OČR 3-ročného syna. Dá sa čerpať viac ako 10 dní?

medvedik21
12. dec 2010

Ahojte...som s malym na OCR (opatrovanie clena rodiny) do stredy 10 dni...nepreliecil sa dokonca sa mu zhorsil stav...co teraz?...ved vo stvrtok ho nemozem poslat do skolky v takom stave...to naozaj mozem vycerpat len 10dni?...co pri diagnozach kde sa predsa za 10 dni dieta nemoze dostat dokopy...ako sa to potom riesi?..to sa neda zostat na ocrke dlhsie?...nemozem to nikde na nete najdut ako to je..dakujem

maznacik007
12. dec 2010

ocr sa ukonci a na dalsi den si mozes zobrat dalsiu ale musi byt na nej ina diagnoza... toto zvycajne socialna poistovna akceptuje.

prip. si mzoes ty zobrat PN / ak poprosis svoju lekarku/ alebo pokracujes v OCR ale viac dni ti nepreplatia ako je tych 10 kalendarnych dni

medvedik21
autor
12. dec 2010

...na take ako dat seba na PN alebo aby mi pisala detska inu diagnozu?/ved to je smiesne ked mam jeden problem!/...myslim to ze aky hlupy system v tejto rep. mame....tak na toto sa asi nedam...to by bolo asi dost priehladne a neviem co by mi povedal zamestnavatel...pises ze mozem teda byt dlhsie ako 10 dni...len ze uz bez zaplatenia..teda ze akoze nic nedostanem?! 😠

maznacik007
12. dec 2010

dostanes len za tych 10 kalendarnych dni... tak to prosto je.. ja som ti len poradila stazovat sa treba inde

medvedik21
autor
12. dec 2010

prosim ta neber to ze dajako som ta urazila..ja som ti nesmierne vdacna...lebo vsade som sa docitala len o tych 10 dnoch a nikde tuka o tom co s dietatom ked musi zostat doma aj mesiac...ja som si uz aj poplakala aj som sa pojedovala...ja som este vydata ale co chudence matky samozivitelky...co je toto za ... 😢

maznacik007
12. dec 2010

@medvedik21 v pohode... ja chapem ze to je blbe najma v tom prvom skolkarskom roku ked je dietatko dost chore... tak sa uzdravte.. a dohodni sa s lekarkou nech ti da novu ocr po tych 10 dnoch na inu diagnozu...
aj ked chapem ze zamestnavatelia nie su velmi nakloneni ked je clovek dost doma s detmi... 😒 co narobime...

bets
13. dec 2010

mozes pokracovat dlhsie na OCR ako 10 dni, ako pisala maznacik, nie je to uz platena OCR. vtedy musi lekarka vyplnit nejake dalsie tlaciva a myslim, ze s tym musis ist osobne do Socialnej poistovne. neviem presne, este som tuto moznost nevyuzila. my to riesime tak, ze bud si berieme na striedacku dovolenku, alebo pride svokra...
nasa lekarka by nevypisala dalsiu diagnozu, lebo je to priehladne. raz mi vypisala OCR na druhe dieta, avsak musela uviest nejaku diagnozu a predpisat aspon sirup proti kaslu a kvapky do nosa, co sme samozrejme vyuzili pri dalsej chorobe...

titkovamiriam
13. dec 2010

10 dni bud na ocr vezmi si den dovolenky a potom dalsich 10 dni a je to 🙂