Ahojte, vedel by mi niekto poradit ohladne socialneho poistenia, nakolko ani na SP mi nevedela pani presne odpovedat na otazky. Zaujimalo by ma, ako je to so zivnostnickami na MD a RD v pripade, ze mam pozastavenu zivnost. Aktualne mi uz plynie od februara/23 povinne poistenie zo zamestnania. Zivnost som prerusila na obdobie od 1.3.– 31.8.23. Zo zivnosti som doteraz platila povinne odvody do SP (v minimalnej vyske) a za rok 2022 by mi vysli uz zrejme vyssie odvody, nie minimalne. Moja otazka znie, ak si obnovim zivnost pocas MD a neskor, platenie akych odovodov ma caka? Dakujem pekne za odpovede.
ak obnovis zivnost, nabiehas na povodne odvody. takze teraz podla danoveho za 2021, ktore bolo podane v marci/juni 2022. ak budes za 2022 podavat v marci 2023 danove, od 1/7 ti pojdu odvody z toho
@baumciki ja sa len pripnem ak nevadi, lebo som zvedava na odpovede🙂. pretoze mam tiez pozastavenu zivnost, som uz na rodicaku a rozmyslam ci ju obnovit. Neviem ci musim platit odvody ked som na rodicaku.