Ahojte, do každého nového zamestnania treba potvrdenie od lekára? Ide o to, hľadám si prácu. Dnes som zistila že môj lekár zomrel pred časom a moja karta je vo VUC. Ako to riešiť keď potrebujem potvrdiť zdravotný stav? A prosím každý zamestnávateľ toto vyžaduje? Dakujem
@andaluzia12 bola som za jedným lekárom vyžiada si ju ale vraj to môže trvať aj dva mesiace a mne to treba skôr. Nedá sa to nejak inak asi že 🙁 ja som netušila že môj dr zomrel a že karty išli na vúc 🙁
@andaluzia12 to vôbec nie je pravda. Záleží od toho akú prácu bude vykonávať.
Niektori zamestnavatelia maju vlastneho lekara, kam ta poslu na vstupne vysetrenie.
Nie,sú zamestnania,kde netreba lekárske prehliadky.
Niektorí zamestnávatelia majú vlastného lekára a niekedy ti priradia nejakého,ku ktorému pôjdeš.A nemusí to byť tvoj vlastný.A pri mnohých vstupných prehliadkach nepotrebujú vôbec karty ani výpisy z nich.
Takže nerob paniku.Vsetko sa dá vyriesit.Vypytaj si kartu,vybavuj si nového lekara a medzitým hľadaj robotu.A uvidíš,ako dalej
Kde prosím vás netreba zdravotnú prehliadku??? doteraz som sa s takou pozíciou nestretla..
Ja som mala vstupnu prehliadku do zamestnania vcera. Nerobil ju moj praktik, ale praktik zazmluvneny zamestnavatelom.
Moju kartu vobec nepotreboval, len mi vysetrili moc, farbocit, zrak, EKG. Zobral rodinnu a osobnu anamnezu, pozrel chrbticu a prehmatal brucho.
Takze sa tymto netrap, hladaj pracu. Toto doriesite az potom, mozno i bez karty.
@andaluzia12 pozri na internete, je ich veľa.
Nájdi si hociktoreho lekára, ktorý sa venuje pracovnému lekarstvu. Ja som tak bola u úplne cudzieho, stalo to 20€, pozrel, spravil EKG, vystavil papier a hotovo
@andaluzia12 nevyžadujú to zamestnávatelia, ktorým je to šumafuk, ktorí neriešia, či človek nemá nejakú "kontraindikáciu" na danú pracovnú pozíciu.
@martul
Načo to komplikovať?veď podpises dohodu s novým lekárom a ten ti spraví prehliadku aj, keď tam ešte nemáš kartu.
@martul aká práca to nevyžaduje? Aj práca sekretárky, ktorá rieši kalendár riaditeľa a varí kávu to vyžaduje. Pretože pracuje s počítačom a pri nej je to potrebné. Kľudne môže mať očnú vadu, ktorá nevidno, ale kvôli ktorej nemôže denne niekoľko hodín pozerať do monitora. Zamestnávateľ, ktorý sa nezaujíma, či zamestnanec nemá niečo, čím by mohol byť ohrozený pri hoci úplne jednoduchej práce, nie je za mňa ani kúsok seriózny, pretože tým preukazuje nezodpovednosť.
Vacsina sukromnych ambulancii poskytuje možnosť spraviť si u nich prehliadku do zamestnania ako samoplatca, bez toho aby si bola kapitovany pacient
Každý zamestnávateľ. Treba si nájsť nového lekára, on si vyžiada tvoju kartu z VÚC.