Nová práca a tehotenstvo

27. nov 2023

Ahojte. Nastupujem o pár dní do novej práce, a zistila som, že som tehotná, potvrdené to mam testami, k lekárovi ešte len pôjdem, bôbec neviem ako sa zachovať voči zamestnávateľovi a kedy mu to oznámiť .. očividne tam dlho nepobudnem, lebo neviem si predstaviť čašníčku s veľkým bruškom 😄

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. nov 2023

@monsterablue test falosne pozitivny nie to viem isto, biochemicke nemozem samozrejme vylucit, moze sa hocičo stať

anjelicek26
27. nov 2023

Ja som podpisala novu pracovnu zmluvu, dala vypoved a tyzden na to mala v rukach pozitivny test... zivot je proste nevyspytatelny, my sme to uz vzdali a ani sa nesnazili. Kazdopadne zamestnavatelovi som to povedala v 15.tyzdni... ani nie, ze by som sa bala vypovede (tu v DE som chranena uz v skusobnej dobe ked som tehotna), ale posledne sme prisli o babatko v 14.tyzdni a proste pre mna to bolo vsetko neiste, ani som neverila, ze ten zazrak s nami ostane... zamestnavatel to pochopi, moj pochopil tiez...ved sa nechystam byt doma roky rokuce... o par mesiacov som nazad... to preziju 😂

sissy27
27. nov 2023

@anjelicek26 lenze tu prave je ten trend byt doma roky rokuce a zamestnavatel musi drzat miesto…

Autorka: zachovaj sa tak, ako by si chcela, aby sa tvoj zamestnanec zachoval voci tebe… ja som bola v podobnej situacii, ale robila som az takmer do porodu a vracala som sa po ukonceni materskej, teda po cca 6 mesiacoch. Na jednej strane som to zatajila, lebo samozrejme som nechcela, aby ma prepustili v skusobnej, na druhej strane som nedrzala zamestnavatela v sachu 3 roky…

olivia_c
27. nov 2023

@anjelicek26 ja to mam podobne, ale my nemame este ziadne dietatko, po rokoch som zmenila pracu, a otehotnela som v den ako som nastupila do novej prace, teraz som v 14 tt a s hroznym covidom, uzivam paraleny kvoli vysokym horuckam. Este som to v praci nepovedala sefovi, dnes a zajtra mam volno, potom si vybavim HO kym nebudem zdravsia. Uz som po skusobnej, ale aj tak mam zmluvu do konca januara (zastupujem za matersku) cize mozno ma aj ukoncia alebo neviem - je to taka dost odborna praca a hrozne som sa tesila, ze ma vzali a po rokoch snazenia, po umelych oplodneniach v Brne, ktore nevysli.. to prislo prirodzene ❣️ neviem kedy to oznamim a hlavne sa bojim o babatko s tymto hroznym priebehom (takto chora nebybam) Bola som aj na infuziach na pohotovosti lebo mi prvy den nesla zrazit teplota paralenom, az po infuziach mi to uz ide... mam aj hrdlo zapalene, no cela som KO.

anjelicek26
27. nov 2023

@olivia_c ja som mala covid 9-10.tyzden a teraz uvidime, mala uz je len slabo pozitivna, tak ci som to chytila alebo nie, snad mam este protilatky...tiez tri dni vysokych horucok, ale maly je v poriadku, aj ked gynekolog moc nadseny nebol... oddychuj kolko sa len da, aj co najdlhsie sa daj vypisat, nech sa zregenerujes.

martinkatinka
27. nov 2023

Toto uz je len na tebe. Ak by si si chcela pracu udrzat aj po rodicaku, tak oznam az po skusobnej. No v tomto pripade si myslim, ze zrejme to mas zmluvu na dobu urcitu.

olivia_c
27. nov 2023

@anjelicek26 brala si tiez paralen na znizovanie horucky? Som rada, ze maly je OK. ja idem 8.12 ku gyn na kontrolu, tak uvidime... kvoli covidu som tie 3 kg co som pribrala aj schudla za 3 dni. A necitim sa tehotne, len choro.. snad to nasa bublinka zvladne. A nech uz som zdrava.

anjelicek26
27. nov 2023

@olivia_c brala som nurofen, mne paralen nezabera. Jasne po konzultacii s lekarom... sprchy, vlazne vane, lieky co najmenej... urcite bude vase babo v poriadku.

olivia_c
27. nov 2023

@anjelicek26 ja som na pohotovosti revala, ze mi paralen nezabera na migreny, ze ci nenozem aspon 1 ibalgin a bude mi dobre, oni ze nie a este mi dali pichat fraxiparin.. kvoli moznej tromboze.

anjelicek26
27. nov 2023

@olivia_c ja picham cele tehu takze toto uz neriesili, ale dobre, ze ti dali... mne lekar vravel, ze cokolvek, len nie vysoku horucku v prvom trimestri :(

ailiba
27. nov 2023

@olivia_c b druhom trimestri uz môžeš ibalbin. Poznam to, tiez som mala migreny a paralen bol uplne nanic. A este do toho chora🥺, drz sa👍

mogaa
27. nov 2023

tak ak tú prácu zvládneš robiť počas skúšobnej doby -nebude ti zle a budeš vládať stáť celý deň na nohách + nosiť aj ťažšie veci, tak to nehovor....až po skúšobnej dobe....zariaď sa podľa tvojho stavu a podľa toho či tie peniaze potrebuješ alebo ich oželieš a bude ti prednejšie bábo...