Ahojte, potrebovala by som poradiť. V zmluve mám napísané, že pracovný čas je 37,75 týždenne, ale ja mám viac cca 50 hodín týždenne. Pracujem ako predavačka, pár korún dostávam na ruku a ostatné na účet. Z tej pásky nevieme bohviečo vyčítať. Keď sme sa pýtali vedúcej, tak vždy to nejako zahovorila, dávala ,, kaleráby '' do hlavy, aby sme už neotravovali. Ak máte s týmto skúsenosť, alebo podobne, dajte prosím vedieť. Ďakujem 👍
@anavi17 na ruku.....takze svoju zmluvu mozes porovnavat len s tym co mas vo vyplatnej paske.....ostatne hodiny riesi ona aj ty mimo zákon 😊
keďže čoto dostávaš na ruku, tak to bude komplikovanejšie a najmä nezmôžeš nič keďže to nemáš papierovo aj tie hodiny :/
Napadlo ma či sa s tým nedá niečo spraviť, poslať mu nejakú kontrolu (zamestnávateľovi), alebo niečo? Lebo u nás to je tak, vedúca píše jednu pravdivú a jednu falošnú dochádzku. Tento náš zamestnávateľ má viacero obchodov cca 30(aj viac).. Ďakujem Vám za každú odpoveď.
@anavi17 môžeš poslať kontrolu. Ale aj ty ako pracujúca načierno mozes dostať pokutu tiež.
Prepáč, je to smutné, ale zasmejem sa. Tie kontroly sú pekné vopred naplánované, dohodnuté, papiere urobené dvojité. Veľa zamestnávateľov takto praxuje.:( Bohužiaľ, väčšinou zamestnanci nezmôžu nič. Riešil to manžel už v 2 zamestnaniach. Plus kamarátka z daňového keď hovorí tie story. Vieš, moc peňazí na Slovensku vládne. Zamestnávatelia by si to nedovolili, keby im to ľudia a úradníci nedovolili. Bohužiaľ, ľudia potrebujú prácu a bohužiaľ, úradníci sú často úplatní.
@anavi17 zalezi co mas v zmluve. Vacsinou byva taka veta, ze 150hodin/abo hockolko za rok je v ramci platu