Ahojte, prosim viete mi niekto poradit?
V oktobri mam nastuput do prace- moj syncek bude mat 3 roky. Som doma uz siedmy rok - dve deti po sebe. Pracovala som v kancelarii, viem ze nemam narok na povodnu poziciu no miesto ktore mam prislubene teda mala som ho mat uz ked som sa mala vratit z prvej materskej - pracuje tak kolegyna ktora je na dochodky. Vkuse tvrdi ze este do marca bude robit, v marci povie ze do oktobra. Takto to je uz vlastne cez 5 rokov. Stale nehodla odist a podlatoho co mi povedali posledne tak oni ani vedenie ani persibalne ani ja sa jej jesmu ani opytat dokedy tam hodla zotrvat. Vraj to je protizakonne ze to sa nesmie. Ani nesm7 obi svojvolne s nou ukoncit pomer kedze tam zabera miesto kde ratali so mnou. Tym padom som bez prace. Strasne sa bojim co idem robit a nejde mi to do hlavy? Naozaj sa to nesmie?
Kedze nieco mi musia ponuknut tak mi ponuknu na smeny co je jasne ze odmietnem kvoli detom.
Myslite ze poziadat o predlzenu neplatenu rodicovsky je ake take riesenie? Pokusim sa vybavit predlzenu klasicku ale neviem ci schvalia a kym to schvalia aby som nemusela dat vypoced. No a aj preto ak spominana pani o mesiac ci dva odide a mba porazi ze som prisla o pracu.
Prosim poradte, dakujem
Oni musia mat nejaky plán. Co ti ponuknu.
@ivirk cele co pises je nejake zmatocne. Ty mas narok na svoje povodne miesto ak ho nezrusili. Ocividne nie kedze tam robi dochodkyna. Tvoje miesto mali obsadit zaskokom nie zmluvou na neurcito. Ale to je ich problwm. Na tvojom mieste napisem ze sa vraciam ku dnu xy na svoje povodne pracovisko a oni nech robia co chcu. Nech presunu dochodkunu alebo to tebe moze byt uz jedno. Miesto ine ti maju nukat az ked tvoja povodna pozicia neexistuje
@ivirk v praci Vam hovoria pravdu....dovrsenie dochodcovskeho veku nie je a nesmie byt dovodom na vypoved. Pokial vladze, jej praca nestraca na kvalite, je pre zamestnavatela stale prinosom nesmu jej dat vypoved. Vobec Vam nemali ponukat jej miesto, mali by mat aj inu alternativu. V podstate ak Vam nedaju Vase povodne prac. miesto mali by ponuknut ine s rovnakym prac. casom, naplnou a mzdou. Praca na smeny takou pracou zrejme nie je a tu Vas mozu preradit len s Vasim suhlasom. Ak odmietnete a inu poziciu nemaju volnu je tu moznost vypovede s odstupnym podla toho kolko mate odpracovane v danej firme podla ZP, resp. ako mate uvedene v kol. zmluve. Aj ta predlzena RD je moznost ak myslite, ze pani skutocne do dochodku nakoniec odide. Skuste sa informovat na personalnom...hadam aspon priblizne vedia co pani dochodkyna zamysla.
@eeffka my tak zamestnavame...je to v podstate PP na dlbu urcitu. Ono zasa ten zastupujuci zamestnanec by s tym mal pocitat. Malokedy sa u nas stane, ze zastupujuci ostane a povodny zamestnanec dostane inu poziciu alebo suhlasi s vypovedou a odstupnym...u nas z kol. zmluvy po 2 rokoch ma narok na 5 priemernych mesacnych platov.
@alenah31 ano aj u nas tak. Mali sme par takych retazoviek ale nejak sa to samovyriesilo cize netrebalo nikoho prepustat. Mne je na jednej strane luto toho zaskoku aj ked vie ze len na zaskok lebo 7r to je uz davno zamestnanec na trvaly pp. V banke na nich zle pozeraju. V praci su prvi na rane... za mna keby bolo tak drzat konkretne miesto rok a ine miesto do 3r a koniec.
A nie je to tak, ze na povodne miesto ma narok po MD a po RD uz len na pracovne zaradenie za rovnakych podmienok ako ma v zmluve, ale nie na totozne miesto?
Ty by si mala zájsť na personálne a tam sa informovať co a ako