Odmena pre zdravotníkov 350 €

cickymicky19
30. dec 2021

Ahojte žienky neviete mi prosím poradiť som na rodičovskej dovolenke, ale popri Tom pracujem ako zdravotná sestra na jednej súkromnej klinike 2 hod 2x za týždeň, zmluvu mám, mám nárok na odmenu pre zdravotníkov 350 eur?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristinka92
30. dec 2021

keď sa nemýlim termín na požiadanie bol do 22.12., teraz už nie

renab
30. dec 2021

U nas v nemocnici sa nahlasovali len zdravotnici pracujuci na covidovycch oddeleniach.

petamich
30. dec 2021

bolo to len pre pracovnikov covid oddelenia, ono uplne asi nie je dovod odmenit napr. sestru u zubara alebo dermatologa, ktora pracovala standardny pracovny cas a mozno so zvysenym rizikom ale predsa, to ma asi viacero povolani ;) (a to sa nechcem nikoho dotknut, len som zrovna tieto dve pouzila ako priklad)

sisaza
30. dec 2021

@cickymicky19 neviem ako je to v sukr.zariadeniach...a pokial viem je pre vsetkych,nielen covidove odd...skus na stranke mzsr pozriet,ktore kategorie zdrav.pracovnikov dostanu

syla88
30. dec 2021

Nie je to pravda, že len pre covidové oddelenia. Týka sa to všetkých zdravotníkov pracujúcich na Slovensku a je jedno či robia v súkromnom sektore alebo v štátnom . Dokonca sa to týka aj sociálnych pracovníkov. O tom, či je to spravodlivé, by sa dalo polemizovať, ale stačilo sa tam len nahlásiť (teda mal to spraviť zamestnávateľ). V opačnom prípade to asi prepadne.

sisa_s
30. dec 2021

@viestta
@renab
@petamich
(Upravujem tretikrat prispevok, sorry) nie je to iba pre covid odd 🙂 vsetci zdr.pracovnici podla zakona dostanu
https://www.tvnoviny.sk/domace/2047651_nielen-l...
Autorka - informuj sa tam, kde pracujes, ale zoznamy sa davno nahlasovali

petamich
30. dec 2021

dievcata tak v tom pripade sa ospravedlnujem 🙈 ja som zachytila info, ze len pre covid odd. - uz som ticho a netrepem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cickymicky19
autor
30. dec 2021

Ďakujem vám všetkým dievčence za odpovede veľmi ste mi pomohli

nina255
31. dec 2021

@cickymicky19 musi ta ale zamestnavatel nahlasit, nejde to pre vsetkych automaticky.. vraveli v spravach ze niektori to za tych par dni do terminu nestihli..

xckaret
31. dec 2021

@cickymicky19 to je hamba, kolko vam idu dat. Poculi ste vcera v spravach, ake platy a odmeny ma cely parlament?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristinka92
31. dec 2021

@petamich sestra u zubára ma praveze veľmi vysoké riziko že sa nakazí…pracujú hneď nad hornymi dýchacími cestami a vytvárajú pri praci potencionálne infekcny aerosol ktorý môžu nedopatrenim vdýchnuť alebo im môžu zostať kvapôčky na tvári, koži, oblečení z ktorých sa môžu nakaziť

andra77
1. jan 2022

@miriam11 to fakt?😲my do toho nevidíme...len to čo nám podsúvajú média...ako katastrofické scénare....😨

mimka1402
1. jan 2022

@miriam11 Mrzí ma tvoja skúsenosť, ale takto to paušálizovať.. Ani netušíš koľko lekárov po úmrtí pacienta je ako bez duše a snažia sa to spracovať... Alebo ten pocit, keď chceš niekomu pomôcť, ale už nemáš ako, lebo si spravil maximum. Sestry? Lietaju po oddeleniach a robia násobne viac lebo je ich menej a menej... Možno sa dialo niečo horšie a bohužiaľ nemali čas sa osobne venovať pozostalym. Bohužiaľ pozostalých je veľa a niekedy už nie je energia na takéto veci. Hoc to nie je naj. Ale ver, že veľa pozostalých príde na personál nemocnice útočiť. I keď spravili maximum.
Nemám šajnu, kde podľa teba nenosia nič, ale bola by som rada ak by si to uviedla. Lebo toto je tak nepravdepodobné a skôr o konkrétnych ľuďoch.
Ako som písala inde priateľ na jednom robí a neustále sa prezliekaju do skafandrov, na respirátore majú rúška a všetci lekári sú k tomu aj 3x zaočkovani...

marca12
1. jan 2022

@miriam11 takato rozhorcena som bola aj ja po umrti pribuzneho. Ale s odstupom casu si uvedomujem,ze lekari a sestry denne vidia umierat ludi,co je obrovska zataz na psychiku a oni sa musia naucit odosobnit od toho inak by sa zosypali. Z casti aj chapem ich pristup a ked sme uboleni akosi viac citime krivdu.