Nová práca a starostlivosť o 5 ročné dieťa

katkabg
29. máj 2015

Maminky opat idem po radu,ide o to ze som si nasla pracu od pondelka od 8 do 16 00 od pond.do piatka ako casnicka u nas v dedine.Mam aj 5 rocnu dcerku,choddi do skolky blyzko tej restauracie kde zacnem,v tom neni problem.Ked aj nahodou ochorie,babka sa o nu postara.Ide o tom ze ako ste to zvladali vy?Teda ja som uz tak minuli rok tam pomahala ale to len sem tam,teraz budem na stalo.Ide o tom ze ja a dcerka sme na seba tak naviazane ze hadam aj si porevem ze uz nebudeme mat tolko casu na seba.Sme si neskutocne blyzke.Poradte ako sa trosku optimistickejsie naladit na to vsetko.Ta praca ma bavi,je blyzko mojho domu aj skolky,rano stiham malu po ceste do roboty zaniest do skolky.Len vkuse ten pocit ze uz nebudem tolko snou.Ako zvladate vy vsetko ked uz mate aj pracu?My zijeme v rodinnom dome velkom.Dakujem za kazdu radu ;)

moni244
29. máj 2015

@katkabg hlavne sa pozbieraj, mala ide za chvilu do skoly, bude chodit na vylety a podobne, nemoze byt takato naviazana, nie je to dobre, dokedy si chela byt doma? Kym neodide na vysku? Moja ma len 2,5, uzteraz chodi ku starkej na tyzden, ja do prace na polovicny, ale zeby som kvoli tomu revala? Ved jej len prospeje, ked jej nie som furt za zadkom. Cize sa sober, planuj, co budete robit poobede, cez vikend, mas super pracovnu dobu, to viacere mozu o tom snivat

katkabg
autor
29. máj 2015

@moni244 dakujem za nakopnutie🙂 hej vlastne prababka sa onu postara ak nieco bude treba,lebo nimoho tu nemam okrem nej a manzela,svokra a svokor pred 4 rokmi tragicky zomreli.No a tu kde zijem je to na figu s pracou,tazko sa hlada s malim dietatom.Tam kde idem to je restauracia manzlovej tety,ona bude robim druhu smenu ja prvu.

olifcek
29. máj 2015

yaaaaaay... jasne, ze si poplaces, ale to vooobec nevadi, je to prirodzene 🙂 neboj, tak za par tyzdnov si zvyknes 🙂 mozno skor... mne isla Olivka do skolky ked mala necele tri rocky 🙂 ja o par mesiacov na to do prace. chvilku som totiz etse bola doma, pre pripad, ze by bola chora, predsa len, kolektiv a skolkarske choroby, v ba sme s manzelom sami, nasi su az v Kosiciach a svokra v NMnV, ale tiez pracuju, takze... ale tiez mi bolo smutno. dokonca mi olivku spociatku do skolky nosil manzel a ja som chodila po nu 🙂 ja som mala vyhodu prac.casu v tom, ze bol flexibilny 🙂 ale zase na druhu stranu, nikdy som nekoncila po8,5hodinach v praci :( co bolo tiez spociatku nie moc dobre pre mna, ale olivka bola a je v skolke stastna a velmi rada, takze vsetko u mna skoro preslo 🙂

napriklad teraz menim pracu, uz nebudem mat vyhodu toho flexibilneho prac. casu, ale budem v praci od 7.30-16.30 /a dlhsie/, ale uz mame 5,5 rocka /cize uz niekolko rocnu prax :D :D/, a uz sme zabehnute, takze neriesime :D

super, ze mas taky prac.cas 😵 😵 😵 a, ze Ta praca bavi 🙂 ja tiez hovorim, ze mam pracu, ktora je mi konickom a este som za to i platena 🙂

drzim palce moc moc 🙂

takze mamicka, hlavku hore a ver, ze mas uplne prirodzene pocity, a, krasne vsetko zvladnete, obe 🙂

zabina27
29. máj 2015

@katkabg ved mas super pracovnu dobu, mala sa vtedy zabavi v skolke, ty v praci, poobede si o tom mozete pokecat, uz je velka slecna, potrebuje sa aj s detmi pohrat a pomaly si zvyknut na nejaky rezim... doteraz nechodila do skolky?

peneloppe
29. máj 2015

@katkabg

ja mam tiez novu pracu a pracovnu dobu do 17ej a syn konci v skolke o 17ej. to je teda iny problem ☹

siska53
29. máj 2015

@katkabg zatial ziadna slava..mam dve deti a mame sice len byt,ale tiez moje deti boli zvyknute,ze sa s nimi vela hram..zatial sice stiham ich vyberat a chodia i stari rodicia,neskor budem robit aj na smeny,takze v urcite dni to inak nepojde..no tatinko stale vela robi,malo doma pomaha,skor vobec a ja sa este skolim aj doma kvoli praci,studujem si,takze zatial je to tazke a nestiham. Ale prednejsie su deti,domacnost len to najnutnejsie,co uz hori..ale hadam sa to coskoro utrasie.

brady1
29. máj 2015

@katkabg kazda matka dieta su naviazane, vsak v do skolki chodi nie? tak je zvyknuta bez teba. taky je život, poplačeš si a čo, každa sme si tym prešli. len pred malou sa ovladaj aby to z teba nevycitila.

olifcek
29. máj 2015

@peneloppe tak sa skus dohodnut s nejakou mamickou, ak nevie pomoct partner /neviem, ci mas/. u nas tiez skolka konci o 17tej... preto budem Olivku nosit ja, bohuzial uz na siedmu, ale co uz 🙂

peneloppe
29. máj 2015

@olifcek
manzel tiez pracuje, coskoro nastupuje v novej praci s lepsou pracovnou dobou takze tento problem bude vyrieseny. len nejaky cas to musime nejako zorganizovat, pomoc rodicov alebo sa v praci dohodnem na flexi prac. dobe na ten cas. dufam ze sa podari.

olifcek
29. máj 2015

@peneloppe no my to mame podelene asi ako vacsina rodin 🙂 jeden OLivku nesie do skolky, druhy ju vyzdvihuje 🙂 teraz, kym sa zaucim v novej praci, ju budem nosit ja, nech mozem ostat dlhsie, az budem potrebovat, ale neskor to uz budeme riesit podla potreby 🙂

katkabg
autor
30. máj 2015

Moja malinka chodi od dvoch rokov do skolky ;) tam je stastna ;) vtom problem neni,to asi ja som sa len zlakla teraz budem mat trosku zhon,ja som nerobila,bola somdoma,robila som gelove nechty sem tam,ale vacsiinu som sa strala o dom,zahradu,a tak zienka domaca.Manzel praci,mala v skolke.A tu sa strasne tazko hlada praca ked mas dieta,a nema kto postrazit.Rodicia mi byvaju na slovensku,ja v zahranici.Kazdopadne sa tesim velmi do prace ;) len teraz uzbude rano do skolky,ja dopraca,poobede zroboty hned do skolky,a domov a tak 🙂 dKujem vam za rady,chcela som vediet ako vy vsetko zvladate ked uz ste nastupili do prace 🙂

olifcek
30. máj 2015

@katkabg to, co sa naozaj veeelmi zmeni, je plynutie cas... bude to bezat neskutocnym tempom... a preto,
don t worry a uzivaj si kazducky den s rodinkou i v praci 🙂

skoda, ze v zahranici... este som nikdy nemala robene nehty, tak nad tym uvazujem 🙂 a rada by som dala ,,zarobit" nejakej mamicke 🙂

katkabg
autor
2. jún 2015

Babyyy tak vsetko ide skvele ;) sice som ubehana trosku ale zvyknem si 🙂 dakujerm vam za podporu 🙂 u vas je aky priebeh takeho obycko dna ?

tomaskope
24. júl 2015

Ponúkam Vám prácu NA DOMA. Na začiatok ako vedľajší príjem, časom pokojne aj viac! ja sama som na MD a peniažky som veľmi potrebovala.niesu ziadne vstupne poplatky..pracuje sa s internetom podrobnosti vam ochotne poviem aj telefonicky. moj email. blskashop@gmail.com

zuzkanik
24. júl 2015

@katkabg Neboj sa, plakali sme všetky. Ja pri oboch deťoch. 🙂 Aj moje baby si porevali, ale už je dobre. 🙂 Tvoja práca nebude ľahká, ale máš dobrú pracovnú dobu, budeš u rodiny, čo je tiež výhoda, lebo ťa pochopia lepšie ako cudzí ľudia, ak bude malá chorá... Tak sa z toho teš. Budete mať spoločné víkendy k dobru, čo mnohé mamičky nemajú a obe si zvyknete na to, že nemusíte byť k sebe pripútané. 🙂 Držím palce.