Opatrovanie v Nemecku

18. mar 2023

Čaute, pracuje niekto ako opatrovateľka v Nemecku? Rozmýšľam nad tou pracou keď že neviem si nájsť ľahšiu prácu samé sklady, kde je ťažká fyzická práca ,operátor výroby, predavačka, aj keď mám obchodnú akadémiu žiaľ lepšiu prácu neviem si nájsť keďže iné skúsenosti nemám, a už neviem kam mám ísť pracovať, láka ma opatrovanie, mam rada prácu so staršími aj si snimi rozumiem,aj jazyk trošku ovládam kde by som sa mohla vtom aj zdokonaliť

oli18
18. mar 2023

K tvojej otázke ti poradiť neviem, len mi je ľúto, že máš dobrú školu a nerobíš v tom odbore. Sama mám tú školu a celý život som robila v tomto odbore. Je to super škola, máš veľa možnosti uplatnenia. Len musíš hľadať. Možno u nejakej súkromnej účtovníčky, pre začiatok jednoduchšiu prácu za menej peňazí, aby si do toho nabehla. Si mladá, nemala by si ísť robiť nekvalifikovanú prácu. Každý raz po škole začínal, skús túto cestu. Držím ti palce. 🍀

janinah
18. mar 2023

Bez nejakého aspoň kurzu a praxe by som ti neradila ísť robiť opatrovateľku do Nemecka.Sotva nájdeš dedka,s ktorým bude treba len karty hrať,ono tam väčšinou aké také úkony ošetrovateľske robiť treba.Tiez ta umori to cestovanie,čo ak dostaneš miesto niekde pri franc.hraniciach.Rodinu svoju si tiež takto ťažko zalozis.Hladaj si prácu tu na sk príp.v Česku a v svojom odbore príp.zvaž vš.

kubkovamama
18. mar 2023

Toto je tiež veľmi fyzicky náročná práca a fest ak budeš sama v domácnosti a nie v zariadení kde spolupracujete viaceré.Uz dávno sa ti to neoplatí ako kedysi..A hlavne treba mať na to povahu,vzťah k seniorom,je to ťažká práca aj emočne.Nie vždy máš šťastie a vychytas klienta čo potrebuje iba spoločnosť a čítať knihy.Ci by si zvládla napr.imobilneho klienta,paliativnu opateru,obnáša to plno nepríjemných činnosti,kurz na to nestačí,často treba doplniť vzdelanie.Za tie nervy a financie čo do toho vrazis to kľudne môžeš robiť aj tu a bez stresu z daňových,vybavovania živnosti atď.

svetlonos
18. mar 2023

Ahoj,
si cerstvo po maturite? Alebo si uz starsia a napriek praxi v kancelarii si oracu najst nevies? Skusala si korporaty na SK aj za cenu prestahovania sa?
Do DE nechod opatrovat, Rakusko mas blizsie. Potrebujes opatrovatelsky kurz a vygoogli si Hilfswerk Wien. Kedysi tam pracovali 2 Slovenky personalistky a sprostredkovali pracu, su seriozny. Robis tam test z NJ. Je to ale rakuska spolocnost, takze ziadny SK parchanti ( agenturny)- u nich mas totiz len povinnosti a prava takmer ziadne.
Je to vsak praca na zivnost a aj keby si fakt ken tie katry hrala, varila, upratovala a minimalne pomahala- ti stari ludia vysavaju energiu. A vecer sa citis akoby si robila na stavbe, uplne bez energie.
Ja som mala vacsinou len " lahsie" pripady. Babky mali demenciu nie vo vysokom stadiu, ako tak samoobsluzne. Najlepsia bola ta prva, bola super, nebola depresivna. Dve sombmala na voziku - po byte oresli aj po schodoch, len dlhsie trasy nie. Takze som v podstate robila vyssie popisane a " nezrobila" som sa. No je to praca ozaj len na cas urcity, aspon pre mna. A tom mala fajn rodinnych pribuznychva dobre vztahy s nimi, ziadne problemy. Len jedna ta babka bola tak protivna, ze som odisla od nej. Jej rodina bola super a chapali ma, vedeli presne aka je vychcana a protivna.
Pokial si cerstvo po skole, skus este na SK hladat pracu v obore, ziskaj skusenosti. Opatrovatelkuvtotiz budes moct robit kedykolvek, Tych je stake malo. A hlavne si zrataj zarobok v cistom, priplat si poistenie v chorobe a nezamestnanosti hned od zaciatku.

malinka158
19. mar 2023

Ahoj ja som pracovala v nemecku aj v rakusku ako opatrovatelka. Moja mama pracuje uz 9 rokov v nemecku. Ak mas nejake otazky pokojne napis 😊

rebrambora
19. mar 2023

Na opatrovanie potrebujes pasujuce vzdelanie. Tak ak ta to laka, tak si urob kurz alebo skolu a šup. Odporucala by som ale skor Rakusko.

autor
19. mar 2023

@rebrambora veľa agentúr ponúka prácu do De bez kurzu tam není potrebný, Rakúsko nechcem tam sú vysoké odvody

stellarstar
19. mar 2023

To ti kto povedal že v DE nie je potrebný kurz? Kamoška tam chcela a nezobrali ju práve preto ze nemala ani kurz 1pp nie to kurz op

rebrambora
19. mar 2023

Ovela mensie ako v DE, plus mas 13. a 14. plat od zakona. V AT som zila a pracovala viac ako 3 roky, teraz som v DE a je to tu niekedy az neuveritelne, co sa odvovov tyka. Ale ak mas nejake spešl podmienky, tak samozrejme je to na tebe.
Ak teda su agentury kde nemusis mat kurz alebo nieco podobne, tak sa obrat predsa na ne. Ale praca opatrovatelky je niekedy tazsia ako v sklade. Zalezi na tom, na koho natrafis.