Vie mi niekto poradiť, ak by som chcela opatrovať deti na živnosť mini kolektív 2,3 deti čo potrebujem k živnosti?Kde by mi dali info na živnostenskom urade?som z toho zmätená veľa ľudí opatruje deti v rodinnom dome, nemajú pedagogické vzdelanie nespĺňajú štandardy čo sa týka postieľky, hygieny stravovania, ale zároveň majú živnosť, lebo matkám je preplácany príspevok.Viete ako to je?ďakujem.
A nie je to náhodou pestúnska starostlivosť?
@chrobacik41 nie, to je niečo iné si náhradným rodičom a "platí" Ťa štat.
@nafka0483 nechcem škôlku, chcem detské centrum s opaterou
Tak si zisti na hygiene poziadavky na priestor - sociale zariadenia, oddeleny priestor na spanie a hry, bezpecnost priestorov, minimalne rozmery na pocet deti, atd.
ja som o tom čítala davnejšie članok, tu je o tom trochu písané, možno Ta to nasmeruje. https://najmama.aktuality.sk/clanok/256314/ako-...
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn... nejak takto funguje opatrovateľka mojich detí
@ciernabrigita ďakujem zaujímavé...a teda tá tvoja má pedagogické vzdelanie či len kurz?Ja som dlhodobo opatrovala deti, ale vždy len jedno pedagóg nie som, teraz chcem oficiálne na živnosť a strácam sa v tom.Chcem to vo svojom rodinnom dome, kde mám 2 izby nevyužité zároveň nechcem, aby som musela spĺňať podmienky koľko CM od seba musia byť postieľky a pod...celé toto opatrovanie je zahalené rúškom tajomstva a neviem to odhaliť😃bola som v 2 rodinných domoch ako potencionálny záujemca o opatrovanie ženy majú živnosť, nespĺňajú ani ped.vzdelanie a fungujú.
je vyučena učiteľka MŠ a má aj nejaký zdravotný kurz,takže ona spĺňala podmienky. opatruje v dome, jedno poschodie má vyčlenené len pre deti. herňa, spálňa, kúpeľňa + wc, kuchyňa, chodba. mala aj kontrolu z hygieny, všetko bolo ok, ale to bolo asi 5 rokov dozadu a vtedy to mala ešte spojené s ich súkromným bývaním, jedine spálňu a herňu mali deti samostatne od jej rodiny. kuchyňu aj kúpeľňu a wc mali spoločné. ďalšiu,čo 9sobne poznám tiež podobne - kuchyňa a kúpeľňa tá, čo používajú aj oni doma, deti majú vyčlenenu herňu a spálňu. taktiež má vzdelanie (nevieme ale či školu či kurz).
Ak chces otvorit skolku - cize skutocnu skolsku zaradenu do predprimarneho vzdelavania, tak musis splnat vsetky podmienky.
Vacsina sukromnych "skolok" a "jasli" su len akesi detske centra, nemozu sa oficialne nazyvat skolky, pretoze nesplnaju podmienky, nemaju vzdelavaci plan podla ministerstva atd.
Rozmysli si teda aku prevadzku chces mat - napr. detske denne centrum a podla toho si pozistuj na hygiene ake podmienky tvoje priestory musia splnat.