Mam otazku. Ak zostanem s dietatom doma na OCR a mam 2 TPP. Je moznost uplatnit si OCR len u jedneho a u druheho normalne pracovat z domu? Kedze je ta praca menej narocna, da sa vykonavat popri detoch.
Nakoniec som dostala aj vyjadrenie zo SP - takze je moznost uplatnit si to u jedneho zamestnavatela a u druheho noramlne pracovat.:
"Aby vznikol nárok na ošetrovné, je potrebné splnenie podmienky osobnej a celodennej starostlivosti.
Ak je poistenec nemocensky poistený u dvoch zamestnávateľov, prípadne má viac pracovných zmlúv u jedného zamestnávateľa, nárok na nemocenské mu vznikne z každého nemocenského poistenia.
Poistenec má právo uplatniť si nárok na dávku a nárok na jej výplatu ale nie je to povinnosťou a je iba na jeho vôli, či uvedené právo využije.
To znamená, že ak máte dve nemocenské poistenia, môžete si uplatniť nárok na ošetrovné len z jedného nemocenského poistenia a z druhého môžete pracovať z domu, ale musí byť splnená podmienka osobnej a celodennej starostlivosti / ošetrovania."
@nada31 ahoj bolo to v poriadku? Akurat riešim to isté.
@jullyeverest dobrý deň môžem sa prosím opýtať ako ste nakoniec dopadli? Môžem byť v jednej práci na ocr a druhú vykonávať doma? Ďakujem pekne
@jullyeverest ahoj, ako ste vyriešili nakoniec tu OCR u dvoch zamestnávateľov?
@mikitilik29 keď môžem ja vám odpoviem. Bola som teraz v auguste. V jednej práci som bola na ocr a v druhej som si čerpala dovolenku nakoľko som volala do poisťovne a tam mi povedali že nemôžem byť v jednej na ocr a v druhej pracovať. Oni si to potom preverujú. Ale že dovolenku v jednej práci a v druhej ocr si môžem dať. Alebo potom jedine v oboch prácach očr.
@nada31 nie, nesmie byť počas dní očr vymeriavací základ na tie dni odvedený do soc. poistovne od žiadneho zamestnávateľa