Nová práca - životopis a motivačný list

22. aug 2021

Poraďte prosím po 13 r si hľadám prácu.Vobec neviem, keď reagujem na pozíciu mám prikladať aj motivačný list?či iba klasicky dobrý deň reagujem na Vašu ponuku...prikladam v prílohe zivotopis...Mám si dať na životopis aj fotografiu ja by som ju tam chcela🙂

sapetka
22. aug 2021

Motivacny list urcite aj CV. Fotka je na tvojom rozhodnuti ak chces tak si ju tam priloz.

pribinak
22. aug 2021

Závisí od pozície, ak sa chceš zamestnať ako predavačka, tam fakt motivačný list písať nemusíš, ale ak máš záujem o nejakú lepšiu pozíciu, tak by som poslala.
Foto ak nepýtajú, tak neposielaj

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lula313
22. aug 2021

Foto ak si sympaticka, pekna, môže pomôcť. Keby sa k životopisu vracali, hneď si tá oživia. Samozrejme profi foto, nie fotku z dovolenky. A motivačný by som nedavala vzdy, keď ho nežiadajú. Tebe bude trvať aj polhodinu ho napisat a niektorí si ho ani neprecitaju.

diewcatqoo
22. aug 2021

Ano, fotku si daj, ak mas nejaku schopnu. Motivacny list nedavaj, ak to vyslovene neziadaju. Staci, ak do mailu napises nieco v style "dobry den, reagujem na vasu ponuku prace bla bla bla a v prilohe vam zasielam zivotopis".
Vacsinou na prvy dojem vyberam tie zivotopisy s fotkou - je fajn, ak si pod tym pisanym textom viem predstavit konkretneho cloveka a motivacne listy nemam cas citat. Ci dokaze clovek sformulovat vetu gramaticky a stylisticky spravne, postaci text sprievodneho mailu, v ktorom zasielas zivotopis.

zuvelyn
22. aug 2021

Záleží od požiadaviek, ako HR ti môžem povedať ze zatiaľ nás nikdy motivačné listy nezaujímali a nikdy ich nikto nečítal. Možno na nejaké kreatívne pozície ano, ale pre tie bežné je zbytočne

autor
22. aug 2021

@diewcatqoo tiež si myslím...keď som mužovi pomáhala hľadať zamestnancov vždy ma upútali tie, kde bola fotka.dakujem za rady

autor
22. aug 2021

A stačí vo Worde môžem použiť nejakú šablónu z Profesie či europass?úplne som z týchto veci vypadla.Nejde o vysoké pozície bežná administrativa

diewcatqoo
22. aug 2021

Mne osobne na sablone nezalezi, kludne si urob podla toho, co najdes na profesii. Odporucam vsak neposielat to vo worde, ale v pdf.

simkids
23. aug 2021

odporucam z profesie, kamoska robi v personalnej a ked som sa pytala na to, tak mi povedala len nech nerobim europass, cez profesiu sa mi pacili zivotopisy, odporucam tiez skor pdf ako word, moze im to rozhadzat, podciarknut a uz to nebude vyzerat dobre, na profesii si mozes nechat zivotopis na ktory sa ti mozu ozvat aj samotni zamestnavatelia, ja som si tak nasla po rodicovskej, po 5 rokoch pracu, drzim palce