Opatrovateľka v Rakúsku - ako začať?

meriene
31. júl 2023

Dobry den
Chcem si spravit kurz a ist do Rakuska ( VIEDNE ) opatrovat.. Mam 8 rocneho syna v striedavej star , zijeme v BA a uz to nedavam financne , tak som sa rozhodla pre tuto formu zarobku , ALE s tym, ze by som sa rada spytala , ci existuju aj IBA tyzdenne turnusy , nakolko syn je u mna kazdy druhy tyzden a kedze ma len 8 nechcem od neho odchadzat na 2 tyzdne .. Bola by som velmi rada, keby ste mi napisali vase rady, poznatky , hlavne SKUSENOSTI , ci takto niekto pracuje vobec ?
DAKUJEM VAM VELMI PEKNE ZA CENNE INFORMACIE

marcellka32
31. júl 2023

Áno su aj pobyty na týždeň, ak sa nájde ďalšia žena, ktorá bude chcieť chodiť tiež po týždni, čo nie je samozrejmosťou, ale do agentúry treba zavolať, zaregistruju ťa, a potom zavolajú na pohovor, treba trošku vedieť nemecky, väčšinou sa to vyžaduje

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
selest
31. júl 2023

@walentina7 plat je na dohode s rodinou. Nemusia jej preplacat cestu ani odvody ako to sem tam byva. Kludne si dohodne odmenu za tyzden a vsetko ostatne ostane v jej rezii.
Autorke - pokial najdes striedacku ktorej taketo striedanie vyhovuje, a tiez rodinu kedze aj starcekovia nemaju radi caste zmeny, tak sa to podla mna v pohode da.

kiki68
1. aug 2023

Ja by som spravila kurz, pripadne chod na rakuske urady a poziadaj o kurz prakticky zadarmo a s tym, ze sa zaviazes rob potom pre nejaky domov dochodcov. Tam budes moct mat normalne smeny. Tyzden byt niekde je asi dost malo. Chodia na aspon dva tyzdne. Potom este viem, ze je cez Hilfswerk mobile Dienst, to chodia autom myslim nejake urcene casy opatrovat a pozerat tych klientov. To zhanaju dost, ti zaplatia aj skolenia a vsetko. Len neviem ako to vyzaduju mat potom. Ci to neni kazdy tyzden ta praca