Odkedy mám nárok na dovolenku?

12. mar 2023

Ahojte do novej práce som nastúpila 17.1.2023. Mám 27 rokov deti nemám. Zaujíma ma či by som nemala mať nárok na nejakú dovolenku už? Pretože na výplatnej páske mám nárok na 0 dní stále. Ak sa tomu niekto rozumiete tak odkedy a na koľko dní budem mať nárok? Ďakujem ♥️

gejb
12. mar 2023

Spýtala by som sa personálnom. Na výplatnej páske sa udáva celková výmera, v tvojom pripadne alikvotna časť bez tých 17 dní. Za každý odpracovany mesiac máš nárok na 1,66 dňa dovolenky. (Ak máš plný úväzok). Ale je možné, že ti táto dovolenka nabehne až po skúšobnej dobe....

matullienka
12. mar 2023

Záleží od programu, my máme na páske dva stĺpce ako nárok a skutočný nárok, nárok na dovolenku ti vzniká po 21 odpracovaných dňoch, ale záleží od zamestnávateľa, niektorí umožňujú čerpanie až po skúšobnej dobe a možno aj v programe im až potom ráta nárok a rovno ti nabehne viac dní

lenuska9999
12. mar 2023

Ak máš skúšobnú dobu (zväčša sú to 3 mesiace), tak zvyknú dovolenku dávať až po tom

lucka_ke
12. mar 2023

podľa Zákonníka práce po odpracovaní 60 dní, ale so zamestnávateľom sa môžeš dohodnúť aj na skoršom čerpaní za každých 21 odpracovaných dní máš nárok na 1/12 ročnej výmery dovolenky