Ahojte, minuly týždeň som zistila že som tehotná z čoho sa samozrejme veľmi tešíme 🙂, ale trápy ma ina vec - od 2.4.2024 nastupujem do novej prace (dala som po 5 rokoch výpoveď zo starej prace, lebo cítila som že stagnujem a potrebovala som sa posunúť ďalej). V podstate som sa dala preradiť len z jedného rezortu (štátna správa) na druhý, takze to nebola ani výpoveď ale len preradenie, ale aj tak…. Len mám teraz strach ako to celé bude, kedy oznámiť že som tehotná, nechcem aby to brali ako podraz…strašný strach mám z toho aby to nebrali tak, že som zmenila rýchlo robotu a bum tehotná. Neplánovali sme to že to vyjde v podstate hneď, ale ako vravím teším sa z toho, len mám strach co urobiť v novej práci. Ma niekto nejakú skúsenosť?
Ďakujem za každú radu ❤️👍🏼
@colsami zistila som to 2 týždne dozadu, k lekárke idem 2.4 🙂 tiež si myslím, že by som to povedala na konci 3 - 4 mesiaca až. Len sa bojím aby to nebrali ako podraz a aby som už nemala bruško. Som prvorodička, takze neviem čo ma čaká. A práca je administratíva - kancelaria 🙂
@lartuna28 keď si ostala vo firme a si sa len dala preradiť na iné oddelenie tak by som to neriešila. Keď budeš mat TT knižku tak im oznám tt a hotovo
@stellarstar vo firme nie, je to štátna správa, čiže idem z jedného rezortu na iný rezort. Čiže na nový, budem mat nových kolegov, nadriadených…
@lartuna28 budeš mať aj novú pracovnú zmluvu alebo ta preradili len dodatkom k pôvodnej zmluve?
@lartuna28 no tak im to oznam po skúšobnej dobe. Keď pôjdeš na gyndu, vezmi si dovolenku (nech niekto v praci nad tým neduma). Ci dačo bude vidno, závisí od toho, akú máš postavu. U mňa v praci si mysleli, že som proste len pribrala, pokial nebudeš nosiť príliš obtiahnute veci, nemusia si nič všimnúť.... Ako mas zmluvu potom? Na rok?
Kancelárska práca? Robila som ešte mesiac pred pôrodom 😉kolega si myslel, že som len pribrala😂😂😂😂🤔
@lartuna28 nikomu nic nehovor, pockaj do skoncenia skusobky. Ak by ti nahodou vyskocilo brucho, zakryjes ho volnejsim svetrom/bluzkou... Drzim palce, nech ti nebyva zle.
@matullienka áno budem mat novú zmluvu
@lartuna28 ak budeš mať skúšobnú dobu tak to povedz až po jej skončení
Ak si to len teraz zistila, zatial by som v novej praci (ak nemas rizikove prostredie) nic neriesila, vieme ze prve tyzdne su niekedy otazne...
Drzim palce nech Ti vsetko dobre dopadne. 🙂