Oblečenie vhodné pre asistentku

14. máj 2021

Pracujete niekto na pozícii asistentky? (riaditela, manazera) Chodite oblecene stale len elegantne, slusne..? Alebo aj rifle? Samozrejme nie roztrhane...

ukulela
14. máj 2021

Určite nie rifle. Sme menšia firma, do sto ľudí, ale asistentka riaditeľa vždy slušne a rifle nikdy. A to ani v prípade, že v rifliach príde riaditeľ. Vystriedali sa ich tam už viac. Predsa len prijímajú aj hostí, rifle sa nehodia.

tamvtme
14. máj 2021

Ano, nosila som aj rifle, ale k nim napr bluzku a lodicky

k_a_j_k_a
14. máj 2021

Určite slušne. Nemusí byť kostým, ale business casual (nohavice, sukne, šaty, bez výstrihov a odhalených ramien). U nás mávame riflové piatky, k tomu ale vždy slušný vrch (blúzka, nevtieravé tričko), samozrejme ak nie sú návštevy. Chodievame tak všetci THP okrem výroby. Sme firma s 250 zamestnancami.

kkovacovak
14. máj 2021

Podľa toho v akej firme/oblasti. U nás chodí asistentka kľudne aj v rostrhaných rifliach. Záleží na tom ako chodí oblečený šéf. Náš by si tiež dal roztrhané rifle takže je mu to jedno. A to pracujem v nadnárodnej spoločnosti s veľkým menom na trhu. Síce to vyzerá divne keď k nám chodí návšteva v oblekoch a on tam sedí takto ale je mu to jedno 😄 Šéfa a seriózneho človeka z vás nerobí oblečenie 🙂 Treba sa dohodnúť s nadriadeným čo vyžaduje. Lebo všade je to rôzne. U nás by vás vysmiali že čo chodíte tak slušne vyobliekaná 😄

kkovacovak
14. máj 2021

...Čím menšia a obyčajnejšia firma tak tým si na to viac kladú dôraz. Niekedy je to až také klamanie a chcú len umelo vyzerať dôležito mi pripadá. Vlastná skúsenosť.

nika23t
14. máj 2021

Pracovala som ako asistentka najvyššieho šéfa v podniku. Nikdy som nemala rifle ani nič športové, vždy som bola oblečená elegantne a slušne. Rifle som mala len v prípade, keď som vedela, že šéf je odcestovaný a do prace určite nepríde. Inak nikdy. Vždy sme museli byť pripravené na akúkoľvek nečakanú návštevu alebo obchodné rokovanie. Aj kolegyne, ktoré pracovali ako asistentky pri ostatných nadriadených v rifliach nechodili do prace. Ale záleží to od nastavení vo firme. Niekde si na to nepotrpia, u nás sa kládol na to až príliš veľký dôraz.

janai1
14. máj 2021

Záleží aká firma... Vo IT firme kde robí priateľ ich office managerka nosí rifle bežne, ale zas tam aj majiteľ chodí v rifliach

autor
14. máj 2021

Viem sa obliect aj slusne, ale neviem si predstavit chodit tak každý deň do prace, aby som bola tip top.. Pripadalo by mi to asi také strojene, neprirodzene.. Asi to nie je vhodna praca pre kazdu po tejto stranke....?

dollyzv
14. máj 2021

No sú ženy ktoré by si napr.rifle neobliekli,teda minimálne nie do práce..buď si na to zvykli,alebo sa im páči elegancia..takže ak by vo firme v ktorej sa chystáš pracovať vyžadovali aby si bola tip top ,ale teba sa nechce,alebo sa tak necítis komfortne radšej si nájdi niečo iné..

leuchtturm
14. máj 2021

v niektorych zamestnaniach musis nosit uniformu. Svojim sposobom aj to elegantne oblecenie mozes brat ako druh uniformy. Kludne sa mozes prezliekat aj v praci.

veronice
14. máj 2021

Jednoducho sa na to narovinu spytaj zamestnavatela 🙂 u nas sme mali nepisane pravidlo ze ked mal prist klient/audit/dolezita navsteva alebo sme robili pohovory, tak saty, sukna, nohavice, bluzka... Proste za slusacky 🙂 no a piatky alebo ak nebolo ziadne taketo stretko/udalost tak kludne aj rifle ale samozrejme nie doyrhane a vzdy vramci aspon nejakej elegancie 🙂 lebo jednoducho obcas prisli necakane navstevy a nase oddelenie muselo reprezentovat 😁 robila som aj v knihkupectve kde nam dali 5 rovnakych triciek na tyzden a bolo 🙈 a teda toto mi rozhodne viac vyhovovalo, tento elegantnejsi styl 😊

lalenka33
14. máj 2021

Spýtaj sa vo firme.Každý má inak nastavené pravidlá.Ja som musela robiť v tričku Clavin chlapom hneď takže by som radšej bola v kostýme a lodičkách ako takýchto trápnych reklamných tričkách a ešte trápnejších komentároch chlapov,ktorý ten Clavin kupovali zrovna pre suseda 😂

martinkatinka
15. máj 2021

Ja som robila adistentku riaditela muzea. Rifle urcite nie. Ked sme mali delegaciu, tak aj lodicky som nahodila, inak to nevyzadoval. Ale vzdy bluzka, elegantne nohavice, sukna.

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sssss123
15. máj 2021

blúzka, tunika, prípadne slušné tričko, elegantné nohavice, rifle momentálne ani nevlastním, a je to o sile zvyku, v piatky máme volnejší režim, ale ja chodím vždy elegantne oblečená, šéf občas rifle, ostatné kolegovia tiež, ale nikdy nie roztrhané, podľa mňa sú roztrhané rifle tak maximálne na von, a nie do práce, či do školy

autor
15. máj 2021

Asi by som z toho bola kazdy deň v strese, čo je ok a čo už nie.. Mam napriklad aj viacere pletene, upletove saty, to už asi nie.. Či? 🤔

luccija
15. máj 2021

Po pár dňoch vo firme zistíš.Niekde to je benevolentnejsie ja nevidím nič zle na slušných rifliach a blúzka, košeľa...veď aj rifle môžu mať pekný strih, farbu.ja som robila na ministerstve a mohli sme nosiť okrem toho, keď prišiel generálny či mimisterka