Odstupné po týždni

lesana1980
29. apr 2022

Ahojte Aby som to ozrejmila.... Moj muž dostal ponuku do novej prace... Mal sa rozhodnut cez vikend.. Robotu zobral dal sam vypoved po 10r samozrejme bez odstupneho... Problem je vtom ze vo firme sa uz zacalo suskat ze konci.. Ze pojdu na 60 per a budu byvat často doma... Cize plat by išiel tiez dole a to si nemohol dovolit kedze ja som na RD..mame hypo ako každý druhy.. . Lenze po týždni co odišiel firma vyhlásila ze konci ze vsetci dostanú teraz odstupne.. Do slaka ved ony to uz museli tie hore uradnicky vedieť... Blba otazka ale nema uz narok na odstupne? Keďže fakt týždeň ubehol a firma konci a on dal vypoved...

petamich
29. apr 2022

nie nema narok na odstupne
v beznom pripade by sa teoreticky dala stiahnut vypoved, s cim musi zamestnavatel suhlasit, v tomto pripade je asi jasne, ze suhlasit nebude 🤷‍♀️

sense
29. apr 2022

@lesana1980 žiaľ v tomto prípade nárok na odstupné nemá.

lesana1980
autor
29. apr 2022

@sense mysleli sme si... Len to človeka nasralo... Zničil si tam ruky ktore musel dat operovat bol dobry zamestnanec... Nevadi no život vie byt niekedy prekvapujuci.. Keby človek vedel kedy robi dobre a kedy nie...

sense
29. apr 2022

@lesana1980 ja to chápem ale žiaľ ak sa to. Posuskavalo mohol vydržať, teraz to už treba len prijať ako fakt.

frota3
29. apr 2022

bohuzial nie.... ako chapem, nasralo by to asi kazdeho, ale ako nemas s tym co spravit, kedze v dobe ked daval vypoved, to bolo bohuzial vsetko inak

lesana1980
autor
29. apr 2022

@sense hovorili im ze takto mozu robit nerobit aj rok... Lebo zmluvu na budovu mali do decembra... A dokonca ked sa pýtali tych hore ci si majú hladat robotu s vysmechom ich odbili nech neriesa a nestresuju...

win_gi
29. apr 2022

Hej to je také, neriešiť a nestresovať, ale byť bez roboty nie je sranda :/