Dobrý deň, dotyčná osoba akože opatruje rodiča a pritom robí fušky aj za niekoľko tisíc si vie prirobiť mesačne. Vyslovene sa osoba vyjadrila, že také vysoké odvody platiť štátu nebude. Trvá to roky.
Zoberte si , ze ta osoba by vam narobila problémy . Co by ste robili?
Aké problémy ti narobila tá osoba?
Je to nelegálne. Ja na to hovorím, že karma si ho/ju počká. Bude mať napr. nízky dôchodok a potom bude nariekať, že ako má z toho vyžiť a bude závidieť iným, že majú vyšší dôchodok.
Ak poberá opatrovateľský príspevok, tak to je nefér voči tým, či skutočne opatrujú rodinného príslušníka.
A mas to ako dokazat? Lebo toto robi vela ludi. Ja len, ze System to toleruje, nakolko nechce mat viac ludi v problemoch. To je ako s mnozitelmi psov, maju tisice ilegalnych ziskov a co sa stane? Das to na financak a ked nemas neviem ake dokazy, tak dostanu raz dohovorene a hotovo.
Ja len aby ked ho nahalsiš sa to neobratilo proti tebe.Ty vieš koľko je opatrovateľský ved TY ľudia sa obetu a za smetie. Drina ako sviňa psychický zlé neskôr choroby.A ty ideš niekoho nahlasovať kto je zavysli na niekoho pomoci.A ak ho zahlasiš fajn čo vezmu mu opatrovateľský pôjde robiť fušky hej a dalej čo čo bude s tým človekom ktorý je odkazaní na pomoc opatrovateľa. Na nikoho čakaju DD preplnene súkromne aj tisíc eur na ktore sa musi skladať rodina. Nikdy si zrejme asi neopatrovala nevieš asi ani čo to je ked opatrovateľ dostane 500 eur na mesiac a s toho ma vyžiť.Mnohí sa tak obetuju pre rodinných príslušníkov samozrejme ťahaju za kratši koniec.Neskôr majú choroby zo stresu vek vysoky už ich nikto nechce zamestnať. Teraz aj ked je opatrovateľský môžu nejaký čas pracovať.Je to podľa stupňa odkazaností.Ak mu zavidiš peniaze opatrovateľske tak sa zobud je to smetie ak by to bolo dobre zaplatene prečo DD a súkromne zariadenia su preplnene prečo asi.Ak je rodič zdraví a sýpe peniaze je pre všetkých mama alebo otec ak je chorý tak same kecy a vyhovorky.Ak už rozmyšľaš urobiť dotyčnemu človeku urobiť zlé že ho nahlasiš musiš vedieť že ak by to vyšetrovali tak budeš musieť spoluprácovať a ešte môžeš byť zla že si o tom niekoľko rokov vedela a prečo si sa rozhodla zahlasiť teraz.Rozmyšľaj že kto sa bude starať o tu choru osobu ked bude núteni ísť pracovať.Fakt TY musiš byť strašne zatrpknuta osoba.Nerob nikomu zle nevieš ako sa Ti to môže vratiť. Za čas môže byť niekto s tvojej rodiny chorý a potom pri opatere pochopiš.Ked človek sa obetuje pre druheho a dostane almužnu 700 eur a menej.Ak je to dôchodca tak dieťa ak opatruje rodiča mu ma davať dôchodk starobný a úrad mu len smetie doplaca.Pozri to nie je len sám ten človek čo tak robí takých na Slovensku je strašne veľa.Vyžiť zo 700 eur dve osobý s toho jedna chora a lieky stoja veľa penazí pomôcky rehabilitáčne rehabilitacie.Ten človek sa zoderie zdravotne je odpísaní neskôr tak nič moc.Len preto že ten človek TI ubližil.Ak chceš TY opatrovať toho človek treba povedať a skúsiť si to lebo kydať a nahlasovať niekoho že vy dvaja s tým človekom ste mali konflikt pre niečo a TY ho ideš potrestať že ON sa obetoval a pre almužnu zostatl doma tak je ubohe a hlúpe.Myslí na človeka ktorý potrebuje opateru a čo s nim bude dalej.To že si teraz zdrava neznamena že žiaden okamih tvoj život nemôže zmeniť. Ale deti alebo muž. Veľa smútných osudov tu bolo.Ja nechápem a to som opatrovala svoju dcérku a kamarátke som pomohla s manželom doopatrovať a kamarátke maminu z alzhaimerom.Preto nechápem že jedno z deti sa najde ide opatrovať a ešte mu treba kopnuť pod nohy a ťahať ho za sebou že si zlý zlý a ak by bol taký zlý tak neopatruje a vykašle sa na toho človeka.Pokiaľ by si opatrovala tak by som bola zvedava či by si vyžila z almužní.Urobiš dotyčnemu zle a čo s toho budeš mať.Jaj prepáč zabudla som že budeš mať radosť a budeš na seba hrda že však som TI vratila že si mi pred časom ubližil.Nektorí ľudia sú tak zavistlívy a neprajní že nejde zdraví rozum pochopiť.Toto je SLovensko sýstému uči tak ľudia odbremenia štát ten človek sa dosť čo zo sebou a ako trest hranica chudoby.Ešte ho štát potrestal čo si to valstne dovolil opatrovať osobu doma a ešte niečo prívyrobiť okamžite už si mala tam byť a ho nahlásiť ako si vôbec toto ten chudák čo si zniči zdravie mohol dovoliť.Však trochu rozmyšľaj.Pokiaľ TY túžiš po pomste ten človek nevie kde mu halva stojí.Jasne opatruje drina ide na fušku druha drina a joj určite je rad že musí ísť ešte prívyrobiť.
@alickapusinka človek, ktorý zarába niekoľko tisíc na fuskach načierno teda musí opatrovať o dušu spasenú.
My sme preto v takých xxx, lebo sa tu vo veľkom toleruje kradnutie, klamanie, podvádzanie...priam je to považované za hrdinstvo.
Človek, ktorý poberá opatrovateľský príspevok môže pracovať. Nie veľa a nie za veľa - úprimne, kedy by inak mal čas na opatrovanie chorej osoby ??
X mamičiek sa ide zodrať, lebo za pár susnov sa starajú o svoje choré deti - a tu sa dozvedia, že veď ich škoda, majú ísť makať načierno.
@nyusika jaj taky názor jedným uchom dnu druhým von.Kto neopatroval nikdy nevie čo to je.Ja som mala chore ležiace dieťa opatrovala som takže viem čo to je tvoj názor nepotrebujem.A ináč ona nepíše koľký stupeň opaterí ma pri doselých opatrovaných je ine ako pri deťoch.Takže mňe ty tvoje múdra nemusiš písať.
Fušky budú aj na dôchodku...
Robil aj u nás a počas toho nám povedal , že matku akože opatruje. Ako mám dokazovať,že od nás dostal peniaze na ruku? 700e na.tyzden+ ešte za inú prácu za4dni pýtal 1500..to sme už zobrali iného..
Tak si mas zabezpecit riadnu firmu na zmluvu, takto sa robi vsade. Nas sa tiez spytal majster, ci to ide na poistovnu, alebo nemusime mat stempel. Akoze Ja neviem, toto sa robi vsade. V Rakusku to tiez kvitne tieto fusky.
Tak ste ho v tom podporili, ked ste mu dali peniaze na ruku.
tak ste takí istí, keď ste ho vyplácali na ruku 😉
tak ideš nahlasiť človeka ktoremu si sama zaplatila na ruku.Však si si mala objednať firmu ta by dala aj bločky.A bez bločku je slovo proti slovu.
@alickapusinka firmy mali plno na mesiace, akože to bola práca pre 1 človeka na to firmu nepotrebuje. To sa pýtať ci je szco a až tak ho prijať? Keď nám to potom povedal mali sme ho vyhodiť a nezaplatit? Nerobili sme problémy ani sme to nemali v pláne. Ale teraz....
Ty si ale hnusná povaha. Firmy mali plno ...
@jarmilaj ???? Áno mali na 3-4-5mesiace plno a my sme potrebovali vodu v dome urobiť. Tak veru som hnusná. A ty koľko dostávaš od štátu?
Ako zarobiť si cca 3000 plus od štátu opatrovne a neplatiť dane je v poriadku?
Prečo si si nevypýtala od neho potvrdenie, prípadne prečo si nepočkala na niekoho iného? Nie je ti hanba?
Ty iba sprosto závidíš a tak isto si spravila podvod😆na čierno si si dala spravit roboty
Zlodej kričí chyťte zlodeja
Veď ho udaj uvidíš...
Nemáš žiadny charakter. Potrebovala si ho, využila si ho, zaplatila si mu, a teraz chceš škodiť
Ty si mimo. Vezmeš si ho nech ti urobí na čierno, zaplatíš mu a potom ho chceš nahlásiť ? 🤣
A čo na to tvoj pán manžel? Dúfam, že ťa upratal.
Daj nám sem kontakt na teba aj na neho, my už vás nahlásime. 🤭
@jarmilaj ved keď som ho pýtala tak povedal ako on funguje.
pokial to vies dokazat, tak by som ju udala.
a nech si o mne myski kto chce - co chce.
ja neznasam odr.avacov