Nová práca

ivka67
9. okt 2024

Ahojte , mám novú prácu, v podstate som toto vždy chcela robiť. Prišla som namotivovaná s nejakými riešeniami a nápadmi, ale kolegyňa , ktorá odchádza a zaúča ma, tak ma veľmi demotivovana. Nadáva na všetko ako "nefunguje" vo firme (ok odchádza , takze to neberiem vážne). Čo ma ale dostalo viac je jej spôsob zaúčania - je to v štýle že ju nikto nezaučil , prečo by mala ona mňa. Prvý týždeň robila všetko ona a ja som sa pozerala, teraz je druhý týždeň a nehala robiť aj mňa (chcela som skôr , ale ževraj to sa naučím keď sa budem tento druhý týždeň zaúčať). Keď mám otázky , tak zevraj príliš premýšľam , keď niečo robim - som moc pomalá a zasa si to ona chce urobiť (podotýkam reálne , čo sa učím je 3.deň , keďže ma nehala pracovať samu až teraz). Každý deň počúvam aj to , že to tu nemá zmysel a ja nemám premýšľať a len robiť. Dnes na mňa zvýšila aj hlas, ale človek sa s ňou nedohodne, vždy skáče do reci a keď mám otázku ku danej téme , začne mi všetko vysvetľovať od začiatku, neneha ma reálne tu moju otázku ani dopocedať a robí zo mňa hlúpu... dnes som jej povedala, že mám pocit, že už neviem anilen na PC písať, keď toto počúvam každý deň druhý týždeň... Dnes som pristihla ju aj kolegyňu , s ktorou mám v office pracovať ako ma ohovárajú (mysleli si, ze ich nepocujem)...Na pohovore som bola upozornená na tento office a tieto zeny, no nebrala som to nejak v úvahu, keďže išlo o dobrú ponuku. Teraz som tu 2. týždeň a idem so stresom do práce, lebo neviem či zas nebudem "príliš premýšľať".... som totálne demotivovana a nemám ani chuť a energiu riešiť takéto veci v praci , okrem svojej prace... premýšľam ze odídem v skúšobnej dobe, nakoľko kolektív je pre mna veľmi dôležitý. Popravde som sa s takýmto prístupom ešte nestretla . Vydržať, alebo hľadať ďalej ? Napíšte vlastne slusenosti budem rada . Ďakujem

janinah
9. okt 2024

Vydržať,ved kolegyňa odchádza,potom si budeš robiť veci po svojom.

moonlight1210
10. okt 2024

Nenechaj sa odradit. Ona tam coskoro uz nebude a ty si veci upravis tak, ako to tebe vyhovuje, aby si bola rychla.
A zrealizujes aj svoje napady a riesenia, ktore mas.

A druhu z kolegyn, co tam ostava a miluje ohovaracky, bud budes ignorovat, alebo urcite prides na napad, ako ju upratat.
Este mozes byt prekvapena, ze len co sa za touto odchadzajucou zabuchnu navzdy firemne dvere, zacne sa snazit byt najvacsia kamaratka s tebou.

jana_eyre_2
10. okt 2024

Ja som človek čo zauca nováčikov a toto by som si v živote nedovolila.. myslím že by bolo riešenie, povedať to nadriadenému, ako vyzeralo tvoje zaucanie, ako vyzerá jej prístup k tebe.. pretože kolegyňa ktorá ťa takto nekvalitne zauca bude dávať feedback a je možné že to bude ovplyvňovať to ako sa oni rozhodnú do konca pracovnej doby.. tak či tak - tvoj nadriadený by sa ťa mal v rámci procesu pytat ako sa ti v práci páči a ako ti to ide, takže to by som využila a úprimne pomenovala ako sa cítiš.. firma si ma zakladať na tom, ako sa cítia zamestnanci v práci, pretože to ovplyvní aj ich pracovny výkon..

manzanillaa
10. okt 2024

@ivka67 vydrž,ja som mala ťažké prvé 2roky a som rada,že som to nevzdala😉ak je to práca,ktorú naozaj chceš robit

buberova
10. okt 2024

Tiež sa prikláňam k tomu že keď tam ona nebude budeš sa cítiť uvoľnenejšie a slobodnejšie. Ale skôr sa bojím či sa budeš mať neskôr s kým poradiť. Lebo ak s tou druhou kolegyňou tak zbohom rodina

stvura
10. okt 2024

bohuzial clovek co odchadza je na 80-90percent demotivovany a nebude ta zaucat podla tvojich predstav...jedine co mozes spravit je zatat zuby, vsetko PISOMNE potvrdit co si prevzala, zaucila si sa - urcite nepodpis nic co nevies, lebo potom tym budes trpiet a budes si to musiet sama dostudovat/naucit sa.

@jana_eyre_2 som sa pobavila 🙂 - ano, je to nieco co sa prezentuje ale real je niekde uplne inde. Mozno jeden z 20tich ludi co ma zaucal dbal nato aby som bola zaucena kvalitne, bez nejakych emocii aj ked on odchadzal/presiel na inu pracu. Ti zvysni mi hodili veci na stol, frflali a spravali sa podobne. Pokial clovek odchadza s tym ze ho vyhodili, nutene alebo po dlhej flustracii nemozes ocakavat ze bude s nadsenim zaucat novu kolegynu.

mamina7070
10. okt 2024

no prist tazko namotivovana a hned tiesit co je zle a ako inak ak si prisla na poziciu kde ta musia zaucat a nie si v pozicii nadriadenej je to najhorsie co mozes v novej praci urobit

v klude si zapisuj uc sa zistuj co sa da a nehodnot inych to je predcasne
ta co ta tauca asi neodchadza v dobrom tak bud rada ze ta aspon zauca mohla sa hodit na PN

hippovka
10. okt 2024

Ja to mam podobne, dala som výpoveď, zajtra končím...

jana_eyre_2
10. okt 2024

@stvura tak u nás je na zaucanie urceny človek práve preto aby nováčika neznechutil od začiatku a prácu vykonával kvalitne (čiže nie je to niekto čo odchádza).. viem že sa tak nedeje v každej firme, lenže keď sa nikdy nikto neozve a každý všetko hodí na frustráciu odíde, tak sa nikdy nikde nič nezmení..

jana_eyre_2
10. okt 2024

@stvura a v neposlednom rade ak sa človek neozve, doplatí na to on sám a zase je len bludný kruh frustrácie..

ivka67
autor
10. okt 2024

Ahojte , tak som to dnes riesila s manažérom , ten má prístup ako ja a dozvedela som sa , že kolegýň ktorá odchádza bola problémová už dlhsie a že sú v podstate radi, že odchádza , pretože to dlhodobo nefungovalo ... od pondelka už budem pracovať sama ... asi hodinu sme to riešili, tak tomu dávam ešte šancu a uvidíme či som taka neschopná alebo mi to ona totálne znechutila ...

ivka67
autor
10. okt 2024

Hlavne manazer to riešil hneď a chcel vedieť otvorene aké zlepšenia by mohli kolektívu pomôcť , tak uvidíme ako to pôjde ďalej, keď táto kolegyňa odide z prace

ivka67
autor
10. okt 2024

@mamina7070 riesila som to s manažérom a kolegyňa , ktorá ma zauca je dlhodobo problematická , dám tomu ešte šancu a uvidíme ...

ivka67
autor
10. okt 2024

@mamina7070 a inak toto tiež často pocujem že môžem byt rada že ma zauca , lebo ju nikto nezaucal a podobne dristy ... niesom na takýto prístup zvyknutá vôbec , keďže som roky žila v zahraničí a tam bol človek zauceny na rôzne pozície , normálne

stvura
10. okt 2024

@ivka67 no to nemozem potvrdit, mna anglani zaucali podobne (rok 2005-2008)...dokonca som si tolko nadavok vypocula ako im beriem ich pracu, ako sa tam vsetci z vychodu trepeme - robila som na logistike pracu ktoru by oni nikdy nemohli robit bdw ., takze bolo to max neopodstatnene 🙂, ale vydrz, ked ti manazer dal zapravdu sa to zrejme hybe dobrym smerom.
@jana_eyre_2 ano, to sa da robit pri "masovkach" s presnymi instruktaznymi videami/navodmi/dokumentaciou, externym/internym skolitelom, pri specifickych poziciach kde je zaucanie 1:1 alebo 1:2 a ked ten clovek nechce/nebude ta zaucat z nejakej pricinynie. A mozes sa aj ozvat a nepomoze ti to.

ivka67
autor
10. okt 2024

@stvura ja som pracovala v Rakúsku a vo Švajči hlavne , tak bol prístup iny.. jasne nejdem porovnávať sk zo svajcom ale som názoru, že kto si to ako urobí tak to aj bude mať a tá kolegyňa má tak zdeptala, že som odisla proste z prace a riesila s manažérom ... možno sa zobudí a možno aj nie však už odchádza jej to je jedno... zajtra ešte mame pracovať spolu a už teraz mám stres z nej neskutočný ... ale je to len jeden deň... v zálohe mám však ešte jeden pracovný pohovor tak uvidíme ako to dopadne

ivka67
autor
10. okt 2024

@moonlight1210 inak toto mi presne vravel manazer , dnes sme riešili tuto situáciu a zevraj keď kolegyňa ktorá má zauca mala dovolenku , tak tá druha bola úplne v pohode... ja nerozumiem týmto veciam a intrigám, vždy to bolo všade v ženskom kolektíve a mna to fakt nebavi počúvať a riešiť, oberá má to o životnú energiu , preto to nerobím s nemám na to ani chuť ani čas ...

ivka67
autor
10. okt 2024

@manzanillaa je to zaujímavá praca pre mna kde denne využívam aj nemecky jazyk ... dostupnosť do prace super , vyjdú v ústrety keď je napr . Malá chorá môžem robiť home office... len je to taka blba situácia , lebo by som mohla len jeden deň (zajtra)odrobiť z domu kým ta kolegyňa skončí , lenze niesom úplne zaucena... dostala som však plnú podporu manažéra že keby niečo neviem, môžem volat kedykoľvek

ivka67
autor
10. okt 2024

@hippovka a riesila si to aj s nadriadenými?

ivka67
autor
10. okt 2024

@manzanillaa a mám strašný stres , zajtra keď tam prídem aká bude ich reakcia ....

mamina7070
10. okt 2024

@ivka67 pozri jeden den musis uz vydrzat a od pondelka si tam bez nej
praca s ludmi je narocna a treba mat na nu psychicku odolnost

ivka67
autor
10. okt 2024

@mamina7070 už vydržím , ja nemám problém pracovať s ľudmi, mňa to baví, ale keď niekto vyslovene chce zle to už je iná kava :D

hippovka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
margotka17
10. okt 2024

@ivka67 čo by si odchádzala, pani odíde a ty budeš robiť podľa seba, zrealizujes svoje plány, ktoré ťa posunu vpred. A ohovaracske kolegyne sú všade. Kamoška robila v kancli, boli tam štyri baby, jedna odišla na wc a tie dve ju ohovarali. Vravela, že tak sa robiť nedá a odišla. Ty sa nedaj odradiť ani ohováranim. Rob si svoje a herečky ignoruj. Držím ti palce 👍

ivka67
autor
10. okt 2024

@margotka17 tak to je sila... stále premýšľam nad tým, že prečo to tie zeny robia ...

stasticko123
11. okt 2024

@ivka67 Až 90% žien majú tendenciu riešiť "žabo-myšie vojny" a prenášať frustrácie do práce alebo z práce, proste majú problém zostať nad vecou a zachovávať profesionalitu...je to úbohé ale bohužiaľ holý fakt... preto aj na nadriadených pozíciách preferujem mužov.

carter30
11. okt 2024

Tak ako dnes?