Obchod s látkami a vlnou - vybavovanie, živnosť

11zuzana11
17. dec 2015

Ahojte, chcela by som poprosit o vsetky rady ohladom zalozenia si kamenneho obchodu a e-shopu s latkami a vlnou. Ak mate nejake skusonosti s niecim podobnym a viete co to vsetko obnasa (vybavovanie, zivnost, dodavatelia) vsetky rady sem! Dakujem

acer11
17. dec 2015

zlatinko,už vidím ako sa sem hrnú všetci,ktorí krvopotne získali skúsenosti s podnikaním a s radosťou ti poradia ako konkurovať 😀

natalym
17. dec 2015

@acer11 Nebuď zlá........... 🙄

acer11
17. dec 2015

@natalym ja vôbec nie som zlá,len realistická 😉

sue
17. dec 2015

@11zuzana11 úvodným krokom by mal byť prieskum trhu a kúpyschopnosti - obávam sa, že ti z neho vyplynie, že podnikanie v tomto smere nemá zmysel.

worker_falcon
17. dec 2015

@11zuzana11 kamenný obchod - nikdy. skončíš do pol roka. Keď tak, tak e-shop. potrebuješ možno 1000€ na úvodné naskladnenie tovaru, aby si nebola odkázaná na dropshipping (tam by si nemala šancu konkurovať cenovo).
začínať s e-shopom inak ako popri zamestnaní (stabilnom príjme) by bola samovražda a rýchlo by si skončila. Popri stabilnom príjme nie si pod takým tlakom a môžeš to rozbiehať postupne (resp. nebude vadiť, že sa to bude pomaly rozbiehať - ty svoj stabilný príjem máš).
živnosť založíš veľmi jednoducho na jednom mieste. na googli je toho habadej o založení živnosti. lenivosť a pohodlnosť nie sú dobré vlastnosti pre podnikateľa...
Pred začatím odporúčam prečítať aspoň dve knižky o zakladaní/vedení e-shopu. tam zistíš, čo to zahŕňa a či si na to trúfaš.

natalym
17. dec 2015

Stačí si vyrátať koľko vlny musíš predať aby si zarobila na nájom, energie, nevyhnutné fixy + nejaký ten svoj platík. Koľko ton Ti vyšlo? 😀

11zuzana11
autor
17. dec 2015

@worker_falcon dakujem, aspom niekto odpovedal normalne... ze som sa vobec pytala niekhoho tu :(

worker_falcon
17. dec 2015

@11zuzana11 tu ti odpovedali este v pohode. Ale keby si sa spytala na takej porade, tam by ta inak odpisali 🙂

mirkakab
17. dec 2015

@11zuzana11 ako živnostníčka Ti poradím, že osobne by som do toho nešla. vlny a látky Ťa neuživia.