Nová práca a stres

19. nov 2023

Mám novú prácu v štátnej správe a mám stres,bola som tam len týždeň,ale mám z toho guláš😭nikdy predtým som to nerobila a zaucanie nič moc.Bud tam nie je tá čo má zaucia alebo rúcho rýchlo a vytrhnuté z konceptu. .poraďte či okrem pytania a ako sa ukľudniť

melanta
19. nov 2023

Si človek, nie stroj. Mať z nových vecí guláš je ľudské, aj mať stres je ľudské. Ak sa dá, pohovor si si svojím nadriadeným. Že práca a prostredie sa ti páči, ale buď sa ti nemá kto venovať alebo sa ti venujú rýchlo rýchlo a či ti vie pomôcť. Netreba sa toho báť. Ak to nepomôže, tak proste rob ako to pôjde. Nemaj stres kvôli tomu, že iní nemajú čas. A nechaj sama sebe čas. Nikto sme nepadli učení z neba, daj si čas.

autor
19. nov 2023

@melanta nechcem robiť bonzaka,skôr asi poviem tej či má zaucia. Len oni stále máš čas to sa naučíš atď no od januára mám robiť sama a je toho dost

melanta
19. nov 2023

Oslov ju, choď s ňou na obed, na kávu. Ale ak sa to nezmení , choď sa šéfom. V takej situácii nebudeš bonzák. Uvedom si, že si v skúšobnej dobe. Necháš sa "vyhodiť" preto lebo nechceš bonzovať, že človek, ktorý ťa má zaučiť, to nerobí? Ak tá kolegyňa nemá ochotu alebo čas, musíš to riešiť. Mysli na seba.

autor
19. nov 2023

@melanta pravda nikdy na seba nemyslím

denkabemommy
19. nov 2023

Všetko, čo sa opýtaš, si aj zapíš. Ja som mala 8h školenie,z toho mám 30 strán poznámok, z ktorých čerpám, ak si nie som istá pýtam sa znovu. 😉

kristina3791
19. nov 2023

Ja ta chápem tiež som to tak mala a chcela som odísť no treba vydržať ono to bude po čase určite lepšie naučíš da a už taký stres nebudeš mať

autor
19. nov 2023

@kristina3791 ide hlavne o to aby na mňa nepozerali ako na blbca ,že nič neviem

lili929
19. nov 2023

Ahoj, aj ja pracujem v statnej sprave, na zaucanie mi bola pridelena mentorka - kolegyna z kancelarie - brala za to aj 3 mesiace zvyseny plat, cize ten dany clovek by sa ti mal poctivo venovat. Takisto som mala zo zaciatku gulas vo vsetkom. Pisala som si vela poznamok, vsetko, co mi kolegyna vysvetlovala som si pisala a co som nevedela, som sa jej bez hanby pytala. Po pol roku som bola uz ako ryba vo vode, ale tiez som to chcela prve mesiace vzdat a citila som sa ako idiot :D

autor
19. nov 2023

@lili929 tak to je super tá mentorka,ja sa mám akože obkukavat,ale je iné pozerať čo robia oni za Pc ako potom ja