam nie ako zamestnanec ale zamestnankyňa.
3. Zamestnať sa na stoličku neexistuje. Buď si ju prenajmete a znášate náklady s tým spojené ako je v neposlednom rade materiál a náklady na živnosť marketing a vzdelávanie sa.
Mám taký počuť že buď sa naozaj nevyznáte alebo len sa to snažíte otočiť 😉

4. Neni to o ponúknutom priestore tuto sa znova ukazuje vaša nevedomosť.
-Platy i keď mesiace nejsu v pluse a doplacane z vlastnej kapsy ( ako aj z rodinného rozpočtu) zo strany majiteľky salóna 🙂
-Investične náklady na zriadenie prevádzky ktorá sa šplhá na 5 ciferne čísla a nie nieje to len 10 000.
-mesačne náklady na nájom energie paušál internet kasu terminál čistiace prostriedky kávu a spotrebovaný materiál odvody atd
- v neposlednom rade keď prijmete novú kozmeticku z našich škôl má zastaralé techniky ktoré sú u nás už out. Kozmeticka musí neustále napredovať s dobou.
Za školenia zaplatíte minimálne 1000€ A k tomu prístroje k tomu potrebné ktoré idu od 500-7000€ (Aspoň u mna) kvartálne čo ostane výhodou zamestnankyni nie zamestnávateľovi

Kde sa tu bavíme o stagnácii ?

Poznám veľa konkurenčných salónov a ich majiteľky
I majitelky z iných mest a rada im Radim čo u mna funguje a do čoho môžu zainvestovať a do čoho radšej nie.

Potom sú tu salóny ktorým ide len o minimalizovanie nákladov zdieranie zamestnancov a zisku od každej klientky ktorá prejde dverami.
Nechcú klientke pomôcť zaujma ich len koľko zarobili nie či ponúkla správny produkt a službu.

8/8 mojich zamestnankýň ktoré u mna nejsu jeden deň by vám povedalo že ja nepoznám sebeckost skôr by mi jej trosku neuškodilo.

Zakladať si biznis na niekom je proste bezcharakterne.
Prísť len za tou myšlienkou nazbierať skúsenosti klientky nechať si za to zaplatiť a ešte aj zaplatiť školenia.

A v konečnom dôsledku ak to aj spraví, sama si uškodí. Žiaden majiteľ nedáva na vedomie kam všade idu peniaze.
Táto nevedomosť a naivne myslenie môže akurát uškodiť a rodinne rezervy padnú do roka pri zriaďovaní si salóna.

Kľudne píšte neni to jediná oblasť v ktorej podnikám a v postavte neni téma v ktorej by som nebola doma.

Ak by ste mali vlastne podnikanie vás názor je trosku iný ako som tvrdila vyššie je to len názor založený na nevedomosti alebo na základe názoru nie skúsenosti 😉