Oplatí sa lepenie mihalníc na privyrobenie?

1. apr 2022

Rozmyslam, ze by som sa dala na lepenie mihalnic popri praci na privyrobenie. Co myslite? Oplati sa to?

sissy27
1. apr 2022

To nie je na privyrobenie, celkovo tieto služby v oblasti krásy. Aby sa ti to oplatilo (teda pokrylo ti to náklady a mala si aj nejaký zisk), tak si musíš vybudovať klientelu, a tú si nevybuduješ tým, že budeš záujemkyne odmietať, lebo môžeš zobrať len jednu denne a aj to len večer.
Potrebuješ kurz, priestor, lehátko, lampu, mihalnice (niekoľko druhov), lepidlo. Na jednu klientku potrebuješ minimálne 1-2hod (nechcem vidieť mihy nalepené za 20min 🙈). Rátaj s tým, že nie každá čo sa objedná, aj príde… neviem si to predstaviť popri full time robote niekde inde.

sonulcicka
1. apr 2022

Ak máš chuť,smelo do toho. Je to dobrý zárobok 🙂

kornelies
2. apr 2022

@sissy27 To si musi slecna/ pani uvedomit. Kurz, vybavenie salonu jej nezaruci klientelu. Ludia si myslia, ze podnikanie je lahky chlebik. Kolkokrat si musi clovek zahryznut do jazyka, aby neurazil zakaznika.

autor
2. apr 2022

@kornelies co to ma spolocne s tym, ci sa to oplati?

sissy27
2. apr 2022

Spoločné to má toľko, že najprv musíš investovať, aby si vôbec mohla začať. Takže kým zarobíš aspoň toľko, koľko si investovala, tak to chvíľu potrvá, plus budeš mať stále nejaké náklady na udržanie, takže kým prídeš do štádia “oplatí sa”, tak je to dlhá cesta aj na full time, nie ešte ako bokovka.

kornelies
2. apr 2022

Ked nepride klientka, ty ju cakas a ani nema tolko slusnosti, aby sa ospravedlnila. Medzitym si mohla urobit mihalnice inej. Ved vyskusaj, uvidis. Nezabudaj, ze ti moze prist pani z danoveho a napari ti pokutu za ciernu pracu. Takze otvorit zivnost a platit minimalne 80E ZP.

zuzinapipina
2. apr 2022

Jedna baba tu kúsok odomna si zacala takto privyrábať, ale nelepi mihlanice, teraz ide dost to lash lifting mihalnic, a laminacia obočia, spravila si nato taky maly kurz, sak ono to není tazke a privyraba si tak..