Opäť na pohovor?

gomak
30. sep 2023

Dobrý deň, bola som opakovane na pohovore do školy na pozíciu vychovávateľky. Bola som neúspešná. Riaditeľka ma pozná, učila ma. Po pohovore mi volala a ubezpečovala ma , že nabudúce nebude vyhlasovať konkurz a že mi hneď zavolá. Nestalo sa tak, aj keď voľné miesta boli. Išla som na vk opätovne, avšak som bola znovu neúspešná. Asi tuším, kde je problém. Moja dcéra mala konflikt s pani učiteľkou ohľadom jedného projektu, kt. mala urobiť. Pani učiteľka z nášho pohľadu bola nefér a dali sme jej to vedieť. No, avšak pri výberovom konaní je členom užšieho vedenia a mám pocit, že práve ona stojí za tým, že ma neprijali. Onedlho budem končiť Vš a budem si hľadať zamestnanie ako učiteľka I. stupňa. Myslíte, že by som sa mala prihlásiť do VK alebo je to úplne zbytočné. Daná pani učiteľka pôjde o rok do dôchodku.
Ďakujem za rady.

laura07
30. sep 2023

@gomak chod. Učiteľov je tak žalostne malo, že tam nejaký váš konflikt s projektom, je absolútne zanedbateľný.

gomak
autor
30. sep 2023

@laura07 Hm, kiežby to tak bolo. ale z ich pohľadu to tak evidentne nie je.

laura07
30. sep 2023

@gomak tak zase neviem ako veľmi bol vyhroteny ten “konflikt”. Ale nezdá sa mi to. Nevedia do škôl zohnať kvalifikovaných ľudí, tak ak by to bola len doťahovačka za názor na projekt, neverím, že by riaditeľke stalo za to, mat o učiteľku menej. No ale to už ty musíš vedieť čo sa udialo.

ckocka
30. sep 2023

Alebo bol jednoducho niekto vhodnejší ako ty.

pribinak
30. sep 2023

Už by som tam nešla. Nájdi si iné miesto. Na učiteľku by som to nezavaľovala

saraxyz
30. sep 2023

@gomak asi to nechceš počuť, ale pre "nas Slovákov" je typické nájsť koren problemu - vždy je to ten "druhy". 😉

gomak
autor
30. sep 2023

@saraxyz nie, nezvaľujem to iného... Viem si uznať ak je niekto lepší alebo vhodnejší, ale pravdou je, že nebol....

saraxyz
30. sep 2023

@gomak precitaj si po sebe kvôli komu "Ťa neprijali".

gomak
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gomak
autor
30. sep 2023

@saraxyz To je iba tušenie, intuícia...

saraxyz
30. sep 2023

@gomak 1." ...ale pravdou je, ze nebol..." - podľa čoho si usúdila, ze osoba, ktorú vybrali nie je vhodná?
2. Nemôže za to ta situácia. Hľadaj ďalej. Nie vonku. Ale v sebe

akvi
30. sep 2023

@gomak skôr si polož otázku, či chceš pracovať v takom kolektíve, ak je tvoja intuícia správna. Ja som tiež zažila, že riaditeľ chcel prijať nekvalifikovanu známu. V tom čase ale o umiestnení rozhodoval odbor školstva, takže musel prijať mňa, ale teda zazeral po mne celý rok veru a dal mi to vyžrať aj vo forme nulových odmien.

gomak
autor
30. sep 2023

@akvi je to nejak tak aj v mojom prípade. Daná učiteľka sedela na mojej dcere. Nemala ju rada... Na pohovore sa ma opýtala : ,, To vy ste mama tej a tej...?" Takže preto ta moje tušenie,,,,, Nie je to len tak.. Ja si o sebe vela nemyslím. Vidím veci reálne.

pbra40
30. sep 2023

Zavolala by som riaditelke a priamo sa spytala, co je dovod. Ak si splnala vsetky kvalifikacne predpoklady. Ale rozhovor by som neviedla utocne, ale s tym, ze chces vediet svoje slabe miesta.

gomak
autor
30. sep 2023

@pbra40 Volali sme spolu... Bola velmi milá, že vraj to nie je nič osobné atd... Že určite ma bude kontaktovať ak sa naskytne voľné miesto atď... Nezavolala. Zobrali iných.... Neviem, čo si o tom myslieť?

gomak
autor
30. sep 2023

Cítim sa blbo, lebo tá práca by ma napĺňala, robila šťastnou. Robím pre to veľa, dala som sa na výšku.... Prosto driem... A potom príde nejaká kočka s pomaturitným štúdiom a je prijatá...

saraxyz
30. sep 2023

@gomak poslala si žiadosť aj do iných škôl?

mikadooo
30. sep 2023

@gomak vieš si predstaviť tam pracovať? Ak áno, tak choď, prinajhoršom ťa zas nevyberú... veď je to záležitosť jednej hodiny, nie? Ja neviem, ak by som tam chcela robiť tak proste nabehnem a skúsim. Ak ma už znechutili natoľko, že mi môžu bozať..., tak by som na pohovor nešla 🤷. To si predsa premysli ty sama, či ti to stojí za to, premrhať tam tú hodinu svojho života 🤷.

danica2711
30. sep 2023

to je jediná škola v širokom okolí?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gomak
autor
1. okt 2023

@danica2711 V danom meste nie.

danica2711
1. okt 2023

@gomak tak skús nejakú inú

mogaa
1. okt 2023

@gomak nechápem v čom je problém....ak má riaditeľka na to "komisiu" , tak samozrejme nevezme človeka na ktorom sa nezhodnú všetci z "komisie"....alebo je jednoducho daná učiteľka len jej priateľka a dá na jej radu...nuž, daj si žiadosť do inej školy....na túto sa tento rok už nedostaneš....osobne, veľmi pochybujem že ak si bola na danej škole odmietnutá 2 x ako asistentka, tak je malý predpoklad že ťa budúci rok vezmú ako učiteľku - s tým sa treba zmieriť...