Nová práca a doklad o zdravotnej spôsobilosti

6. jún 2024

Ahojte, potrebovala by som radu, zaujímam sa o prácu účtovníčky, medzi požadovanými dokladmi sú: potvrdenie alebo čestné prehlásenie o odbornej praxi - neviem čo pod tým myslia, to mi vydá môj doterajší zamestnávateľ alebo je to doklad, koľko praxe mám v účtovníctve, ktorý si sama napíšem? ďalšia vec, je potrebný doklad o zdravotnej spôsobilosti a zdravotný preukaz - to sa žiada u obvodného lekára? celkom mi nie je jasné ani to, prečo účtovníčka potrebuje takýto typ preukazu, ale keď treba, tak treba. Ďakujem za rady.

melanta
6. jún 2024

Čestné prehlásenie o odbornej praxi - napíšeš aj podpíšeš si sama. Preto je to čestné prehlásenie, že to prehlasuješ bez toho, aby sa to niekde overilo. Zdravotný preukaz - pýtala by som sa u potenciálneho zamestnávateľa. Nie je absolútne žiadny dôvod, aby toto mala účtovníčka. Ak áno, hoci ten dôvod si neviem predstaviť, tak si over, že poplatky za preukaz a potvrdenie o spôsobilosti ti preplatia.

kiki68
6. jún 2024

To je od obvodaka iba, Dost atypicke pre uctovnicku popravde

sisulia
6. jún 2024

Ak sa jedna o pracu v nejakom podniku, kde sa pracuje s potravinami a prichadzas s nimi do hocijakeho styku, tak preto potrebujes zdravotny preukaz, to je normalne. Myslim si, ze s tym bude suvisiet aj ta zdravotna sposobilost.