Od nuly do sveta IT

17. júl 2024

Ahojte.
Mám čosi pred 30tkou, hľadám si novú prácu, premýšľam nad mojím ďalším kariérnym smerovaním a zvažujem, či by sa mi oplatilo dostať do IT, vraj je to najlepšie cez junior testera. Teraz pracujem so SAPom ako užívateľ, je to strašne cool keď niečo riešime s našim konzultantom, ale asi nie je reálne aby som sa dokázala vypracovať na SAP konzultanta, aj keď podľa mňa taká práca má obrovský potenciál.
Čo sa týka programovacích jazykov to je u mňa 0 bodov, ale s excelom si ako tak verím a v práci som si pomohla aj nejakými makrami.
Nemám problém sa naučiť veci, či už cez YouTube alebo kurz ale ak sa už do toho pustím, chcem aby to malo zmysel a reálne som to využila v budúcom zamestnaní. Existuje vôbec nejaká firma, ktorá sa nebojí vychovať si svojho človeka a viesť ho? Alebo je taký pretlak ľudí ako ja, že je to bez šance?

Ďakujem

autor
17. júl 2024

A ešte som zabudla dodať že asi nehrá v môj prospech že nie som z veľkého mesta... Možno kdesi v okolí BA by skôr bola taká možnosť

marianarem
17. júl 2024

Mam kamarata, ktory sa sam prekvalifikoval z uctovnika na programatora, ucil sa sam doma. Takze vsetko sa da, este.mas malo.rokov, oplati sa. On teda o pracu rozhodne nema nudzu.

stamik
17. júl 2024

skus pozrieť https://ajtyvit.sk/podujatia/ robia IT kurzy pre ženy na fakt dobrej urovni.. sama mám od nich kurz SQL. Myslím si, že ešte pred samoštudiom je dobré si skúsiť niečo takéto aby si vedela sa vobec od niečoho odraziť 🙂

autor
17. júl 2024

@stamik no len o to mi ide či mám nejakú záruku že si nájdem prácu :( chcem sa vyhnúť tomu že dám 550€ za kurz a ajtak o mňa nikto nezakopne

denkabemommy
17. júl 2024

S veľkou pravdepodobnosťou po jednom kurze o teba beztak nik nezakopne, pozri si, čo treba vedieť na pozíciu junior testera… a to sa v jednom kurze nenaučíš, je tam pretlak ľudí na túto pozíciu. Ale za skúsenosť nič nedáš, v budúcnosti budeš viac ľutovať, že si to neskúsila ako to, že si minula 550€ 🙃.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka8
17. júl 2024

hmmm, skúsila som, veľmi som sa chcela dostať na pozíciu junior testera, aj som si urobila kurzy, dala som cca 500 eur, dlho som si hľadala prácu, lebo som bola v tomto odbore bez praxe, ale po asi roku a pol hľadania ma prijali, no po krátkom čase som zistila, že v realite to vôbec nie je práca pre mňa, dostala som k tomu doslova odpor. neuveritelny odpor. este nikdy sa mi také nestalo. nedokázala som vydržať v práci. musela som dat výpoveď. a to som to veľmi chcela robiť a posúvať sa.

thirstymonk
17. júl 2024

Aj testerske pozície sú vlastne také poloprogramátorské. Zabudni na to, že niekde budeš testovať aplikácie na zariadeniach a to je všetko. Väčšinou sa testy kódia cez selenium, jenkins a iné jazyky. Nie je to priamo programovanie softwaru, ale jeho testovanie.
Ak sa chceš dostať do IT bez programovania, tak jedine nejake male firmy, ktore sa živia wordpressom (ako napriklad ja). Prípadne sa môžeš naučiť grafiku (Figma dnes leti)

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hiro
17. júl 2024

Ja nevidim dovod platit za kurz. Vsak to je to iste ci si precitas knihu, ci pozries manual, ci video, poskusas si. Co ti kurz da viac? Nic. Jedine ak by ten clovek s tebou sedel a venoval sa ti.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stamik
17. júl 2024

@hiro ked máš dobrý kurz tak ten človek s tebou sedí a venuje sa ti. Ja mám skúsenosť takú, že kto mal problémy či niečomu nechápal, vysvetlovalo sa mu a názorne aj ukazovalo dovtedy kým to pochopil a aj neukázal že to naozaj chápe, ked bolo treba vysvetlilo sa aj po hodinách kurzu. Všetky "domace ulohy" sme mali možnosť spoločne kurzisti diskutovať v spoločnej diskusii. Program s ktorým sme pracovali mal už podobu ako by mal aj v reáli vo firme napr. a to si človek laik sám nespraví, nepripraví po prečitaní učebnice.

sunny3
20. júl 2024

-

yerdna
23. júl 2024

Robím IT kurzy naučím ťa, je to vždy o tebe či chces, som z malého mesta a plat mám väčší ako blavaci... Mesto nehrá rolu...