Nová práca a tehotenstvo

21. dec 2021

Dobrý večer, idem si k Vám po radu som na RD,ktorá mi končí 06/22 u zamestnávateľa mám zmluvu na dobu neurčitú . No naskytla sa nová ponuka práce, v ktorej je skúšobná doba 3 mesiace a potom predlžujú na rok na dobu určitú. Mám nárok na materskú ak by som otehotnela v novej práci ? Alebo ako to je? Ďakujem 🙂

petamich
21. dec 2021

narok na matersku mat budes, ak ale u noveho zamestnavatela odpracujes min. 90 dni bez PN, OCR...tak sa ti materska bude pocitat z tohto pracovneho pomeru a nie z roku 2021 ako by to bolo za standardnych okolnosti - ak ale ides do prace s vyssim platom, tak si vlastne len pomozes (to hovorim o predpoklade, ze na MD pojdes v roku 2022), trosku by ma matala doba urcita, kedze je asi velka pravdepodobnost, ze ti nepredlzi zmluvu ak budes tehotna 🤷‍♀️ matersku ale budes mat aj tak ak by nahodou a to z ochrannej lehoty

autor
22. dec 2021

@petamich Len som zabudla dodať ,že u terajšieho nedávam výpoveď ,proste nemá pre mňa ešte prácu tak tu novú beriem skôr ako brigádu a potom v júni by som nastúpila späť ...môžem mať takto 2 zmluvy? Jedna na dobu neurčitú a druhu na určitú ? Pomôže to pri materskej? Ďakujem vám krásne za vašu odpoveď 🙂