Oplatí sa pracovať ako vlakvedúci?

26. okt 2021

Odmala mám rada vlaky a našla som ponuky práce,že sa hľadá vlakveduci na trase NZ, čo by bolo super.
Ale ako mám rozumieť tomuto?

Od 629 EUR/mesiac
Nástupná mzda BEZ ODBORNEJ PRAXE: 629 Eur/brutto, po vykonaní skúšky odbornej spôsobilosti 674 Eur/brutto. Priemerná mzda S ODBORNOU PRAXOU vrátane príplatkov, odmien, prémií a náhrad: 1088 Eur/brutto.

S odbornou praxou znamená,po zaučeni,či ako tomu mám chápať? 🤔

Vďaka za odpoveď ♥️

sona96
26. okt 2021

Najprv budeš len kandidátka. Potom budeš mať teoretické a nakoniec praktické skúšky. To znamená tá odbornosť. A 1088€ je veľmi premrštená suma. To je suma si všetkými nadcasmi, ktoré len zákonník práce dovolí. Je to fajn práca, veľmi rozmanitá. Ale nepoznám nikoho, kto by to vydržal robiť dlhodobo a už vôbec to nie je práca pre mladú ženu (matku). Dva celé dni si preč z domu a potom máš dva dni voľno a prespavas na kadejakych nedôstojných ubytovaniach.

lumo0304
26. okt 2021

Ak chcete môžeme si napísať , mám oboch rodičov vlakveducich uz 29 rokov

sona96
27. okt 2021

@lumo0304 wau, 29 rokov. To je nádherné. Môj muž, svokra, švagor a sused to robili. Ale všetci vydržali len pár rokov a vraveli, že nikdy viac.

kvetinka75
27. okt 2021

jedna bývalá kolegyňa má muža vlakvedúceho. On je spokojný. Robí to už niekoľko rokov

sense
27. okt 2021

Robim uz 10rokov, aj ked teda nie na Slovensku. A zatial sa nechystam menit. Praca zaujimava, ale niejedy narocna na psychiku...treba sa vediet odosobnit a byt "splachovaci"

flukie
14. feb 2024

Ahojte. Pracuje niekto ako vlak veduci v Bratislave prosim? Dakujem

flukie
14. feb 2024

@lumo0304 Ahoj. A ako sa vlastne pracuje? Ako je to s vikendami. 2 dni praca 2 dni doma?

flukie
14. feb 2024

@sense Ahoj. A ako sa vlastne pracuje? Ako je to s vikendami. 2 dni praca 2 dni doma?

sense
14. feb 2024

@flukie nerobím na Slovensku takže ohľadom toho ti neporadim

hefo
14. feb 2024

Za tie peniaze určite nie. A práve preto ich toľkých hľadajú...

lumo0304
24. feb 2024

@flukie ahoj nie, oni majú svoje turnusy , nie je tam žiadny systém formou zmien. Majú svoje turnusy povedzme 12dnove a to sa točí dookola, keďže je to nepretržitá prevádzka. Nič take ako pravidelné voľné víkendy tam neexistuje