Nuda v práci

30. mar 2023

Ahojte, nastúpila som do nového zamestnania pred dvomi mesiacmi. Viac menej ženský kolektív. V kanceláriach sedíme po dve a čakala som tam iný prístup, kamaratskejší... Kolegyne sú celý deň pozatvárané v kanceláriach, veľa z nich tam aj obeduje, vôbec sa nestretávame alebo nepríde niekto len tak na pokec. Nemáme ani kuchynku, kde by sme sa prípadne stretli a prehodili pár slov. Keď stretnem niekoho na chodbe, len sa pozdravíme.
V predchadzajúcom zamestnaní to bolo iné, tiež sme boli každá v svojej kancelárií, ale chodili sme spolu aspoň na tie obedy a potom poobede sme si dali pauzu pri káve a pokecali sme. Aj sa mi lepšie potom robilo, aj bolo veselšie.
Myslíte, že sa to časom nejako zlepší, alebo to tam majú tak proste?
Áno, viem, že mi tu niektoré napíšete, že v práci mam pracovať a nie sa vykeciavať. Vás odignujerem bez urážky 😊

gejb
30. mar 2023

Máš ešte mesiac skúšobnej, odsleduj ci aspoň kolegyne ktoré su tam dlhšie nechodia niekam na pokec...niekomu tento prístup môže vyhovovať, má viac času na robotu a môže sa sústrediť. Mne by ale chýbal ten ludsky kontakt, psychohygiena pri kávičke ..ale zmeniť sa to moze, ak ti tam niekto "sadne"

domkakvet
30. mar 2023

Ja si myslím, že sa to časom môže zmeniť a dva mesiace je ešte dosť krátka doba.

beata_k
30. mar 2023

Podla mna sa to nezmeni. Ide o taku firemnu kulturu a tu zmenit je priam nemozne. Zmena je mozna len v pripade novych zamestancov.

pribinak
30. mar 2023

Tak začni chodiť ty von na obed s kolegyňou, ktorá sedí s tebou v kancli. Skús osloviť nejakú kolegynku z vedľajšej kancelárie či sa nepridá
Vonku je jar, možno to zaberie

diamand2326
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tramtada31
30. mar 2023

Tak zaved zmeny. Povedz šéfovi, že základom tímovej prace je pozitívne a priateľské pracovne prostredie založené na utužovanych vzťahoch. Založte napr spolocne ranajky, vzdy niekto donesie chleba, zeleninu, pomazanky. Vybav u šéfa na to príspevok, rovnako nejaký teambuilding po praci aj so šéfom.

simca06022011
30. mar 2023

A akú majú pracovnú náplň, nebude to tým ze majú veľa prace? 🙂

kornelies
30. mar 2023

Zostane to tak, zmenu necakaj. Ani nevies, ze toto je to prave orechove, ako sa vyhnut intrigam, nastrbenym medziludskym vztahom a podrazom od kolegyn. Nevidia tvoju pracu, nevedia o tvojom sukromi, uplne idealne. Inac by sa ti stikutalo cely den. K tomuto zaveru som dospela odkedy pracujem pre inu firmu a mam homeoffice. Sama sebe panou, ziadna kontrola, 1x tyzdenne v centrale na 2 hodky.

sasitimi17
30. mar 2023

začni od seba, skús začať debatu s ktorou si v kancli.. ja by som sa jej spýtala či si nedá so mnou kávu alebo ponúkla niečím fajným :D

aurelia2000
30. mar 2023

@tramtada31 Tak za takéto zmeny ju čaká defenestracia.

pribinak
30. mar 2023
autor
30. mar 2023

@pribinak kolegyňa, čo sedí so mnou si nosí každý deň jedlo z domu. Ale vedľajšiu kanceláriu by som mohla osloviť 🙂

pribinak
30. mar 2023

Tak skús

autor
30. mar 2023

@simca06022011 práce je podľa mňa tak akurát, nie tak málo, že by sme nemali celý deň čo robiť, ale ani tak veľa, že by sme sa celý deň nevedeli zastaviť

denkatn
30. mar 2023

mozno prave ty tam mas priviest ten novy vietor, vymysli nieco napriklad ked budes mat sviatok prines kolac a zavolaj ich niekam spolu.

pinkgirl
30. mar 2023

Vyjdi z kancliku a oslov kolegyne. U nás je tiež rôzna kultúra v kanceláriách. Ak si nosia jedlo, možno by privítali 1-2x za týždeň inú stravu. Skús si nájsť 1 kolegyňu ktorá by s tebou takto zašla na obed a možno sa časom pridajú aj ďalšie. A občas zájdi do inej kancelárie len tak čo majú nové. Veď tam nemusíš byť hodinu, stačí pár minút so šálkou kávy prehodiť pár viet.

autor
30. mar 2023

@kornelies tak neviem, mne to chýba, troška sa odreagovať pokecom, zasmiať sa a zasa si robiť svoje. V predošlej práci sme boli kamarátskejšie, viac mi to vyhovovalo. Ani dake intrigy neboli, asi som mala šťastie na kolektív 🙂

simca06022011
30. mar 2023

No ja neviem. Aktuálne napr daňové finišujú ja mam mesiac náladu ze niekto by začal s obedom tak neviem. Ale to ze ani kavu si nespravite, slovo neprehodite.. napr s tou kolegyňou, ktorá je s tebou..je zvláštne. Keď s ajedna zdvihne kávu robiť u nás sa vždy pýta ďalších a už to ide.

koniarova
31. mar 2023

@aurelia2000 predstava,že mám pravidelne rozmýšľať,čo priniesť pre 15 ľudí na raňajky riadne vystrašila. 😁😁😁

elenatomasova
31. mar 2023

Taká doba je aj v mojej práci je zákaz vykecavat aj sa stretávať.

lenka.25
31. mar 2023

Podľa mňa sa to nezmení . Len nerozumiem, ako môže niekto s niekým sedieť dva mesiace v kancelárii a nerozprávať sa , nedať si kávu .
Ja na tvojom mieste by som v pondelok priniesla koláč a ponúkla kolegyňu a opýtala si , či si nedá ku koláču aj kávy, či si spolu nespravíte . Ja si to neviem ani predstaviť takto pracovať

katica06
31. mar 2023

@simca06022011 tiež to mám tak v práci, ak sa niekto čo i len trochu dlhšie zdrží u mňa v kancli šéfke to dvíha tlak a hneď sa mojom v priečinku objaví nová súrna úloha.
Zo starej kavičkarskej partie u nás už nikto nepracuje, niekto nepije kávu, niektoré činnosti sa vykonávajú stále HO. Práce pribudlo, času niet.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
31. mar 2023

Nemyslím že sa to zmení....ono v každej práci, každom kolektíve je to iné......ak nesedíš sama, nerieš...pokecať môžeš aj s kolegyňou, ak teda nie je taká ako moja🙂ja mám zase jednu kolegyňu ktorá musí mať vždy s niekým problém - jednu veľmi dlhú dobu som to bola ja, potom bol pokoj, teraz som to opäť ja......jediná výhoda že už s ňou nesedím v kancelárii, ale atmosféra pri nej je veľmi zlá....najskôr mala obrovský problém so mnou, potom s druhou kolegyňou, teraz som to zase ja.....

mk1111111111
31. mar 2023

No, len, aby vam potom pracu nepridali. Niekedy je v tom zadrhel, ze nie, ze by nechceli, ale vedeniu to kole oci. Dnes su vsade kamery, tak by mohol byt aj taky problem

malav
31. mar 2023

Ja som pracovala na urade prace a toto iste tam bolo,kazda za zavretymi dverami a ked som aj prisla do inej kancelarie, ze som nieco potrebovala riesit a popri tom som sa vzdy snazila aj o kamaratsky pokec, nula bodov.
Takze si myslim, ze sa to uz nezmeni k lepsiemu.

moninah
31. mar 2023

moj manzel nastupil do takehoto "kolektivu". Ani obed spolu, ani kava, ani kuchynka. No na hlavu. Tak zacal nosit rano kavu v termoske, nabehol do vedlajsej kancelarie aj s hrncekmi, ze je devat, pije sa kava. A uz je to lepsie. Asi musis prebrat iniciativu ty. Pre 10 min nepracovania sa svet nezruti.

gabika0825
4. apr 2023

Veď tak keď okolo niekoho prechadzas alebo niekoho už stretneš a vieš že je to napr. Jedna z tých kolegýň tak co nezacnes debatu od seba? Oni to možno tak neberú, asi sú naučené mat každá svoj klud, alebo majú toho teraz veľa, tak z tej kancelárie nevychádzajú a nemajú ani čas na poobednu kávu a pokec. Pises že si teraz nastúpila, takze nevieš či to nie je aj inak, fakt majú asi veľa prace. Ale aj tak, prihivorit sa môžeš, veď nikto na teba nebude škaredo pozerať. Spontanne sa opýtať aky ma den, ako sa ma, ako ide praca atd… normálna vec