Obavy zo zamestnania po rodičovskej

eribel
7. sep 2018

Uz som sem pisala, aka som zufala ohladne svojho buduceho zamestnania po RD, ktora mi konci o rok v septembri. Prave som sa zacitala do diskusie tu na MK, kde pani s vysokou kvalifikaciou si dlho nevie najst pracu....a moje zufalstvo narasta....Mam ukoncene ucitelstvo matika-geografia, ucila som rok, potom 5 rokov asistentka vedenia spolocnosti, potom 5 rokov doma s 2 detmi......nemcinu mam relativne aktivnu (aj som prekladala), anglictina horsie, ale pred odchodom ma MD mi lektorka povedala, ze by som spravila pohovor v AJ (ale za 5 rokov doma som z toho vypadla), inak nic specialne neviem.....Uvazovala som nad sferou IT (som exaktny typ, laka ma tato oblast), 2 mesiace som sa ucila tvorbu webstranok online, ale som pochopila, ze ako uplny zaciatocnik potrebujem aj prezencnu formu kurzu a prilis vela casu na samostudium, co mi nasa rodinna situacia (male deti, manzelova praca) neumoznuje. Tak som zase na bode mrazu, neviem, comu sa mam venovat, co sa ucit vo volnom case najblizsi pol-tristvrte roka, aby som si nasla zaujimavejsiu pracu ako asistentka, lebo tam umrem zaziva. Ake su vase odporucania/nazory? Vycibrit nemcinu? Zdokonalit anglictinu? Naucit sa pokrocily excel? Skusit SQL? Nebat sa Javascroptu/PHP sama doma? Zamestna ma niekto, ked bude v CV, ze samostudium PHP? Ale pol roka je malo podla mna, aby som sa dostala na uroven, ze ma zamestnaju....

zuzanockamt
7. sep 2018

@eribel choď do školstva...s matikou nájdeš prácu hneď

eribel
autor
7. sep 2018

Prepac, zabudla som napisat, ze radsej sa budem nudit ako asistentka, akoby som sa znervoznovala ako ucitelka....v tomto mam jasno!
@zuzanockamt

zuzanockamt
7. sep 2018

@eribel tak potom veľa šťastia pri hľadaní práce 😉

hiro
7. sep 2018

Ak uz si chces vyberat z tych spomenutych tak JS ani PHP sa len tak nenaucis poriadne za rok. Ale Excel+VBA ano. A potom mozno SQL, nejaku urcitu implementaciu. To je ale tiez dost roboty.

saslavka73
7. sep 2018

@eribel Prečo nechceš učiť?

eribel
autor
7. sep 2018

@saslavka73 Rok som ucila a stacilo mi na cely zivot... Nie som povaha, ktorej ked pubertiak zahlasi za chrbtom, ze je krava, vie sa odosobnit....Mna ta praca frustrovala, netesila... A nema ziadnu buducnost... A je len milnou predstavou nezainteresovanych, ze je to idealna praca pre mamicku s malymi detmi kvoli pracovnej dobe....

zuzanockamt
7. sep 2018

@eribel mne táto práca aj kvôli dieťaťu vyhovuje,i keď veľa času strávim pri práci aj doma...a deti v škole máme fajn 🙂 do práce chodím rada 🙂

saslavka73
7. sep 2018

@eribel No ja robím to čo som vyštudovala a tiež to nie je med lízať.

eribel
autor
7. sep 2018

@zuzanockamt To rada citam, ozaj ma tesi, ze este existuju spokojne ucitelky....preto take nevhodne typy ako ja musime uvolnit miesto vam vhodnejsim ☺

hettinka
7. sep 2018

@eribel som učiteľka, a tvrdím, je to ideálna práca pre matku s deťmi ... ale na ZŠ som tiež vydržala rok. S tou vekovou skupinou som si "nesadla", teraz som 15. rok na gymnáziu a je to podstatne lepšie, deti inteligentné, výber, väčšina z nich chce mať aj dobré výsledky ... aj keď problémy sú a pracovná doma nekončí o 14:00, ale pokračujem často doma. Rok je málo na to, aby sa človek kdekoľvek zapracoval. Po roku som nevedela NIČ.
S miesto asistentky nerátaj, je to skôr štartovacia pozícia pre absolventky. A to, čo si písala, ak si sa chcela dovzdelávať, mala si začať aspoň pred 2 rokmi, nie teraz, ked už hľadáš prácu ,,, ale možno do nejakej automobilky ťa vezmú. K stroju... do kancelárie, ak máš známosti.

jana_eyre
7. sep 2018

a keby si si nasla miesto v skole s mensimi detmi? tie este nie su take drze, hoci je pravda, ze neviem ako to chodi, ci sa to da len tak.. ja len ze by si mala asi trocha lahsie co sa tyka stihania svojej rodiny a domacnosti..

aj v kancli sa mozes o sebe dozvediet ze si krava.. dospeli tiez niekedy byvaju pekne hmm.. pekne povedane hlupi...

eribel
autor
7. sep 2018

@hettinka Pred 2 rokmi som mala par dni do porodu a potom najblizsi rok som nestihala ani jest, lebo moj druhorodeny nonstop plakal, obcas sa mu podarilo zaspat ☺ Budem sa opakovat - Vam, spokojnym ucitelkam prajem len to najlepsie, ale ak ma zivot nejakym drastickym sposobom neprinuti, ja ucit nechcem......

judar
7. sep 2018

Tolko si na všetko stažuješ ale hlavne že platená za rolu nudiacej sa asistetky by si chcela byť

eribel
autor
7. sep 2018

@jana_eyre ☺ Vidis, to mi nenapadlo, doteraz som mala vzdy stastie na kolegov....

saslavka73
7. sep 2018

@eribel Podľa mňa je to škoda, že nechceš učiť. Je to poslanie a nie povolanie. V každom zamestnaní sú zlé chvíle, zlí kolegovia, zlí zákazníci a pod.A máš matematiku a geografiu podľa mňa by si nemala problém.

eribel
autor
7. sep 2018

@judar Vsak presne o to ide, kazdy sa moze rozhodnut, vybrat si.....v tomto mam jasno, ano, radsej nuda za vyssi plat ako nervy za nizsi.....ale ja som diskusiu chcela viest uuuuuplne inym smerom.....ale nevadi, zabavime sa ☺

eribel
autor
7. sep 2018

@saslavka73 Ano, to viem, a tu v Petrzalke by som si este aj vyberala skolu, milion inzeratov na matikara bolo v juni....vsak mozno buduci jun na nej aj budem reagovat na pokraji zufalstva, ale aspon do jari si ponecham idealy, ze si najdem nieco vhodnejsie.....

janinah
7. sep 2018

Nechceš sa nudiť ani znervozňovať,láka ťa IT sféra...zamestnaj sa ako učiteľka matiky,urob si milenca z učiteľa informatiky,nebudeš sa nudiť...nech ťa naučí IT,ak mu to dobre pôjde,tak si časom nájdeš robotu v IT oblasti...len tie nervy trochu asi budú,či ti na to manžel nepríde😉
a teraz vážne...na tvojom mieste vezmem to učiteľské miesto,drvím angličtinu a čakám na lepšiu príležitosť..samoštúdium celkom iného odboru je podľa mňa taká vec,že nikdy nebudeš v tomto dosť dobrá,aby si preskočila tých,čo to seriozne študovali...

liz_lemon
7. sep 2018

@eribel keď vidím ten pravopis, tak je len dobre, že nechceš učiť

saslavka73
7. sep 2018

@janinah Dobrá rada. Aj vzrúšo bude.

deninka233
7. sep 2018

Ak by ťa bavila IT sféra, poobzeraj sa po kurzoch na online marketing. Sú tam oblasti, v ktorých sa nájdeme aj my, technické typy. Ja robím napr. SEO - optimalizáciu webov pre vyhľadávače. Pred 18timi mesiacmi som si napísala na nástenku snov, že budem pracovať pre jednu konkrétnu online marketingovú agentúru, rok som sa vzdelávala len na videách a bezplatných kurzoch (napr. google digitálna garáž, google adwords, analytics, hubspot academy) a chodila som na večerné eventy a rôzne podujatia.... Teraz už pol roka pracujem presne tam kde som si napísala, že budem pracovať. Samozrejme tie kurzy nestačili na to aby som začala hneď makať, išla som na trojmesačnú stáž k nim a oni si ma vypiplali od piky. Stačili ale na to aby som im ukázala že mám záujem na sebe makať, učiť sa a nie som až taká blbá. Tiež mám dve deti, na materskej som bola sedem rokov a vrátiť som sa nemala kam. Tiež som si o sebe myslela že som nezamestnateľná. Ale zaťala som sa a teraz mám pred sebou celkom sľubnú kariéru...

veronikastrickova
7. sep 2018

@eribel čo je v dnešnej dobe dokonalá práca? Pre každého niečo iné. Máš VŠ s ktorou si nájdeš uplatnenie okamžite, nikto ti neporadí čo máš naozaj robiť, lebo nikto nevidí čo máš v hlave. Vš si tiež neštudovala z dôvodu, že ťa niekto donútil, či? Toto sú veci, ktoré s a neoplatí riešiť s niekým kto ťa nepozná. Budeš sa teraz rok niečo drviť, začneš to naozaj robiť a prídeš na to, že ťa to nebaví, tak čo urobíš? Sama musíš vedieť čo je pre teba ideálne.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre
7. sep 2018

@eribel ak vies celkom dobre nemcinu, chod do dell, tam stale hladaju takych ludi a zaskolia ta na to co potrebuju.. dolezity je jazyk.. moj manzel tam pracuje.. a co ma kolegyne, celkom im vychadzaju v ustrety co sa tyka rodiny..

bjon
7. sep 2018

@eribel pokiaľ sa chceš učiť IT ideš správnym smerom. Či už sa naučíš robiť webstránky alebo nejaký programovací jazyk všetko ťa posunie vpred. Ale očakávaj z počiatku juniorné pozície. Tiež určite vycibriť AJ bez toho sa v IT firmách nepohneš...

sissy27
7. sep 2018

@eribel na začiatok si hlavne ujasni, čo vôbec chceš robiť. A druhá vec je, že keď ťa okolnosti donútia, tak budeš vďačná aj za miesto za katedrou.
Teraz reálne nemusíš, nič ťa netlačí, teoreticky asi ani po skončení rd to nebude existenčná otázka či nastúpiš do nejakej práce hneď alebo o dva mesiace, takže máš priestor na "neviemčochcem".

hettinka
7. sep 2018

@jana_eyre do Dell má volali po škole, hľadali ľudí hovoriacich po nemecky. Len som bola tehotna a nechcelo sa mi sťahovať sa do BA.
Kamoska šla, ale vydržala tam veľmi krátko.
Máš prehľad, ako platia a o pracovnej dobe?

sasa1310
7. sep 2018

@eribel načo si študovala pedagogiku, keď tá práca nemá budúcnosť? Len pre titul?

veronikastrickova
7. sep 2018

@eribel radsej nuda za vyssi plat? 😂 Kde zijes? Keby sa mal mat pracovnik vysoky plat a pritom sa nudit v praci, tak to je obsadene davno a dotycny by si to miesto drzal zubami nechtami 😂

alexandrah
7. sep 2018

@deninka233 klobuk dole!!!!!!!!!!
teraz k odpovedi - nik z nas ti neporadi co mas robit ... rob to, co chces najviac ... potom tomu venujes viac energie, casu, ani ti nepride, ze makas len koli tomu, aby si sa zamestnala ... najviac je pristup ... ked to budes milovat, budes v tom dobra, uspechy pridu, aj peniaze. ... takze sa posad, na nejake tiche miesto, a fakt sa zamysli, co by si naozaj ale naozaj chcela. a potom to urob ... aj keby si koli tomu mala ist na dalsiu vysoku skolu (obrazne povedane). predsa len v tej praci budes cely zivot, väcsinu dna, to je dlha doba robit iba koli vyplate ... ani nebudes vediet, a zacnu ti prichadzat moznosti, spravni ludia, spravne veci, vsetko ... vela stastia!!!!!!!!!!