Oplatí sa otvoriť second hand?

6. máj 2023

Potrebovala by som info , a názor … premýšľam že by som otvorila secondhand v obci kde je cca 1700 obyvateľov , zárobkovo nič moc. V obci sekáč ešte nieje . Potrebovala by som priestory za ktoré by som platila nájom , plus odvody atď… takže premýšľam , že či sa to v dnešnej dobe oplatí . Viete mi niekto povedať takú prvotnú investíciu , že koľko cca budem potrebovať ? (Vešiaky , tovar , kasa , revízia atd . Ďakujem za info .

domkakvet
6. máj 2023

Podla mna sa to neoplati.

nikolka1986
6. máj 2023

NIE, je to veľmi málo ľudí a každý kto chce si ide do pepca a kik ( pre deti ) a do obchodných centier na výpredaje.

mamadievcatiek
6. máj 2023

V dnešnej dobe je hazard otvárať kamennú predajňu. Celkovo podnikateľom sa nedarí.Od roku 2020 ukončilo živnosť veľa drobných živnostníkov ale aj firiem.Skús najskôr online predaj popri zamestnaní.

beata_k
6. máj 2023

1700 obyvatelov? To je malinka obec. To sa ti neoplati.

deti95060810
6. máj 2023

tak známa zavrela...bola v dedine kde je počet obyv. takmer 5000... Neoplatilo sa.
otvorila si potom vináreň - predáva víno čapované, ale hlavne dáva balíky a zásielky - niečo ako zásielkovňa....

autor
6. máj 2023

@beata_k premýšľala som , že čo iné by sa dalo ale nič ma nenapadlo. Najbližší second je 15 km od obce . Ale tiež si myslím , že by som sa asi neuživila…

mamadievcatiek
6. máj 2023

Textil určite nie.

mamadievcatiek
6. máj 2023

Máš skúsenosti s podnikaním alebo nie?

selu11
6. máj 2023

My sme mali v meste (cca 22 000 obyvateľov) výborný bazárik s detským oblečením, pani si naozaj dávala záležať na tom, čo predáva. Po roku 2020 po niekoľkých rokoch skrachovala. A to k nej chodilo veľa ľudí, dokonca posielala aj poštou. Hovorila, že keď opäť po kovide otvorila akoby sa ľudia odnaučili k nej chodiť.

lelelienka
6. máj 2023

V malej obci a v dnesnej online dobe nema podla mna sekac vobec sancu, prerobila by si. Jedine ak by si mala vlastny priestor, aj to je otazne ci by si zarobila aspon na odvody…

zic
6. máj 2023

Pozri, na otvorenie hocakej prevadzky si nahod do excelu nejaky prenajom (500-600 eur mesacne)... mozno ak na dedine nieco lacnejsie zozenies, tak super. Ale ber to tak, ze elektrina pre pravnicke osoby nie je regulovana napriklad...
Potom kasa, internet a vsetko. Kasu musis stale aktualizovat a furt nieco vymyslaju a na to potrebujes servisakov a tym platit - par desiatok eur... Mozno by si mohla ist cez ten statny system, ale neviem ako to funguje, asi je to neprakticke...
Dalej... uctovnictvo - ty budes robit alebo budes platit uctovnicku. A "kefovat" ta bude kazdy uradnik s kadejakymi povoleniami. Poistka priestorov, vybavenie... prvotny tovar...
Proste si zrataj predpokladane naklady plus tvoj plat aspon nejaky (kludne aj minimalku)...
Podla mna naklady sa v pohodke vysplhaju na 1000 eur mesacne (strielam od boku)... a teraz si zober, kolko veci by si musela predat, aby si len zarobila tych 1000 eur... Ak predas nieco za 5 eur, tak mas z toho aku marzu - 1 euro, 2 eura? Neviem... takze 500-1000 veci po 5 eur musis predat a budes na nule kazdy mesiac... Predas tolko?
Tak nejak by si mala pocitat (aj ked moje cisla boli z brucha...)

autor
6. máj 2023

@zic dobre si to zhrnul 🤔 neoplatí sa to, nemá šancu to toľko vyniesť , koľko do toho vrazím.
Ďakujem za názory 👍

luccija
6. máj 2023

V takej malej obci nie.Dnes je trh presýtený lacnými vecami z obchodu plus každý sa zbavuje po svojich deťoch, sebe.Ked tak niekde v meste a dobrý tovar kde sa premelie veľa ľudí plus aj na FB a iných inzertných portáloch predavat

hiro
6. máj 2023

@zic Ta online kasa funguje. Nieco tam nie je moc prakticke, najma ak mas viac pocitacov (=online pokladni) v predajni - ale je zadarmo.
Inak mnoho predajni po dedinach je v sukromnych domoch majitelov (pivnica/garaz...) - teda ziadny najom, ziadna firemna elektrina atd... takze urcite treba ratat uctovnictvo ale mozno uz nic moc ine - este aj ked si mzdu nebude davat, len nejaky zisk 🙂

taminka1986
6. máj 2023

uctovnictvo na zaciatok pre neplatcu DPH ma tak cca 50-80e,to nie je take zle ci😊 v kazdom pripade by som si vyplacala aspon nieco mesacne + nejake odvody

aaadkaaa
6. máj 2023

U nas v obci (cca 1200 obyvatelov) mame sekac, ale pani to ma take kombinovane, ma tam aj zmiesany tovar, sladkosti (napr.pelendreky, kusove zuvacky atd.), dalej nejaku zakladnu drogeriu, aj novy textil ako ciapky, rukavice...hracky pre deti a hlavne skolske potreby, takze celkom siroke spektrum a stale tam niekto je. Ale sekac ako taky by ju asi neuzivil...

zuzicka1451
6. máj 2023

@autorka v dedine nie ,obchod musíš mat tam kde je sila ľudí, takže skôr mesto .Mamina dávnejšie sekond hand mala ,ale mala aj komis tovar plus -outlet oblečenie s visačkami sťahované zo zahraničných obchodov ,kabelky ,hračky, rôzne doplnky (všetko second) pravidelne každý týždeň mala novy tovar piatok, a v strede tyzdna,stredu veľký vypredaj .... Ja tiež rozmýšľam, že otvorím, ale v meste nie na dedine ,u nás ale zatiaľ len rozmýšľam. A niekedy je dobre mať konkurenciu ,mamina mala 300m od seba second konkurenčný.... určite by som používala aj internet na predaj.....Priestor,energie ,účtovníctvo, tovar -nájsť ozaj dobrý sklad,plat ...vešiaky a busty vieš kúpiť aj na nete napr.bazos kludne dať regal so sezónnym tovarom..Ja tvrdím odvážnym šťastie praje aj keď je to risk ,ale dnes je risk všetko. A zase keď človek neskusi nevie .Bud to pôjde, alebo nie .

zuzicka1451
6. máj 2023

A ešte jedna vec áno je pepco ,Teddy a podobne ale ja za seba napr. Poznám minimálne 2 secondy ktoré idú, a aj známa humana people ide ,keby nie tak to zavrú a nezamestnavaju ľudí. A za mňa tovar so secondu je oveľa kvalitnejší ako pepco a nemá nikto taky istý kus. ...A ideálne second predávať na váhu 😉,nie sa serinkat s vysackami . Aj tovar kupuješ na kilá.Len začiatky sú veľmi ťažké.

nataly420
7. máj 2023

Neotvárat na dedine :D ľudia sú fajnoví pred druhými

daniela2202
7. máj 2023

Ani to neskúšaj, každý väčšinou lieta po mestách

oliviakatka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz