Poraďte prosím po 13 r si hľadám prácu.Vobec neviem, keď reagujem na pozíciu mám prikladať aj motivačný list?či iba klasicky dobrý deň reagujem na Vašu ponuku...prikladam v prílohe zivotopis...Mám si dať na životopis aj fotografiu ja by som ju tam chcela🙂
Závisí od pozície, ak sa chceš zamestnať ako predavačka, tam fakt motivačný list písať nemusíš, ale ak máš záujem o nejakú lepšiu pozíciu, tak by som poslala.
Foto ak nepýtajú, tak neposielaj
Foto ak si sympaticka, pekna, môže pomôcť. Keby sa k životopisu vracali, hneď si tá oživia. Samozrejme profi foto, nie fotku z dovolenky. A motivačný by som nedavala vzdy, keď ho nežiadajú. Tebe bude trvať aj polhodinu ho napisat a niektorí si ho ani neprecitaju.
Ano, fotku si daj, ak mas nejaku schopnu. Motivacny list nedavaj, ak to vyslovene neziadaju. Staci, ak do mailu napises nieco v style "dobry den, reagujem na vasu ponuku prace bla bla bla a v prilohe vam zasielam zivotopis".
Vacsinou na prvy dojem vyberam tie zivotopisy s fotkou - je fajn, ak si pod tym pisanym textom viem predstavit konkretneho cloveka a motivacne listy nemam cas citat. Ci dokaze clovek sformulovat vetu gramaticky a stylisticky spravne, postaci text sprievodneho mailu, v ktorom zasielas zivotopis.
Záleží od požiadaviek, ako HR ti môžem povedať ze zatiaľ nás nikdy motivačné listy nezaujímali a nikdy ich nikto nečítal. Možno na nejaké kreatívne pozície ano, ale pre tie bežné je zbytočne
@diewcatqoo tiež si myslím...keď som mužovi pomáhala hľadať zamestnancov vždy ma upútali tie, kde bola fotka.dakujem za rady
A stačí vo Worde môžem použiť nejakú šablónu z Profesie či europass?úplne som z týchto veci vypadla.Nejde o vysoké pozície bežná administrativa
Mne osobne na sablone nezalezi, kludne si urob podla toho, co najdes na profesii. Odporucam vsak neposielat to vo worde, ale v pdf.
odporucam z profesie, kamoska robi v personalnej a ked som sa pytala na to, tak mi povedala len nech nerobim europass, cez profesiu sa mi pacili zivotopisy, odporucam tiez skor pdf ako word, moze im to rozhadzat, podciarknut a uz to nebude vyzerat dobre, na profesii si mozes nechat zivotopis na ktory sa ti mozu ozvat aj samotni zamestnavatelia, ja som si tak nasla po rodicovskej, po 5 rokoch pracu, drzim palce
Motivacny list urcite aj CV. Fotka je na tvojom rozhodnuti ak chces tak si ju tam priloz.