Opatrovanie seniorov Nemecko - personálna agentúra

jema_suri
30. máj 2016

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či niektorá z Vás nevie o nejakej agentúre, ktorá berie robiť aj chlapov do záhraničia na opatrovanie seniorov - hlavne teda Nemecko, kde nevyžadujú až takú dobrú nemčinu..aj na 3-5 mes.turnusy. Môj ocino chodí už vyše 2 rokov cez jednu ag.,ktorá je dosť neseriózna, tak chcel by zmeniť na nejakú inú, len žiaľ agentúry, cez ktoré som chodila ja von chcú výbornú nemčinu..tak sa obraciam na Vás..za každú správu vopred ďakujem.

lauritta0407
1. jún 2016

Nič v zlom ale tak keď idem do zahraničia tak už by som mala aspoň čo si vedieť a po dvoch rokoch už duplom.. Ako môžte chodit opatrovať ľudí keď neviete dobre po nemecký?? Ale inak naša známa chodila cez neserióznu agentúru a normalne sa po pár turnusoch popytala domácich a mala to lepšie platené a je spokojná. Tak nech sa skusi domácich popýtať keď je tam 2 roky tak by to nemal byť problém 🙂

lauritta0407
1. jún 2016

@jema_suri popytala domacich a chodila na vlastnú päsť.. Som tam zabudla pripísať

jema_suri
autor
1. jún 2016

@lauritta0407 áno máš pravdu..neraz som naňho kvôli tomu nakričala..ale žiaľ je aj dosť tvrdohlavý...snažila som sa ho aj ja doučovať nj..ale tak s ľahostajným prístupom to je ťažké..no... 😖

uhu
2. jún 2016

Tvoj otec pracuje na slovenskú pracovnú zmluvu alebo na slovenskú živnosť?

jema_suri
autor
2. jún 2016

Na slovenskú zmluvu..

uhu
2. jún 2016

Tak to je tá najhoršia varianta. Mal by vyskúšať prácu na slovenskú živnosť. Na FB je skupina Práca opatrovateľky bez agentúry. Sú tam však aj ponuky od agentúr do Nemecka a niektoré sú zaujímavé. Otec si to musí pozisťovať ktorá berie aj mužov bez dobrej nemčiny. Myslím si že má šancu nájsť si aj lepšie miesto keďže má už prax .

uhu
2. jún 2016

Používa otec FB alebo Ty?

jema_suri
autor
2. jún 2016

FB nepouziva ani on ani ja...ale môžem dať na seba kontakt na gmail..ak to teda nie je problém..

jeennyv
2. jún 2016

@jema_suri co sa tyka jazyka ten sa vyzaduje vsade a niekedy je to ovplyvnene aj zarobkovo, kamoska striedala jednu babu, co kvoli dokladnej neznalosti nemciny zarabala menej, inak su kurzy nemciny pre opatrovatelky, kde sa preberaju hlavne vyrazy im urcene ci knihy s takou tematikou nech skusi...a co sa tyka agentur, ako baby hovoria, treba to riesit sukromne s rodinami ci znamymi, jedine takto, lebo agentury zhrabnu vela pre seba, mozno skusit aj opatrovanie v nejakych haimoch domovoch pre seniorov v de...ale vsade je nemcina, prosto bez toho to nejde...

jema_suri
autor
3. jún 2016

@jeennyv Nooo ten heim som s ním riešila, ale po pátraní som zistila, že bez komunikatívnej nj nič, lebo tam je nemecký personál...ten mu po sj nič vysvetľovať isto nebude..no žiaľ je to veľká prekážka uňho, ale nevieš mi náhodou zistiť cez aké webové portály sa dajú nájsť rodinky, ktoré hľadajú pflegerra..?