OČR a 2 zamestnania

nada31
22. mar 2022

Mam otazku. Ak zostanem s dietatom doma na OCR a mam 2 TPP. Je moznost uplatnit si OCR len u jedneho a u druheho normalne pracovat z domu? Kedze je ta praca menej narocna, da sa vykonavat popri detoch.

silvia22222
22. mar 2022

@nada31 nie, nesmie byť počas dní očr vymeriavací základ na tie dni odvedený do soc. poistovne od žiadneho zamestnávateľa

nada31
autor
23. mar 2022

Nakoniec som dostala aj vyjadrenie zo SP - takze je moznost uplatnit si to u jedneho zamestnavatela a u druheho noramlne pracovat.:
"Aby vznikol nárok na ošetrovné, je potrebné splnenie podmienky osobnej a celodennej starostlivosti.
Ak je poistenec nemocensky poistený u dvoch zamestnávateľov, prípadne má viac pracovných zmlúv u jedného zamestnávateľa, nárok na nemocenské mu vznikne z každého nemocenského poistenia.
Poistenec má právo uplatniť si nárok na dávku a nárok na jej výplatu ale nie je to povinnosťou a je iba na jeho vôli, či uvedené právo využije.
To znamená, že ak máte dve nemocenské poistenia, môžete si uplatniť nárok na ošetrovné len z jedného nemocenského poistenia a z druhého môžete pracovať z domu, ale musí byť splnená podmienka osobnej a celodennej starostlivosti / ošetrovania."

jullyeverest
8. dec 2023

@nada31 ahoj bolo to v poriadku? Akurat riešim to isté.

shakes
21. jan 2024

@jullyeverest dobrý deň môžem sa prosím opýtať ako ste nakoniec dopadli? Môžem byť v jednej práci na ocr a druhú vykonávať doma? Ďakujem pekne

mikitilik29
26. sep 2024

@jullyeverest ahoj, ako ste vyriešili nakoniec tu OCR u dvoch zamestnávateľov?

shakes
26. sep 2024

@mikitilik29 keď môžem ja vám odpoviem. Bola som teraz v auguste. V jednej práci som bola na ocr a v druhej som si čerpala dovolenku nakoľko som volala do poisťovne a tam mi povedali že nemôžem byť v jednej na ocr a v druhej pracovať. Oni si to potom preverujú. Ale že dovolenku v jednej práci a v druhej ocr si môžem dať. Alebo potom jedine v oboch prácach očr.