Nová práca a choré dieťa

mama4444
1. máj 2023

Dobry den. Prosim vas ako postupovat ZAJTRA NASTUPUJEM DO NOVEJ PRACE PRVY DEN A CEZ VIKEND MI OCHORELO DIETA A MUSIM IST DOKTORKE.
AKO TO RIESIA ?? Na PNku ci očr nemam narok to viem ale kohli by ma vyhodit? Pracu potrebujem ! Samozivitelka

tramtada31
1. máj 2023

Ano, počas skúšobnej doby s tebou môžu ukončiť pomer zo dňa na deň. Treba poprosiť rodinu, babky, kamaratky či nevedia aspoň ďalšie dni za teba potiahnuť. Mne sa podobna vec stala, keď som nastúpila do prace, na tretí deň som chytila crevnu chripku. Šéfka bola veľmi korektná, sama mi poradila, aby som si zobrala Pcko a išla k doktorke a domov, lebo na dovolenku nárok ešte nemám. Nevyhodili má za to, dopadlo to dobre, nakoniec som patrila k najlepším zamestnancom 🙂

pragmaticka
2. máj 2023

Muž, starí rodičia, suseda, kamoška. Do prace by som určite nastúpila!! Ak nemá teploty, dala by som ho do skoly/skolky.

vlado818
2. máj 2023

@pragmaticka Presne toto je rada nema teploty sup do skolky... Ale ze je chore kasle nakazi xy deti to vas uz nezaujima! Potom sa vsetci cudujeme ze dieta je tyzden v skolke a 2 doma. Chore dieta nepatri do kolektivu.

maatuulka
2. máj 2023

Ja som tiez mala nastupit a ochorela mi mala.. tak som volala sefke a dali mi tyzden neplatene volno.

anjelicek26
2. máj 2023

Muz zajtra predpokladam do novej prace nenastupuje, takze pokial nie je riaditel galaxie, tak tu OCR bude mat on...rano mu ho odvez a daj karticku poistenca a instrukcie... po rozvode neprestava v zivote dietata zas existovat.

pietra
2. máj 2023

Áno, môžu ťa vyhodiť, pretože v skúšobnej dobe nepotrebujú žiaden dôvod. A naozaj to nevyzerá dobre, že hneď prvý deň a už ideš k lekárke. Môžu si to vyložiť tak, že aj tak budeš viac doma na OČR ako v práci. Ale môžu mať pre to aj pochopenie, to ti tu nikto dopredu nepovie, ako zareagujú. Ale lepšie by bolo nájsť niekoho, kto sa ti počas tejto choroby o dieťa postará.

zmrzlinka2021
2. máj 2023

@vlado818 s teplotou sa nemá chodiť... Netreba všetko preháňať. To by kto.robil, keby deti polovicu roka boli doma zatvorené?

marca12
2. máj 2023

@mama4444 ak ochorelo cez vikend,mala si dost casu riesit a poprosit bud otca dietata alebo kamosku,rodinu.

kaktusik007
2. máj 2023

boze baby ale ste sa do nej pustili....
@mama4444 no toto je pruser, musis niekoho zohnat kam dieta das ---- praca je tvoja existencia ;(

@anjelicek26 vies, su chlapi, ktori nemaju zaujem o zdrave dieta, nieto este chore.... ale toto kym nezazijes, nepochopis.

letfenixa
2. máj 2023

Píše že je samozivitelka.

sense
2. máj 2023

Ak prácu nutné potrebuješ, musíš nájsť niekoho k dieťatu.
A áno môžu ta prepustiť bez udania dovodu

vlado818
2. máj 2023

@zmrzlinka2021 zodpovedny rodic by to robil...

vlado818
2. máj 2023

@zmrzlinka2021 a ohladuplny clovek k tym 20 detom a ich rodicom by to robil.

anjelicek26
2. máj 2023

@kaktusik007 zavolala mu cez vikend, ze je dieta chore? Zavolala rodicom? Ono proste OCR si zobrat hned prvy den nastupu bude pre drvivu - drvivu - vacsinu zamestnavatelov proste red flag...

kaktusik007
2. máj 2023

@anjelicek26 ale jasne ze je to pruser, len tebe sa pise - zavolaj otcovi, volaj rodicom..... Byt sama na dieta je nieco tak narocne, ze dovi dopo --- fakt si to ty absolutne ani nevies predstavit. Ja som v tychto situaciach mala moju mamu - stale robila, lepili sme ako sa dalo.... Ale kamoska bola sama --- takze soplik / nesoplik, dieta koncilo v skolke, inak by nevyzili 🤷🏼‍♀️

zuzubb007
2. máj 2023

Jednoznacne nastupit, pravdepodobne ak ostanes hned prvy den doma nemusis uz ani nastupit, neverim, ze by sa nasiel taky zamestnavatel co ta nevyrazi hned

kaktusik007
2. máj 2023

@vlado818 ak moja zivotna existencia zavisi od mojej prace a ta od toho, ze dam dieta so soplikom do skolky ---- dala by som ho tam. A aj ty - to len teraz mas silne reci o ohladuplnosti lebo si absolutne nevies predstavit co to obnasa, byt samozivitelom a absolutne nikoho nemat.

zuzubb007
2. máj 2023

@kaktusik007 ano kvoli takymto rodicom, su potom vsetky deti chore, hlavne, ze jedna mamicka je spokojna, co ma po tom, ze dalsich 15 rodin bude s detmi nevykryvat nevadi, naozaj tlieskam, ale ono sa to odrazi tie nevyliecene a nedolezane choroby

maryetta
2. máj 2023

@kaktusik007 veru. Takych je plno. Sama aom sice doma. Ale tento rok v skolke este asi nemali plny stav. Furt je niekto s kaslom. Soplom a neviem cim. Posuvaju si to vkuse medzi sebou a je to ozaj na nervy.

anjelicek26
2. máj 2023

@kaktusik007 ale tak vela zien to kvoli "hrdosti" ani neskusi zavolat, to je to... nepisala, ci to vobec skusila...

kaktusik007
2. máj 2023

@zuzubb007 my sme taky zamestnavatel - velky korporat.. teda nase oddelenie. U nas chapeme ze sa deju veci jak naschval a tak mame aj 3 tyzdnove pn pocas skusobnej, ocr matiek samoziviteliek od prveho dna...... proste just sa stane.... ale ano --- toto je velmi zriedkavy postoj.

kaktusik007
2. máj 2023

@zuzubb007
@maryetta dievcata --- a ma ist takato zena pod most? a dieta do domova?

kaktusik007
2. máj 2023

@anjelicek26 hrdost.... moj ex zije 7 hodin od nas, v case kedy sa hrdil aky je skvely otec si ich bral vyhradne ak boli uplne zdravi a ak nebodaj mali soplik - nasledovala prednaska o tom ako sa o nich nestaram...... sorry, takyto pako ak by byval aj vedla vo vchode by mi nepomohol 🤷🏼‍♀️

anjelicek26
2. máj 2023

@kaktusik007 prosim nepozeraj na vsetko tak negativne, ako je to u vas... ano mozno si to "vychytala" zle, ale ona moze mat muza o dve ulice dalej a styroch starkych, len pracujucich este, tam je to o dohode zobrat si OCR na vnucatko... Pokial viem, je to uz dva roky mozne ist s vnucatom... len nie kazdy riadne komunikuje, ze potrebuje pomoc.

adrianka2606
2. máj 2023

Som jedina, ktora si precitala, ze je samozivotelka a teda chlap v jej zivote asi nie je?

maryetta
2. máj 2023

@kaktusik007 veru. Mam kamaratku s 2detmi. A ked boli deti chore tak aj ked ich vzal lieky im nedal. Alebo ich hned chore aj priviezol nazad. A ona nech sa stara.
Nekazem ani jedno. Ani druhe. Chapem ze je to uplne hrozna situacia z ktorej ja sama mam strach. Kedze muz je casto pracovne mimo. Sme od rodicov 300km. Navyse este pracuju takze tiez by si museli brat volno z prace. Co sa tiez neda z dna na den. Tu susedky mame pracujuce ktore si kvoli cudzim chorym detom istotne volno brat nebudu.
Alebo kamaratke ktora ma doma malicke deti a na zober mi aj to moje chore….
Ale zase ozaj chore deti do kolektivu nepatria. Jasne je ine ked ma dieta doznievajuci kasel ktory moze byt aj 2tyzdne. Alebo z alergie.
Ale ked ma dieta 39teplotu ze len lezi. Ani jest nechce tak… je to stres aj pre ucitelku mat take dieta v kolektive.

nikha2809
2. máj 2023

@anjelicek26 ty si to veľmi jednoducho predstavujes, asi si nikdy nič také zažiť nemusela.Ja som ostala s dcérou sama, stalo sa mi toto isté.Ex mi rovno napísal ze si to mám zariadiť ako chcem, doslova napísal že on MI s ňou nebude, ako keby to bolo iba moje dieťa a rodičov nemám.U mna vtedy asi zasiahla našťastie vyššia moc, o pár hodín mi volali že nastupujem až ďalší týždeň, ale tiež som bola zúfalá, že čo spraviť, asi by som nemala inú možnosť iba nenastúpiť.

sonicka19983
2. máj 2023

Akože jake prajné maminky tu žijú (ľutujem vás pani autorka samoživiteľka) ... A kto vám akože tú kávičku v meste predá, plienky v DMke, keď všetky pracujúce matky budú doma so soplikmi. Kto vám na wellnesse na dovolenke uprace izbičku, pripraví bazénik ... Však choďte so soplikmi a kašľom ku pediatrovi vás pošle svinským krokom domov s odporúčaním, že keď môžete nechajte doma keď nie ide do škôlky/školy....kkso veď tomu sa hovorí imunizacia...a bohužiaľ čo má slabú imunitu bude chorý ale všetko to prejde a hotovo .. to je sila toto fakt ... Autorke odporúčam nastúpiť do práce

lalala94
2. máj 2023

@adrianka2606
@kaktusik007 tiež uvažujem nad tým, či prispievateľky nevedia čítať alebo im je tak zaťažko pochopiť, že nie každý má po ruke starých rodičov a v pohode ex. Ak by som bola v autorkinej situácii ako samoživiteľka v momentálnom mieste, kde žijem a ex by nemal záujem, tak rodičov mám 300km ďaleko, kamošky tu nemám a susedov ani extra nepoznám (hej, mám jednu susedku choleričku, ktorá tak vrieska po svojom synovi, že tej by som nedala ani nášho psa, nieto ešte dieťa). Tá situácia v ktorej je autorka je nezávideniahodná a tieto kecy naokolo jej vôbec nepomôžu. Ja som našťastie vydatá a mám tu skvelých svokrovcov po ruke, ale mám celkom pochopenie pre ženy, ktoré nemajú po ruke rodinu, chlap je debil a nemajú na každý prst desať ochotných kamarátov a susedov strážiť choré cudzie dieťa. 🙄

kaktusik007
2. máj 2023

@maryetta tak dieta s horuckou fakt do kolektivu nepatri...