OČR v skúšobnej dobe

26. jan 2023

Ahojte mamičky, prosím vas ako ste prežili skúšobnú dobu s malými deťmi? Nastupujem do novej práce no malá mi byva často chorá a dosť sa desím toho že ked pojdem s malou pocas skusobnej doby na OČR (bol by zázrak keby netrebalo) tak sa moj pracovny pomer velmi rychlo aj skonci 🙄 nejedna sa len o skúsobnú dobu ale aj po nej, mam strach ze kvoli vymeskavaniu by som o pracu mohla prist.

martul
26. jan 2023

Keď som bola ja v skúšobnej dobe, tak si bral očr manžel. Roky pracoval a ja som bola doma, tak keď som nastúpila unho nebol problém po rokoch zobrať očr.

jasminet
26. jan 2023

mne hned prvy den v novej praci ochorela dcera - na ocr isiel manzel, neskor strazila svokra na dochodku...

laura164
26. jan 2023

Ja som bola v skúšobnej na pn a tym sa mi preložila skúšobná doba o ten čas čo som bola PN. Keď bola malá chorá, nemohla som si zobrať dovolenku, len priepustku na lekára. Inak som tu rok a na očr som bola len 2x a na pn raz kvôli kovidu. Keď je malá chorá čerpám si dovolenku ja alebo muž, keď nemá teploty, dávame ju k starým rodičom, inak by ma asi tiež vyhodili, vedúcej vadili aj tie 2 očr za rok a sťažuje sa že tu robia len matky s deťmi.

marty_4
26. jan 2023

tiez sme to riesili tak, ze ked som nastupila do prace, tak bol doma muz s detmi. aby aspon v tych zaciatkoch to bolo take, ze hned nemarodim a nevynechavam. pri troch detoch je to fakt tazke niekedy vsetko zmanazovat. ale keby si aj musela ist na ocr, tak nebudes prva ani posledna, co to takto musi riesit. potom uz je len na zamestnavatelovi, ako sa k tomu postavi.

janka2501
26. jan 2023

Zamestnavatel je chapavy, bola som necele 3 tyzdne v praci a mala ochorela, bola som doma pred vianocani....neriesili, vedia,ze ked ma dieta horucky a zvracia, tak ju nenecham nikde ....8nak aj ma len kasel a sopel je u babjy,

siska53
26. jan 2023

Poialviem, ak si pn ci ocr, predlzuje sa ti skusobna doba o vymeskane dni. Ci ta vyhodia, zavisi od zamestnavatela.
Ja som to pre istotu na zaciatku tiesila teiz tak, ze doma bol muz, neskor chodievala zvacsa babka, aby som ja tolko nevynechavala, kedze aj ja som byvala po ich nastupe do skolky chora..

babulkomale
27. jan 2023

Ano zvycajne zena o pracu pride, podnikatelia nemaju zaujem o casto vypadavajucich zamestnancov. Bezne sa to deje.