Odpracované hodiny v auguste

sara0604
24. júl 2018

Ahojte maminky, pracujem ako predavačka v potravinách a neviem ako je to s hodinami pri sviatkoch.
Mám za mesiac odrobiť 176 hodín, alebo 184 aj s tým voľným sviatkom? Samozrejme cez sviatok mame zatvorené, a tak nám rátali 184 hodín, ďakujem za rady.

danusa64
24. júl 2018

@sara0604 ahoj, tiez pracujem v obchode, neviem ci to je v zakone alebo urcene zamestnavatelom, ale my mame polovicu sviatkov zaplatenu polovicu si musime odrobit... Cize keby trebalo odrobit 184 tak odrobim 176 a 8 mam zaplatene, alebo treba odrobit 184 a aj si ich odrobim aj ked mam ten sviatok volno... Asi som nepomohla, ale takto to mame my.

sara0604
autor
24. júl 2018

Ďakujem za odpoved, ale všade som vyčítala, že hodiny za sviatok sa odrabat nemajú, tak už teraz som zasa na pochybách.

danusa64
24. júl 2018

@sara0604 tiez som bola v tom, ze to bude normalne zaplatene, ale hned nam povedali, ze nie, polku si musime odrobit, takze pre nas je toto fakt "vynikajuci" napad zavriet obchody ked ja si to tak ci tak musim odmakat v iny den. Ale mozno to tak nefunguje vsade...

bodka13
24. júl 2018

Ono asi veľmi záleží ako máte uvedený pracovný čas na zmluve....v predchádzajúcom zamestnaní sme mali 40h/týždenne nerovnomerne rozbehnuté ( aby sme mohli robiť kr/dl týždeň) a teda fond prac.casu sme mali ten vyšší (so sviatkom).... sviatky sme platené nemali ale ak bol v mesiaci sviatok a ja som odpracovala 172,5 hod tak som ich mala zaplatené a na páske som mala odpracovaných 164,5 + sviatok 8 hod aby to papierovo sedelo

schwarzbacherova
15. aug 2018

Keď sa robí na jednosmenke majú sviatok prirátany v hodinách... Ja som mala normálne na výplatnej páske

dapo
15. aug 2018

zalezi ako mas stanoveny pracovny cas...ak ti sviatok pripadne na den kedy by si mala pracovat (mas vtedy naplanovanu pracovnu smenu) ale kvoli sviatku nepracujes (lebo je zatvorene), tak to mas preplatene, ale ak sviatok pripadne na den kedy nemas naplanovanu pracovnu zmenu, tak zan nic zaplatene nedostanes...v obchodoch vacsinou byva nerovnomerne rozvrhnuty pracovny cas a zamestnavatelia rozvrhnu pracovne smeny tak, aby ziadna nepripadala na dni ked je obchod zatvoreny