Oplatí sa ísť na kadernícky kurz?

jarmilasemankova
5. máj 2018

Ahojte chcem sa Vás opytať či sa oplati ist na kadernicky kurz velmi ma to bavi a je to moj celoživotný sen stať sa kaderničkou. Uplatnim sa v tom dobre v tom odveti platia ?
A druha otazka vezmu ma na kurz aj ked mam iba skončene zakladne vzdelanie lebo na strednu skolu som chodila len 2 roky a nedokoncila som ju kvoli zdravotnym problemom.
Dakujem

linda1001
7. sep 2019

@jarmilasemankova Ahoj, ak tá to baví. Tak určite chod .. uplatnis sa určite ale musis rátať s tým že na tom kurze tá nič nenaučia . Nasľubujú ti hory doly a pritom sa naučíš maximálne základy . Musis byt šikovná a veľa trénovať . A s tou základnou školou nebiem ako to je . To sa musis opýtať priamo v tom centre kde chceš ísť na kurz . Ale mYslim si že to nebude vadit

mamcotka
7. sep 2019

Ahoj ja som kaderníčka a vidím aká je konkurencia. Plus uz dnes nevieš zohnať miesto na trvaly pracovny pomer iba na živnosť a platis niekomu za prenájom kresla. Od 250 eur vyssie. Ked budes mat malú klientelu to neutiahnes. Navyse ked budeš chora musíš platiť aj tak. Za mňa určite nie.. musela by si byť sakra šikovná aby si si vybudovala dobru klientelu a to trva roky.

mamcotka
7. sep 2019

v prvom rade si over na živnostenskom úrade, či budeš môcť mať vlastnú živnosť s kaderníckym kurzom, podľa mňa nie, bolo to tak a iste sa vyžaduje aj nejaká prax v odbore (to som si takmer istá), takže budeš musieť najskôr získať požadovanú prax v odbore ako zamestnanec nejakej kaderníčky, čo bude extra ťažké lebo s kurzom ta nevezmu a ked tak za veľmi málo peňazí. Ak už aj toto dosiahneš, čaká ťa druhá fáza, ak budeš mať vlastnú živnosť, budeš musieť platiť odvody, nájsť si účtovníčku plus platiť niekomu za prenájom kresla ci miestnosti.. jednoducho za mňa nie. Presla som si tým voľakedy.

tiumen
7. sep 2019

@linda1001
@mamcotka diskusia založená takmer pred rokom a pol, ale nevadí 😂👏

mamcotka
7. sep 2019

@tiumen ja som pozerala len posledný prispevok od lindy1001 ta reagovala dnes.. tak som nepozerala kedy autor 😂

francesska2
6. aug 2024

@jarmilasemankova ahoj, tak ako, urobila si si ten kadernícky kurz napokon? A ak áno, aké sú tvoje skúsenosti? Ďakujem 😉

jarmilasemankova
autor
18. aug 2024

@francesska2 ahoj nie napokon som nešla na kadernícky kurz