Oplatí sa pracovať ako masér ?

14. jan 2020

Ahojte prosím vás zaujímalo by ma vsetko okolo prace maséra . Či sa to oplatí ako hlavná práva alebo iba popri práci. Či je to moc náročné fyzicky .či treba mať salón alebo sa dá niekde v hoteli napr . A všeobecne všetko okolo toho . A koľko sa dá reálne zarobiť ? Ďakujem

lasina
14. jan 2020

Čo viem,tak je to rôzne.Pokial robíš niekde v hoteli alebo vo wellness tak mzda sa pohybuje okolo 600 až 800 eur.niekde aj minimalka. Väčšinou makas 12, a medzi masazami máš minimálne prestávky,iba na prezlečenie postele. Sú celý deň na nohách, trpia ruky a chrbtica.Mam známych masérov a v pomerne mladom veku už majú problémy ako tŕpnutie rúk,zápaly šliach a podobne. V tých lepších hoteloch majú väčšie prestávky medzi masazami, ale skôr som sa stretla že makajú podľa toho či je dopyt. A ľudia chodia rôzni. Mladí, pekní, starí, smradľavi, humusaci, či uchylaci, ktorí si želajú masáž aj s Happy endom.

eliska13
16. jan 2020

Ako si to predstavuješ popri práci?fyzicky to je veľmi náročné.Zaraba sa veľmi dobre, ale ak robíš vo svojom salone.V hoteli môžeš byť zamestnanec, alebo na živnosť.My mame v dedine maséra, ktorý má vo svojom dome salón a ma x ty krát zápal šliach a dlhodobo teraz nemasiruje, ale mal vždy plno aj na 2 t dopredu aj doobeda.Ale je pravda, že to robí roky.U nás teraz ficia mobilní maséri prídu k tebe domov.Ale byť dobrý masér je umenie x kurzov a roky praxe.Ak sa tomu chces venovať len tak ako kedy nemá to význam.