Opatrovania deti - papierovačky

leskovael
21. máj 2021

Ahojte 🙂 mám otázku ohľadom opatrovania detí.
Tie ktoré máte opatrovateľku, alebo deti opatrujete , ako to máte poriešené? Myslím oficiálne... Či len tak niekomu strážite dieťa "na čierno"? Nájdete si pani na stráženie a tá vám dieťa varuje? Nemá potom "oficiálne" žiadnu zodpovednosť, aj keď mi je jasné, že má...ale snáď chápete ako to myslím.. Opatrovateľku som nikdy nemala, ale žiaľ budem musieť asi takto vykryť nejakú tú hodinku denne od septembra, tak sa zaujímam dopredu.. Kľudne môžete aj ip ak nechcete verejne písať. Ďakujem 🙂

helcanw
21. máj 2021

@leskovael z vlastnej skúsenosti ti napíšem, že ako študentka na vs som si chcela privyrobiť opatrovaním deti, ale vôbec nebolo jednoduché nájsť nejakú rodinu, aby tam bola dôvera, radšej si vybrali nejakú opatrovateľku ktorú mali ich známy a pod. Keď som začala robiť opatrovateľku cez agentúru to už bolo čosi iné, mala som toľko roboty že som ledva do školy stíhala chodiť 😂 určite je to cez agentúru dôveryhodnejšie, nakoľko sme museli prejsť vstupným pohovorom a testom. A teraz ako mama hovorím, že tiež by som asi nezverila svoje dieťa hocikomu a radšej by som si priplatila za niekoho cez agentúru a mám aspoň akú takú istotu, že pokial sa niečo stane toho človeka dohľadaš.

ciernabrigita
21. máj 2021

vybrala som podľa referencií. pani má na to živnosť, priestory, vzdelanie. spísali sme zmluvu. mala som takto dve, u oboch rovnaký postup a spokojnosť.