1. práca - pomerne pohodová, už ste zvyknutý na kolegov a ako to funguje, niekedy aj nie je čo robiť, platovo mierne pod priemerom.
2. práca - Platovo o 40% lepšia, určite náročnejšia na vedomosti a schopnosti
Zavisi od zivotnych okolnosti. Pokial si mlada bezdetna a potrebujes nasetrit na byt ci splacat hypoteku, chod za lepsou ponukou aj za cenu casovo narocnejsej prace. Pokial mas rodinu a si uz zabezpecena, tak uprednostni pohodu a work-life balance.
zalezi ods povahy a veku tiez ake mas predstavy do buducnosti.. ak si mlada chod do novej -viac sa naucis vzdelas popracujes na sebe ..ak mas rodinu a zazemie a uz nechces napredovat ostan kde si
Áno. Práve tento rok som to urobila. Strach je úplne v poriadku. Ale odvaha je dôležitá pre vlastne sebavedomie.
Ja pritom odchádzam z dobrej platenej prace a z 1/2 úväzku na plný. S manželom sme sa dohodli, ze bude viac pomáhať. Preberie nejaké domáce prace. Ako človek chcem rast. Vždy je možnosť vrátiť sa spať.
Pracovná doba rovnaká v oboch? V nadpise spomínaš aj dostupnosť - do druhej by si musela nejak výrazne dlhšie cestovať alebo? 🙂 ja mám výzvy rada, takže náročnosť by ma neodradila a skôr podľa tohto by som sa rozhodovala...
asi dost zavisi aj od toho v akej situacii si (ci potrebujes peniaze, ci mas deti... ) Ak manzel dobre zaraba tak by som sa netlacila nikam inam ale uzivala si work/life balance. Momentalne ja som v pozicii ze sice celkom fajn nad priemer zarobim ale robim do aleluja a ani 10 hodin obcas nie je dost...
Pokiaľ nemáš minimálku 700 euro v hrubom a máš dieťa/deti na ZŠ, tak by som zostala v práci č.1
Inak by som zobrala prácu č.2
Ano urcite by som odisla. Ak mas prilezitost sa niekam posunut, tak by som nevahala. Musis zvazit a o kolko je horsia dostupnost a nepises ci mas/nemas deti. Ja som isla do narocnej, novej prace ked malo dieta 1,5 roka a obcas to bolo narocne, ale nelutujem. Teraz som nastupila na dalsiu matersku a bude pre mna ovela lahsie vratit sa spat ci uz do starej prace alebo do inej.
absolútne súhlasím s babami vyššie, dodám len, že ešte patrí medzi rozhodujúci faktor aj zdravotný stav. ak máš imunitku na figu a v druhom zamestnaní budeš napríklad častejšie robiť s ľuďmi, tak radšej neriskuj.
Ja teraz menim, pretoze vyslovene hladam vyzvu...ano platovo je to este vyssie, ale ja uz teraz nezarabam zle... navrhli mi dokonca v starej firme ten plat dorovnat...ale ja potrebujem nieco noveho... zacinam buducu stredu 😍 Vyssia manazerska pozicia, viac zamestnancov, vacsia zodpovednost...tak uvidime, muz "prebral" deti vozi ich uz od septembra, ucime sa s nimi na striedacku, tak sa to konecne da, ze sa aj ja zameriavam na karieru a moje sny...
@anjelicek26 toto je presne to, co si aj ja myslim. Clovek ak dosiahne nejaky level neriesi uz len plat a aby mal klud. Prave ta vyzva a zas docasny pocit “nepohodlia” je to co cloveka posunie dopredu. To je ako maslowova pyramida 🙂
Ak nie si zrovna matka tesne po materskej, urcite by som menila. Neuspokojila som sa nikdy s priemerom a nudou.
veľmi závisí životná situácia a životné obdobie spolu s okolnosťami..Ja ako matka 2 malých detí som za riešenie bez akýchkoľvek kompromisov😁Teda dostatočná sebarealizácia, stále nové výzvy, kariérny posun- ale za lepší plat a rovnaký life balance, aký som mala a mám-nedávno som presne toto riešila a výsledok je ten, že ešte viac voľnosti, času na všetko, zároveň vyššia pozícia, oveľa vyšší plat a dokonalý život😁Tak by som išla do práce číslo 2- ale a určitými požiadavkami😉
ak na to mas preco sa niekam neposunut a to ci uz platovo ale aj schopnostami a znalostami? to ze bude viacej prace nemusi hned znamenat to, ze sa to neda v pohode zvladnut. vsetko je to casom aj tak len o zvyku
Ano, odisla by som.
Byt v praci, kde niekedy nie je co robit a v podstate zdebilnievam by ma vyslovne udupavalo. A je jedno, ci mas alebo nemas deti. Prisla by som proste frustrovana, lebo som zadrbala cely pracovny cas, nic nespravila, ziadne vysledky....
Proste ja potrebujem v praci fungovat, zit - pravdaze v zdravej miere, nie sa utyrat a prist domov a skolabovat, to teda nie.
ja som z extremneho prostredia automotive odisla do maximalne kludoveho a po 2mesiacoch som to vzdala kvoli nude a opat odisla a nasla "zlaty stred" aj financne ok, aj pracovne a sem-tam vyzvy. Mam 45r a hladam balance medzi pracou a sukr. zivotom. Zas zodrat sa kvoli praci to uz nie. Ak si mlada, bezdetna, vyuzi prilezitost. Skludnis sa na "stare kolena" a potom vyuzijes znalosti a skusenosti.
Máš deti/nemáš deti; manžela/partnera? Musíš riešiť logistiku okolo rodiny/nemusíš?
Pretože ak na prvé dve otázky odpovieš nie, tak neviem, o čom premýšľaš. S mierne podpriemerným platom sa na Slovensku nedá slušne žiť, skôr iba prežívať.
Uplne nerozumiem tej dostupnosti v nazve diskusie. Znamena to, ze do novej prace budes musiet dochadzat kazdy den? Toto by bol u mna celkom rozhodujuci faktor s prihliadnutim na to, ako dlho by trvalo dochadzanie.