Ahojte prosím vás zaujímalo by ma vsetko okolo prace maséra . Či sa to oplatí ako hlavná práva alebo iba popri práci. Či je to moc náročné fyzicky .či treba mať salón alebo sa dá niekde v hoteli napr . A všeobecne všetko okolo toho . A koľko sa dá reálne zarobiť ? Ďakujem
Ako si to predstavuješ popri práci?fyzicky to je veľmi náročné.Zaraba sa veľmi dobre, ale ak robíš vo svojom salone.V hoteli môžeš byť zamestnanec, alebo na živnosť.My mame v dedine maséra, ktorý má vo svojom dome salón a ma x ty krát zápal šliach a dlhodobo teraz nemasiruje, ale mal vždy plno aj na 2 t dopredu aj doobeda.Ale je pravda, že to robí roky.U nás teraz ficia mobilní maséri prídu k tebe domov.Ale byť dobrý masér je umenie x kurzov a roky praxe.Ak sa tomu chces venovať len tak ako kedy nemá to význam.
Čo viem,tak je to rôzne.Pokial robíš niekde v hoteli alebo vo wellness tak mzda sa pohybuje okolo 600 až 800 eur.niekde aj minimalka. Väčšinou makas 12, a medzi masazami máš minimálne prestávky,iba na prezlečenie postele. Sú celý deň na nohách, trpia ruky a chrbtica.Mam známych masérov a v pomerne mladom veku už majú problémy ako tŕpnutie rúk,zápaly šliach a podobne. V tých lepších hoteloch majú väčšie prestávky medzi masazami, ale skôr som sa stretla že makajú podľa toho či je dopyt. A ľudia chodia rôzni. Mladí, pekní, starí, smradľavi, humusaci, či uchylaci, ktorí si želajú masáž aj s Happy endom.