Ahojte chcem sa vás spýtať vraj sa niečo menilo ohľadom veku na brigády. Mám 15 rokov, koncom augusta 16 a chcela by som ísť od začiatku letných prázdnin brigádovať. Môžem aj v 15-tich? Prípadne neviete odporučiť kam(okolie TN/BN)? Rozmýšľala som nad Lidl ale neviem či by ma už v 15-tich zobrali. Ďakujem za každú odpoveď
@anka772 @lucka_ke mohli brigádovať vždy, ale išlo len o presne špecifikované možnosti brigády ako napr. výpomoc pri športových podujatiach, roznos letákov a iných reklamných predmetov, účinkovanie v divadle, TV a pod. Teraz môžu brigádovať aj ako výpomoc "s ľahšími pomocnými prácami", ale pozor nie automaticky: Vykonávania ľahkých prác fyzickými osobami vo veku od 15 rokov, ktoré ešte neskončili povinnú školskú dochádzku, bude musieť na žiadosť zamestnávateľa povoliť príslušný inšpektorát práce. Ak inšpektorát práce povolenie na výkon ľahkých prác týchto osôb vydá, určí v ňom počet hodín a podmienky, za ktorých môžu tieto osoby prácu vykonávať.
Co viem , tak od 15 rokov moze dieta brigadovat , viem ze neter tak chodi odkedy zacala chodit na strednu
Ja som začal 14r.
Brat ide v lete do rakuska teraz mal 15 nacť
musíš mať ukončenú ZŠ a byť aspoń na strednej