Ahojte, potrebovala by som radu, zaujímam sa o prácu účtovníčky, medzi požadovanými dokladmi sú: potvrdenie alebo čestné prehlásenie o odbornej praxi - neviem čo pod tým myslia, to mi vydá môj doterajší zamestnávateľ alebo je to doklad, koľko praxe mám v účtovníctve, ktorý si sama napíšem? ďalšia vec, je potrebný doklad o zdravotnej spôsobilosti a zdravotný preukaz - to sa žiada u obvodného lekára? celkom mi nie je jasné ani to, prečo účtovníčka potrebuje takýto typ preukazu, ale keď treba, tak treba. Ďakujem za rady.
To je od obvodaka iba, Dost atypicke pre uctovnicku popravde
Ak sa jedna o pracu v nejakom podniku, kde sa pracuje s potravinami a prichadzas s nimi do hocijakeho styku, tak preto potrebujes zdravotny preukaz, to je normalne. Myslim si, ze s tym bude suvisiet aj ta zdravotna sposobilost.
Čestné prehlásenie o odbornej praxi - napíšeš aj podpíšeš si sama. Preto je to čestné prehlásenie, že to prehlasuješ bez toho, aby sa to niekde overilo. Zdravotný preukaz - pýtala by som sa u potenciálneho zamestnávateľa. Nie je absolútne žiadny dôvod, aby toto mala účtovníčka. Ak áno, hoci ten dôvod si neviem predstaviť, tak si over, že poplatky za preukaz a potvrdenie o spôsobilosti ti preplatia.