Odchod z novej práce

ewka0012
25. jan 2015

ahojte mam otazocku.po materskej som nastupila do novej prace.robim tam tri dni.predtym som dva mesiace poberala podporu a manzel poberal rodicovsky na maleho.cize jeho plat,rodicak a moja podpora su celkom slusne prijmy,nastupila som na rychlo do prace bez rozmyslu,bola som rada ze ma vobec niekam vzali...uz na pohovore sa mi zdalo vsetko divne.hodinu ma nechali cakat na chodbe.sefka je velmi zvlastna.nepusti k slovu...po nastupeni ma nikto z nikym nezoznamil,neukazal firmu.co je kde a tak.musela som sa pytat kto je kto,kde je co.sefka casto kricala.ostatni v kancelarii ani na obed nesli,nerozpravali sa medzi sebou.vystresovany ostavali nadcasy kazdy den.vobec sa mi to nepozdava.je to aj daleko na dochadzanie autom,preveziem 70e,muz musi syna vozit do skolky na bicykli v tejto zime kedze ja mam auto a vstavam skoro....co sa mi nepaci,maly ma zdravotne problemy je casto chory,musime cvicit a chodit na rehabilitacie,povedali mi ze u nich pnky a ocrky neexistuju.teraz uvazujem ci som urobila dobre.ze som mohla este pockat a najst si pracu blizsie.s lepsimi podmienkami s neskorsim vstavanim,poziadali sme aj o predlzenie rodicovskeho,kamoska mi dokonca povedala ze firmu pozna.ze sa tam ludia velmi striedaju.nadavaju na sefku a ze im strha z vyplaty ak nieco nedodrzia a neurobia,z uradu prace som sa este neodhlasila,ale oni ma asi uz zaevidovali na odvody a tak ked som podpisala zmluvu.mohla by som im skratka povedat ze sa mi praca nepozdava a odist?zostat na urade prace a poberat dalej podporu?vobec neviem kde si zistit taketo infos a ako postupovat.fakt mam z tej prace zly pocit,diki za pomoc

kengurica
25. jan 2015

Samozrejme, mozes ukoncit pracovny oomer v skusobnej dobe. Jednoducho povedz, ze v takej pakarni nemienis stravit vacsinu svojho dna a hotovo. Napis oznamenie o ukonceni pp a daj im to v praci a na druhy den jednoducho neprid (samozrejme si to daj nimi podpisat).
V takejto firme iba zbytocne stratis nervy a bude ti to narusat aj sukromie.
Potom sa znovu prihlas na UPSVAR a dober si zvysok podpory.

mamulienka30
25. jan 2015

@ewka0012 - po troch dnoch chces skoncit? Trosku no... prejazdis v porovnani s inymi - malo. Tie ostatne veci, ktore popisujes s pracou vobec nesuvisia a musis sa sama seba spytat, co chces. Toto zamestnanie nie je niejake extra zle ani dobre... ale trosku sa vzchop... ostatni zamestnanci ti teraz vyklopili same tie negativne drby... mozno su to prave ti skveli zamestnanci, co sa cele dni flakaju a cely svet je nespravodlivy... ocr´ky mas narok zo zakona, to si mozu aj hlavu stavat, je to na tebe... skusobnu lehotu mas tri mesiace... ja by som vydrzala aspon mesiac-dva, ako to bude vyzerat.

tslobik
25. jan 2015

Môžem sa spýtať ako to je vlastne s tou podporou? Mne teraz končí RD a do pôvodného zamestnania sa vrátiť nechcem, hľadám si samozrejme nové ale bezúspešne zatiaľ. Môj muž je síce ešte zamestnaný, ale len do marca. Tiež si hľadá. Ako by to bolo v prípade, že mi skončí PP v terajšom zamestnaní dohodou a nebudem mať ešte novú robotu? Prípadne ak ako zakladateľka témy, vydržím v novej len v skúšobnej dobe. Budem mať nárok na podporu v nezamestn. alebo len sociálku? Teda v prípade, že by bol manžel zamestnaný, Máme 2 deti. Ďakujem veľmi pekne.