Opatrovanie detí na živnosť

25. feb 2021

Vie mi niekto poradiť, ak by som chcela opatrovať deti na živnosť mini kolektív 2,3 deti čo potrebujem k živnosti?Kde by mi dali info na živnostenskom urade?som z toho zmätená veľa ľudí opatruje deti v rodinnom dome, nemajú pedagogické vzdelanie nespĺňajú štandardy čo sa týka postieľky, hygieny stravovania, ale zároveň majú živnosť, lebo matkám je preplácany príspevok.Viete ako to je?ďakujem.

nafka0483
25. feb 2021

Ak chces otvorit skolku - cize skutocnu skolsku zaradenu do predprimarneho vzdelavania, tak musis splnat vsetky podmienky.
Vacsina sukromnych "skolok" a "jasli" su len akesi detske centra, nemozu sa oficialne nazyvat skolky, pretoze nesplnaju podmienky, nemaju vzdelavaci plan podla ministerstva atd.
Rozmysli si teda aku prevadzku chces mat - napr. detske denne centrum a podla toho si pozistuj na hygiene ake podmienky tvoje priestory musia splnat.

chrobacik41
25. feb 2021

A nie je to náhodou pestúnska starostlivosť?

autor
25. feb 2021

@chrobacik41 nie, to je niečo iné si náhradným rodičom a "platí" Ťa štat.
@nafka0483 nechcem škôlku, chcem detské centrum s opaterou

nafka0483
25. feb 2021

Tak si zisti na hygiene poziadavky na priestor - sociale zariadenia, oddeleny priestor na spanie a hry, bezpecnost priestorov, minimalne rozmery na pocet deti, atd.

emate
25. feb 2021

ja som o tom čítala davnejšie članok, tu je o tom trochu písané, možno Ta to nasmeruje. https://najmama.aktuality.sk/clanok/256314/ako-...

ciernabrigita
27. feb 2021

https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn... nejak takto funguje opatrovateľka mojich detí

autor
27. feb 2021

@ciernabrigita ďakujem zaujímavé...a teda tá tvoja má pedagogické vzdelanie či len kurz?Ja som dlhodobo opatrovala deti, ale vždy len jedno pedagóg nie som, teraz chcem oficiálne na živnosť a strácam sa v tom.Chcem to vo svojom rodinnom dome, kde mám 2 izby nevyužité zároveň nechcem, aby som musela spĺňať podmienky koľko CM od seba musia byť postieľky a pod...celé toto opatrovanie je zahalené rúškom tajomstva a neviem to odhaliť😃bola som v 2 rodinných domoch ako potencionálny záujemca o opatrovanie ženy majú živnosť, nespĺňajú ani ped.vzdelanie a fungujú.

ciernabrigita
27. feb 2021

je vyučena učiteľka MŠ a má aj nejaký zdravotný kurz,takže ona spĺňala podmienky. opatruje v dome, jedno poschodie má vyčlenené len pre deti. herňa, spálňa, kúpeľňa + wc, kuchyňa, chodba. mala aj kontrolu z hygieny, všetko bolo ok, ale to bolo asi 5 rokov dozadu a vtedy to mala ešte spojené s ich súkromným bývaním, jedine spálňu a herňu mali deti samostatne od jej rodiny. kuchyňu aj kúpeľňu a wc mali spoločné. ďalšiu,čo 9sobne poznám tiež podobne - kuchyňa a kúpeľňa tá, čo používajú aj oni doma, deti majú vyčlenenu herňu a spálňu. taktiež má vzdelanie (nevieme ale či školu či kurz).

katkaaalex
Odpoveď bola odstránená
Zobraz