Núdzový stav a práca v zdravotníctve

6. apr 2021

Dobry den, prepacte ak trepem bludy ale nie som si ista preto sa pytam tu. Viem ze na zaciatku korony platilo ze zdravotnici nemozu dat vypoved ani byt vyhodení kvoli nudzovemu stavu, myslim ze tak nejako, ci? Chcem sa spýtat este to takto platí a funguje?

nina255
6. apr 2021

Neviem ako v statnych nemocniciach ale u nas v sukromnej sfere take nic nikdy neplatilo 😃 bezne ludia za posledny rok mohli dat vypoved aj v nudzovom stave ...

puertorico
6. apr 2021

To záleží aj od vedenia, od vrchnej sestry, primára, všetko je o dohode

dajna11
6. apr 2021

viem že kolegyna aj odišla ...bola prijata v nudzovom stave a po skušobnej dobe odišla,nebol problém....priajli novú silu skoro vzápätí....tiež viem o panovi,ktorý aj odišiel,výpoved mal podpísanu a dokonca už pracoval dva dni na novom mieste ,a špitál ho stiahol nazad,výpoved zrušil,vraj núdzový stav.takže myslím že ide o to aká je to pozícia,či na jej miesto nieje hned náhrada,je nemyslitlné aby v nudzovom stave zrazu nastal podstav....ak nieje nahrada...žial nik nepodpíše výpoved.

vendulka80
6. apr 2021

Ako dievcata nadomnou písali, zalezi to od vela veci najmä vsak od vedúcich pracovníkov. A je pravda, ze niektore oddelenia sa pokrývajú personalom velmi tazko aj bez núdzového stavu takze ľudí tam musia udržať. Paradoxne najväčšia tlačenka je na kovid oddeleniach pretoze su tak krasne príplatky, na začiatku tam boli sestry presúvané lebo museli, teraz odtial nechcú odísť. Aspon co ja viem tak sa odmietajú davat dovolenky, volno maximalne po nočnej, vsetky vikendy v robote, presuny personálu medzi oddeleniami uplne bezne a vyhrážanie sa, ze nebudú preplácať nadčasy a podobne. A vsetko s odôvodnením na núdzový stav. Začínam mat pocit, ze sa to zneužíva.