Nová práca - zaúčanie

18. aug 2024

Dobry den,
chcela by som sa opytat, ako dlho vam trvalo zaucit sa a hlavne, ako dlho sa vam niekto venoval a zaucal vas v novej praci.
Dakujem

zmrzlinka2021
18. aug 2024

Väčšinou sazauca tri mesiace, po pol roku by si už mala pracovať samostatne. Hovoríme o odbornej práci cloveKA S VS

buberova
18. aug 2024

Mňa do administratívy zaúčala moja predchodkyňa necelé 2 týždne aj to si v rámci toho čerpala dovolenku.. ale aj potom som mala kolegyne, na ktoré som sa mohla obrátiť.. a v našej firme je to celkovo tak 2 týždne aj na iných podobných pozíciách...

1sally12
18. aug 2024

U nás tiež tak cca mesiac, potom má už človek pracovať samostatne. Akurát jedna premotivovaná čo s ňou sedím chcela už po týždni pracovať sama🙄

marhulka13
18. aug 2024

Ono asi záleží aj od druhu práce. U nás sa zauca 3 dni a potom uz samostatne.

bluemoon24
18. aug 2024

U nas je 3m intenzivni skoleni + pulrocni podpurny program (vcetne toho 3m skoleni), pak uz bys mela pracovat uplne samostatne.

autor
18. aug 2024

@marhulka13 o akú prácu prosím ide?

hankab
18. aug 2024

Nastupila som na poziciu, ktoru robili v ramci kancelarie 3 zeny. Kedze som nemala este ani PC, tak po 2 dnoch sedenia, ked dala vypoved baba na inej pozicii, s ktorou som mala skusenosti mi zmenili po dohode s nadriadenym pracovnu poziciu. Baba bola v skusobnej dobe a po 3 dnoch odisla, takze zaucanie sa trvalo presne 3 dni bez moznosti si to realne odskusat, kedze som stale nemala PC. Hodili ma po 3 dnoch do vody a najdi sposob aby bolo vsetko hotove 🤷🏻‍♀️ skusala som, hladala si cesticky, po 2 mesiacoch som bola otukana a nasla si vlastny system.
Toto je ale presne navod, ako by to nemalo byt. Zial vacsina firiem hlada novych ludi uz ked ti predosli, ktorych treba nahradit su prec. Takze novy clovek sa uci od nuly a hlada si sposob, akym bude fungovat. Sem tam pomozu kolegovia, ak ma novacik stastie a vedia co treba robit.
Preto sa na pohovore vzdy vopred pytam ci ma ma kto realne zaucat alebo na mna od 1 dna navalia tonu prace bez moznosti odovzdania agendy.

estellas
18. aug 2024

To záleží od samotnej práce. Kamarátka robila vo výrobe tam zaučenie trvalo 4 dni. Keď robíš na vyššej funkcii kde sa treba veľa nových vecí naučiť tak to môže trvať aj mesiac.

majka99999
18. aug 2024

Vsetko zalezi od prace, mna zaucali par hodin denne asi mesiac, bola som este na starom projekte, tak som si len nainstalovala nejake veci plus trvalo dlhsie, kym som mala pristupy, cize subezne so starou pracou, ktora koncila som sa zaucala. Akonahle boli pristupy, robila som take lahsie veci sama (sef rozdeluje robotu), potom postupne tazsie, najskor som sa casto radila s kolegynami, potom uz len obcas, a teraz aj ony zavolaju mne, bud len sa uistit alebo mam znalosti z oblasti, ktoru priamo nerobime, ale nasleduje po nasej praci, tak obcas musime aj tam daco riesit. Aj ja obcas este zavolam, som tam 2+ roky, stale pride nejake prekvapenie.

lakebabe
18. aug 2024

Keď to bolo v rámci office tak v jednej cca mesiac, ale to bola dosť rozsiahla a odborná náplň práce,takže toho bolo veľa aj programov aj postupov. V ďalšej malej firme chvíľu, v podstate ma brali ako hotového človeka od prveho dna , len čo som nevedela som sa pýtala.
A potom v poslednom zamestnaní absolútne nikto, kolegyňa ktorá to robila predo mnou dostala výpoveď, dala sa z trucu na pnku a odmietla sa so mnou stretnúť, notebook a mobil mi poslala po externej účtovnícke a od prvého dňa som musela fungovať , lebo som robila vo firme sama. Co som nevedela mi vysvetlil kolega zo zahraničia cez telefón
Takže záleží aká je to práca, akú máš prax a ci si už také niečo robila.

dancingqueen321
18. aug 2024

Ako v ktorej… prvu pracu po vysokej ma inzenzivne (cca polden) zaucali kazdy den asi po dobu 2tyzdnov, v druhej mi klamali, ze tam predchodkyna este bude a pozauca a ked som nastupila, nemal kto zaucat, lebo druha kolegyna nastupila 4dni predo mnou a tiez sama potrebovala pozaucat, a druha tahala aj za nas nove dve lebo sme este nemali sajn-odisla som, lebo zakazdym ked som apelovala na to, aka bola dohoda pred nastupom a ze to treba riesit tak ten blby manazer len v tichosti sa otocil po mojom monologu a neriesil. Treti mesiac som spakovala kramy. Dalsia praca-novo vytvorena pozicia, nemal kto dat handover, bola som vacsinoz samouk, musela som si interne politiky nastudovat a manualy na erp systemy, potom som nahanala procesownerov, aby aspon ciastocne niekto nieco vysvetlil, dostala som sa do toho cca za pol roka som ficala, ale bolo to trapenie… dalsia praca, velmi trpezlivy pristup manazera aj kolegyne, povodne mi tvrdili, ze zaucanie bude trvat aj rok, vo vysledku po cca 1,5mesiaci som musela uz fungovat sama, furt prihadzovali nove veci, 1x vysvetlili a uz sa dalej neparali, lebo nemali na to cas, a tiez nechapem ako potom mysleli to rocne zaucanie… a inak mam skusenosti z poslednych pohovorov take, ze uz nechcu zaucat vobec, proste hladaju cloveka, co zz na identickej pozicii pracoval, ze nastupi, rovno sadne a vie, co ma robit… ja napriklad keby som uz niekde mala skusenost, urcite by som sa nehlasila zas na to iste, ale skor na vyssiu poziciu, kde by ma museli pozaucat!

alexanderkovacs
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexanderkovacs
18. aug 2024

V predošlej 1 den. V aktualnej robote minimum pol roka , daktory aj rok.

adonish
19. aug 2024

Pocas 3m skúšobnej ma majú zaucit, aby som zvládala všetko samostatne. Veci, co viem, robim sama od cca 3-4 dňa, ostatné sa postupne nabaluje. V kancelárii som sama, ked pride nieco nove, pride za mnou kolegyna, ktora ma ma na starosti (cca 1-2h denne, skor menej ako viac) a vysvetluje. Ked neviem, spytam sa.
Nastupila som 1.8., takze sa stale ucim. Ked nemam prakticke veci, čítam si zakony, postupy, po 3m budem mat z nich pisomny test.
Ked som pracovala v banke, mala som kazdy mesiac intenzívne skolenie cca tyzden, potom sa to aplikovalo do praxe na pobocke. Tam sa mi nemal kto venovať, musela som to zvládnuť podla navodov zo skoleni.
V cestovke som bola hodena do vody okamžite 😂
Na financnom oddelení v korporáte som si menila poziciu s kolegyňou, ta sla zas na inu poziciu, takze ked mala cas pocas svojho zaucania, max mesiac nejake 1-2 hodiny denne.

Je to teda individuálne, zavisi od pozicie, spoločnosti a podobne

qwer2019
19. aug 2024

Mňa zaucali naposledy 5dnix4h aj to nie nonstop, len tak sporadicky a ďalší týždeň ostala kolegyna na dovolenke. 🤣 takže taka rychlovka. Finančná spoločnosť

hara_vara
21. aug 2024

veľmi individuálne nedá sa paušalizovať záleží na práci🌹

purple_wolf
22. aug 2024

toto zalezi aj od profesie, ci uz nejake skusenosti predtym mas alebo si vysla zo skoly, ci ma firma nejaky zaucaci program, toto je velmi vseobecna otazka