Ahojte vsetky.
Poprosim Vas o rozne nazory ci uz kladne alebo pozitivne, ci sa oplati dnes pracovat v mš. Tato praca ma bavi, bol to vzdy moj sen , nakolko deti zboznujem, no doba je taka, aka je a povedzme si narovinu, len dobry pocit z mojej prace ma neuzivi. Takze troska ma odradza ten plat.
Sli by ste do toho aj napriek platu ?
Dakujem za vsetky nazory !
@janinah dnes je vela detom jedno co budu studovat a co budu robit, hlavne aby mali vela penazi a vysoku socialny status akokolvek sa k tomu dostanu. Z tohto pohladu mas super dceru, dufam ze aj moje deti si budu vyberat skolu takto, podla zaujmov a nie len podla penazi ... hoci niektore studijne odbory im budem asi tiez vyhovarat 😀
@janinah
@meluela
ideal je damy, ked sa spoja peniaze so zaujmom 😉
@catrina_s sama musis zvazit, ake su tvoje priority a hlavne, ci v pripade nizkeho platu bude ta mat kto zivot. Ja osobne som vzala do uvahy aj zaujem, aj peniaze, ucty treba platit, taktiez naklady na zivot, takze isla som touto cestou.
Diki baby!
Ja Vam poviem moju teoriu ..lebo potrebujem sa vykecat a uistit samu seba v tom, ze to co robim, robim spravne.
MOj pohlad na vec je teda taky- od detstva mam naozaj velmi dobry vztah k detom, viem to s nimi a nastastie aj mna maju deti rady alebo som im sympaticka, ked sa na mna usmieva cudzie dieta, ked mu spravim grimasu :D Ja este nemam rodinu, mam len priatela, ktory studuje, no je to zaroven aj moj potencionalny snubenec, lebo sme spolu uz dlho a citime to tak. On studuje super odbor, v ktorom moze hned ziskat skvelu pracu, so skvelym platom.
Takze v tomto by problem nebol. Mojou prioritou aj tak peniaze az tak niesu. Zakladam si hlavne na rodine, laske, zdravi...aj peniaze samozrejme ale tie maju u mna nizsiu priecku priorit.
Bola som na rok v Irsku, kde som opatrovala dvoch chlapcekov a bol to pre mna rok plny lasky, krasnych momentov a zazitkov. Bola to praca, ktora ma naplnala-deti.
NO momentalne mam dve pracovne ponuky, ist robit predavacku so sperkami-kde je slusny plat alebo ucitelka v skolke, no ako tu uz bolo spomenute a sama som sa tak aj rozhodla, radsej budem kazde rano vstavat s usmevom na perach, s radostou a budem sa tesit na dalsi den plny zazitkov s detmi, nez otravena stat cely den v obchode a nebyt presvedcena o mojej praci.
Okey, vyrozpravala som sa, idem do toho ! :D
@catrina_s tato praca Ta bavi, lebo si ju robila a tak vies, o com pises alebo si len myslis, ze Ta bavi? Dobre vies, ze v skolstve su platy nizke. O tomto netreba pisat, nie? Ak chces, aby sa Ti "oplatilo" niekde pracovat, co chapem tak, ze asi cakas dobry plat, tak sama vies, ze v skolke to asi nebude. Ak hladas pracu, ktora Ta bavi bez ohladu na plat, tak to je pre Teba, len ide o to, ako dlho Ta bude realita bavit. Podla mna nema zmysel sa pytat, ci by niekto iny do toho isiel, to aj tak nic nevypoveda o Tebe. Ak mas muza, co dobre zarobi, mozes robit ucitelku. Alebo ak Ti nevadi vychadzat tak-tak kazdy mesiac. To uz je na kazdom, ake ma predstavy o svojom zivote. Pre niekoho peniaze nie su to najdolezitejsie, ale to musis o sebe vediet sama. Pripadne sa poobzeraj ake su platy v sukromnych skolkach.
a co sa tyka predavacky v obchode, tak to musi byt desna nuda...si myslim.
Ono je ten plat nizky,no ak vezmes do uvahy,ze budes pracovat v mieste bydliska a neprecestujes.A ucitelky v skolke pracuju bud doobeda,alebo poobede.Aspon u nas to tak je.Mam skolu s pedagog.zameranim a rozmyslala som nad tym,ze si urobim aj pedagog.minimum popri materskej,no tiez ma odradza ten plat.Ved aj ta zodpovednost za tolko deti by mohla byt lepsie ohodnotena.Taka upratovacka,alebo SBSkar zarobi viac
ahojte,
ja som učiteľka na 1.stupni ZŠ 🙂 teraz síce na MD ale určite sa vraciam späť. Robila som aj zahraničí, aj s ľuďmi ako manažérka...ale baby...ak niekoho baví učenie, tak proste sa k nemu dostane :D
a ešte jeden poznatok z mojej praxe:
Žiadne dieťa nie je zlé...bohužiaľ sú obrazom svojich rodičov a okolia. Čiže ak si dobrý učiteľ - naučíš aj rodičov ako sa majú správať a potom akoby zázrakom aj deti sú iné...v preklade - ak deti vidia, že sa to dá...tak sa to dá
(nech už je to čokoľvek)
😉
niesom baba ale poviem ti svoj nazor 🙂
rob to co ta bavi... rob to ale tak aby si dostavala feedback a ziskavaj skusenosti... 🙂
v starobe ti budu peniaze na hovno ak budes mat znicene zdravie len preto ze si robila stresovu robotu cely zivot, ktora ta nebavila a nenaplnala.
PO dlhom zvazovani...a to aj napriek tomu, ze som uz astupila do prace, stae premylam ci som spravila dobre. Nie, do skolky som zial nenastupila. A stale nad tym premyslam. No viem, ze momentalne som spravila dobre. Takze som sa predsa len rozhodla pre peknu, trblietavu pracu v swarovski, kde som ale nadmieru spokojna !
Tak len taka drobna info, ze ako som vyriesila svoju dilemu.
môj manžel mal pred časom dlhý monológ pre našu dcéru na tému škola, povolanie a plat /rozumej-choď študovať to,čo ťa aj dobre uživí/...dcéra vypočula a potom ho odpálkovala jednou vetou-oci,ja nebudem celý život robiť niečo,čo nechcem, len preto,že dobre zarobím..... 😉 ..tiež robím za neveľký plat,ale baví ma to a nemenila by som 😉