Odstupné po rodičovskej

peml
27. máj 2017

Ahojte zienky,

vedeli by ste mi poradit? Mala by som po rodicovskej dovolenke nastupit do novej prace, avsak mala by som v plane ziskat aj odstupne z predchadzajucej prace. Ozvala som sa im ze by som mala zaujem nastupit v auguste, tak cakam ci nieco pre mna budu mat...viete mi poradit ako to chodi? ako treba postupovat ak by som chcela ziskat odstupne? vdaka...ps: nejake kamaratske vztahy na HR nemam, kompletne sa vymenil cely tim kym som bola doma s babatkom.vdaka:thumbsup:

3009
28. máj 2017

@pemi odstupné ti môže dať zamestnávateľ len keď zruší tvoje pracovné miesto, ináč naň nemáš nárok.

rheia27
1. jún 2017

@peml sprav to tak, ze si najdes pravnika a pojdes tam s nim, vobec im to nemusis oznamovat tak dlho dopredu, staci kludne pisomne oznamit ze za 2 tyzdne nastupujes po materskej....a bud ta vezmu alebo sa budu chciet dohodnut..

evittam
1. jún 2017

@peml Nástup do prace po RD sa oznamuje pisomne aspon mesiac vopred. Narok na odstupné vznika pri výpovedi zo strany zamestnavatela, pripadne pri dohode o skonceni prac.pomeru kde sa ale musi uviest odstupne do dohody. Vobec nemusi byť tvoje miesto zrusene.
@3009 Ak da vypoved zamestnavatel s vyp.lehotou nie je pravda,ze musi byt zrusene prac.miesto aby bol narok na odstupné.

peml
autor
1. jún 2017

Dievcata tak moju poziciu nezrusili a ponukli mi ju aj ked som mala zaujem sa dohodnut na odstupnom. Kedze podmienky mi dali take aby som sama dala vypoved tak nic mi nezostavalo len dat vypoved.plat rovnaky benefity co som mala predtym ako home ofice a sick day uz zrusili....

peml
autor
1. jún 2017

@peml a to som zabudla vam napisat ze radsej mne ponukli tu istu poziciu a kolegyna ci ma zastupuje ...tu by vyhodili...mne to nedalo ake to je svinstvo...

evittam
1. jún 2017

@peml No predpokladam,ze kolegynu prijali na tvoje zastupovanie, tak ak nemajú pre nu ine miesto je to normalne....