Odpočítateľná položka dane

juli116
1. aug 2021

Ahojte, chcem sa opýtať na jednu vec. V júli som uzatvorila dohodu o brigádnickej činnosti študenta a zároveň som podpísala aj súhlas s uplatnením odpočítateľnej položky dane. Avšak v práci som bola len jeden deň, bolo to totálne odveci, takže na ďalšie zmeny som sa už neprihlásila a teda tam už pracovať ani nepôjdem. Zmluva mi však trvá do konca augusta. Teraz v auguste by som chcela nastúpiť do novej brigády a preto sa chcem opýtať, viem, že platí, že jeden mesiac si môžem odpočítateľnú položku dane uplatniť len u jedného zamestnávateľa, avšak, keď budem mať u toho prvého zamestnávateľa zárobok 0€ za mesiac (august), uplatňuje sa to aj v takomto prípade alebo keď je zárobok nulový, tak vlastne túto položku za mňa de facto neuplatní a ja si môžem tento nárok uplatniť v novej práci?
Viem, že najlepšie by asi bolo tú prvú zmluvu zrušiť, ale po tom jednom dni už nechcem s týmto zamestnávateľom nič riešiť.

Ďakujem za odpovede.

ikonica
1. aug 2021

Dohodu mozes ukoncit kedykolvek.. zavolaj tam, zrus... Alebo poziadaj aspon o ukoncenie uplatnovania danovej ulavyk 31.7. to sa da bez problemov...

juli116
autor
1. aug 2021

@ikonica a myslíš, že sa to ešte bude dať uplatniť, keď už začal august? niekde som čítala, že sa to uplatňuje vždy od prvého v mesiaci, tak že či sa to dá aj takto už v priebehu mesiaca

ikonica
1. aug 2021

@juli116 da sa to... Ved za august este vyplatu nespracovavali, za jul ti ulavu uplatnia.. je to jeden klik v systeme plus mala by si ist podpisat, ze ukoncujes ulavu...