Oplatí sa pracovať v zahraničí?

blumenfly
15. sep 2018

Myslite ze v zahranici sa da este zarobit si a pri skromnom zivote trochu usetrit? Alebo to co zarobim naviac aj necham na vydavkoch ako je byvanie a strava prip. Doprava? Zaklady nemciny aj anglictiny mam len treba oprasit slovicka takze toho sa nebojim.
Nie som spokojna ani v praci ani v sukromi a uz vobec nie financne. Mozno mi zahranicie prospeje ked zmenim vzduch dam byt do prenajmu a vyhrabem sa z dlhov. Pomoze mi v tomto pripade praca v zahranici?

papaya308
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nerya
15. sep 2018

Záleží na tebe, keď sa uspokojis s napríklad bývaním v share house, prácu nebudeš mať ďaleko, prípadne do nej chodiť na bicykli alebo po čase s nejakým kolegom tak myslím že určite budeš mať viac peňazí. My bývame s priateľom ešte s ďalšími troma ľuďmi, ja zarábam minimálku, ale za rok sme si kúpili auto, boli na troch dovolenkách a teraz sme našetrili a ideme sa sťahovať do vlastného. Takže keď chces ušetris, keď nie tak si môžeš dovoliť trošku lepší život.

Moja mama v Holandsku napríklad dosť ušetrí z toho čo zarobí a sestra zase ešte v ošiaľi že má kopu peňazí ich míňa ako prídu. Na druhej strane má kúpený dom a druhé auto, ide na drahu dovolenku, zarobí viac ale aj to hneď minie 😂

čiže odporúčam 😉 nech už s extra peniazmi nalozis akokoľvek

najinka
15. sep 2018

@blumenfly pri skromnom zivote takom, ze zijes len v izbe v house shari, nikam nechodis, len do roboty, tak sa da usetrit..pokial tak vydrzis rok dva, nasetris si isto..ale jasne, ze zavisi aj v akej oblasti zijes, pri londyne (a v londyne) su najmy podstatne vyssie ako inde..

blumenfly
autor
15. sep 2018

@nerya vdaka za odpoved myslim ze na zaciatok mi share house nebude prekazat. Ako odporucate hladat pracu? celkom mam obavy ist cez agenturu. Brat bol v anglicku cez universal consulting a bol spokojny ale to je davno. A znamych v zahranici ani nemam.
Ked som si aj pozerala pracu napriklad v holansku tam minim. Mzda je tam 9,8€/hodinu a pokial to tak je tak sa asi fakt da pekne zarobit.
Rozmyslam nad nemeckom holandskom alebo UK

blumenfly
autor
15. sep 2018

@najinka oplati sa este pracovat v UK?

sense
15. sep 2018

Zalezico vies zamestnavatelovi ponuknut a ake mas ocakavania...ale da sa v zahranici aj zarobit aj usetrit

lenkaam_1
15. sep 2018

Z mojej skusenosti (sierra leone) sa da zarobit platit a este aj slusne odlozit

najinka
15. sep 2018

@blumenfly na zaciatok house share a potom co, ked tu budes sama..budes si moct z jedneho plati dovolit cely najom platit? My mame prenajaty byt a mesacne s uctami a council taxom platime vyse 1000 libier.
Ci sa oplati..no neviem, vravim, zavisi ako velmi budes setrit..my si zijeme celkom spokojne, ale sme na to dvaja..zavisi samozrejme aj od toho co robis.

andyka321
15. sep 2018

@blumenfly moja dcera pracovala v NL 9 rokov a nema ani fuka😂. Co zarobila, to aj minula.

blumenfly
autor
15. sep 2018

@lenkaam_1 a co robite v siera leone?

lenkaam_1
15. sep 2018

@blumenfly uz som dlhsir doma ale pracovala som v cestovnom ruchu - hotel

marsmykkok
15. sep 2018

zlaté časy ked išla dvojica na rok a pol do zahraničia trochu sa uskromnila a prišla sem a postavila si za ušetrené dom a kúpila nové auto a ešte im aj ostalo sú preč. ak ťa ale tu nič nedrží tak skús, za vyskúšanie nič nedáš, nie ani tak kvôli peniazom, ale že potrebuješ zmenu a možno ťa tá zmena nakopne a život sa bude uberať lepším smerom 🙂

evakalna
15. sep 2018

Ak nemáš deti, tak samozrejme nájdi si ihneď prácu v zahraničí a vycestuj tam. Ak už máš deti, o ktoré sa musíš starať, tak to nemôžeš odísť, ale musíš sa starať o svoje deti.

nerya
15. sep 2018

Ja by som teraz asi volila to Holandsko, jednak sa tu cachruje s tým brexitom a aj keď niektorí vravia že to nič nie je tak bohvie ako to celé nakoniec dopadne a mne sa ako krajina Holandsko páči viac, plus nemusíš zamieňať evra na libry čo už teraz tiež nie je nejaké terno :-/

slniecko9412
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evakalna
16. sep 2018

@blumenfly Dostala si super rady. Ak nemáš deti, tak si hneď nájdi prácu v Holandsku a vycestuj tam. Zarobíš si pekné peniažky. A vyhrabeš sa z dlhov a zlepší sa ti súkromný a osobný život. Daj nám vedieť ako sa ti darí v zahraničí. Veľa šťastia

blumenfly
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sunshine999
6. jún 2019

Len k hore menovanej spoločnosti Universal Consulting..Možno pred rokmi to bola ešte spoľahlivá firma. Síce tomu dokážem ťažko uveriť, ale ok. Teoreticky to je možné. Ale moje, sestrine a tiež kamarátove skúsenosti sú hrozné.. Firma si pýta 150€ poplatok. Brať poplatok za sprostredkovanie práce je ilegálne. Takže boli veľmi kreatívny a nazvali to ako poplatok za poradenstvo. Za tých 150€ ti dajú "poradenstvo", konkrétne ti dajú informácie, ktoré si sám môžeš vygoogliť za 5 minút, okej, 7, nech nepreháňam.. Kamarát žil v Holandsku 4 roky, mal bohaté skúsenosti, vedel, čo sú jeho povinnosti po vycestovaní do cudziny a po príchode na Slovensko. Tým pádom o "poradenstvo" nemal záujem.. Pracovníčka z Trenčína sa mu po tomto telefonáte viac neozvala.. Volal jej niekoľko krát (iba počas pracovnej doby a naschvál nie cez obed, a ani raz mu nezavolala späť a ani na mail mu neodpísala "milá" pracovníčka)...Toto je prístup spoľahlivej firmy? Nechce im človek zaplatiť 150€ a od toho momentu s*rú nanňho?? No krása.. Sestra cestovala tiež do Holandska, volala mi na druhý deň vyplakaná, že nevie čo má robiť, nechcú ju pustiť na ubytovanie a nemala prácu!!!!!!! Zaplatila 150€ vážení!!! O ceste a o tom strese už ani nehovoriac... Ja som si k nim neskôr tiež poslala životopis, po kamarátovej skúsenosti som bola zvedavá, ako fungujú. Kontaktovala ma tá istá slečna z Trenčína a povedala som jej, že nemám záujem o "poradenstvo" a nech sa nehnevá, ale nechcem platiť za banálne informácie, ktoré si viem zistiť aj sama. Ale bola som k nej milá a slušná. Bola som totiž zvedavá, ako zareaguje. Jej reakcia? Povedala mi, že nevadí, majú ešte dosť záujemcov okrem mňa a zrušila hovor.. Z Fb som zistila, že majú kanceláriu aj v Dunajskej Strede. Tak som zavolala aj tam. Tam však slečna bola milá a fakt mi chcela pomôcť. Nechápala som, keďže išlo o totožnú firmu, len inú pobočku. Ona asi vedela, že sa to takto u nich vo firme robí bežne, ale dokázala sa vžiť do mojej situácie. Nechcela ma oklamať, ani sa o to nepokúšala.. A to sa mi veľmi páčilo. Ale okrem tohto zážitku celkovo by som tej firme nedala 0 bodov, ale mínus 546... Takže nech sa páči, kľudne cestujte cez Universal Consulting. Veľa štastia..... Píšem to na viaceré fóra, pretože sa toto musí zmeniť..

natviki
7. mar 2023

Dobrý deň má niekto skúsenosť s agentúrou c/group alebo c+group… nikde som nenašla žiadne hodnotenia, ponúkajú prácu v zahraničí, konkrétne v Nemecku.