Nové zamestnanie a potvrdenie od lekára

Včera o 22:54

Ahojte, do každého nového zamestnania treba potvrdenie od lekára? Ide o to, hľadám si prácu. Dnes som zistila že môj lekár zomrel pred časom a moja karta je vo VUC. Ako to riešiť keď potrebujem potvrdiť zdravotný stav? A prosím každý zamestnávateľ toto vyžaduje? Dakujem

andaluzia12
Dnes o 03:54

Každý zamestnávateľ. Treba si nájsť nového lekára, on si vyžiada tvoju kartu z VÚC.

autor
Dnes o 06:12

@andaluzia12 bola som za jedným lekárom vyžiada si ju ale vraj to môže trvať aj dva mesiace a mne to treba skôr. Nedá sa to nejak inak asi že 🙁 ja som netušila že môj dr zomrel a že karty išli na vúc 🙁

martul
Dnes o 06:17

@andaluzia12 to vôbec nie je pravda. Záleží od toho akú prácu bude vykonávať.

ivanakal
Dnes o 06:31

Niektori zamestnavatelia maju vlastneho lekara, kam ta poslu na vstupne vysetrenie.

doriiis
Dnes o 06:49

Nie,sú zamestnania,kde netreba lekárske prehliadky.
Niektorí zamestnávatelia majú vlastného lekára a niekedy ti priradia nejakého,ku ktorému pôjdeš.A nemusí to byť tvoj vlastný.A pri mnohých vstupných prehliadkach nepotrebujú vôbec karty ani výpisy z nich.
Takže nerob paniku.Vsetko sa dá vyriesit.Vypytaj si kartu,vybavuj si nového lekara a medzitým hľadaj robotu.A uvidíš,ako dalej

andaluzia12
Dnes o 07:13

Kde prosím vás netreba zdravotnú prehliadku??? doteraz som sa s takou pozíciou nestretla..

belle_vie
Dnes o 08:04

Ja som mala vstupnu prehliadku do zamestnania vcera. Nerobil ju moj praktik, ale praktik zazmluvneny zamestnavatelom.
Moju kartu vobec nepotreboval, len mi vysetrili moc, farbocit, zrak, EKG. Zobral rodinnu a osobnu anamnezu, pozrel chrbticu a prehmatal brucho.

Takze sa tymto netrap, hladaj pracu. Toto doriesite az potom, mozno i bez karty.

martul
Dnes o 08:55

@andaluzia12 pozri na internete, je ich veľa.

vevebono
Dnes o 09:00

Nájdi si hociktoreho lekára, ktorý sa venuje pracovnému lekarstvu. Ja som tak bola u úplne cudzieho, stalo to 20€, pozrel, spravil EKG, vystavil papier a hotovo

melanta
Dnes o 11:20

@andaluzia12 nevyžadujú to zamestnávatelia, ktorým je to šumafuk, ktorí neriešia, či človek nemá nejakú "kontraindikáciu" na danú pracovnú pozíciu.
@martul

martul
Dnes o 12:25

@melanta neriešia, pretože to povaha práce nevyžaduje a nie, že im to je šumafuk.

koniarova
Dnes o 12:33

@martul ale na 99% to vždy povaha práce vyžaduje. Buď človek pracuje v administratíve, tam sú počítače. Alebo manuálne, tam zase pracuješ s bremenami, alebo máš rôzne preukazy. Alebo pracuješ v noci. Rozmýšľam,ale fakt ma žiadna práca, kde netreba preventívku nenapadá.

luccija
Dnes o 12:39

Načo to komplikovať?veď podpises dohodu s novým lekárom a ten ti spraví prehliadku aj, keď tam ešte nemáš kartu.

melanta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
Dnes o 14:40

@martul aká práca to nevyžaduje? Aj práca sekretárky, ktorá rieši kalendár riaditeľa a varí kávu to vyžaduje. Pretože pracuje s počítačom a pri nej je to potrebné. Kľudne môže mať očnú vadu, ktorá nevidno, ale kvôli ktorej nemôže denne niekoľko hodín pozerať do monitora. Zamestnávateľ, ktorý sa nezaujíma, či zamestnanec nemá niečo, čím by mohol byť ohrozený pri hoci úplne jednoduchej práce, nie je za mňa ani kúsok seriózny, pretože tým preukazuje nezodpovednosť.

martul
Dnes o 14:50

@melanta ale veď ja som čítala zákon, viem, ktorá práca vyžaduje vstupné vyšetrenie. Len sa tu písalo o tom, že každá. Ja tvrdím, že každá nie.

koniarova
Dnes o 16:06

@martul daj jednu, ktorá nevyžaduje. Mňa nenapadá. Ale pravdu máš. Zákon naozaj hovorí, to čo píšeš.

lindus_esterka
Dnes o 16:44

Vacsina sukromnych ambulancii poskytuje možnosť spraviť si u nich prehliadku do zamestnania ako samoplatca, bez toho aby si bola kapitovany pacient